English siteČlani v kampu: 3   I      I   Prijava Facebook Twitter Google+Google+ Youtube RSS
  
     

Podražitev PZA v Kopru in Planici

 
avtokampi.si
Administrator
Administrator


: 21.Feb.2011
: Ljubljana
:
: 1586
   avtokampi.si    : Podražitev PZA v Kopru in Planici
     03.Avg.2016 09:38
Na postajališču za avtodome v Kopru so ceno nočitve s 4 eur podražili na 10 eur, ob tem pa so sedaj določili tudi maksimalno bivanje, ki je omejeno na 3 dni. PZA Koper bo predvidoma že do 6.8. razširjeno na 38 parkirnih mest. Je pa po novem tudi določeno, da vozila s počitniškimi prikolicami nimajo vstopa na postajališče - http://www.avtokampi.si/kamp/1/557/Koper-camper-stop/

Ob našem obisku v Planici smo tudi dobili informacijo, da tamkajšnje postajališče za avtodome sedaj stane 12 eur na dan. cena vključuje tudi elektriko in vodo. Če pa z avtodomom ostane v Planici samo čez dan, pa boste plačali tako kot osebni avto 2,5 eur - http://www.avtokampi.si/kamp/1/575/Planica-camper-stop/

avtokampi.si - 03.Avg.2016 09:41
Avtokampi.si
jama
Novinec
Novinec


: 11.Avg.2012
:
: 18
   jama    03.Avg.2016 15:04
Pravilno. Že v eni prejšnji temi sem omenil, da se strinjam s to podražitvijo. In strinjam se tudi z omejitvijo število dni in s prepovedjo za prikolice. Ob mojem sobotnem obisku so bili na PZA-ju kar tri kamp prikolice in celo ena jadrnica (vsi iz tujine). Prav tako je eden od domačinov tam prebival in po moji oceni je tam kar nekaj stalnih gostov. 

Drugače se vračam iz dvotedenskega potepanja po Nemčiji. Spal večinoma na PZA-jih (cene so od 6 - 15 eur), tudi kak kamp se je našel vmes. V zahodnem Berlinu je bil PZA zraven bivše vojašnice, v kateri so naseljeni begunci, ki so svojo malo potrebo veselo stresali skozi okna. Vsaka tri minute je vzletalo letalo iz bližnjega letališča. V vzhodnem Berlinu sem spal na PZA-ju, ki je zraven delavnic, ki so začela obratovati ob šestih zjutraj. V Dresdenu sem spal na PZA-ju, ki je v resnici parkirišče zraven gradbišča. V Schwerinu sem spal na PZA-ju, ki je bil parking od marine. O WC na teh PZA-jih najraje ne bi, recimo le, da večinoma niso zadovoljive. Marsikateri PZA nima elektrike, izpusti za odpadno vode so narejeni po kavbojsko, nobeden ni imel varovanja. Opis teh PZA-jev ni pljuvanje, ampak samo opis le-teh. Sem prilagodljiv in ne nekakšna razvajena rit. Zakaj potem to opisujem ?
V eni prejšnji temi je bila debata zakaj se pri nas privat lastniki ne odločajo za postavitev PZA. Če bi veljala takšni ohlapni standarti za postavitev PZA kot veljajo v Nemčiji, ga sam postavit drug teden na svojem dvorišču. Pri nas je pa cela birokracija z tem, rabiš nešteto dovoljenj itd.. To vem, ker sem prebiral po tem dokumentih. 
boss
Novinec
Novinec


: 03.Avg.2016
: Gorenjska
:
: 1
   boss    03.Avg.2016 21:13
Se strinjam z omejitvijo glede števila dni, vendar mi pa ni jasno zakaj bi bilo prepovedano za prikolice. Saj avtodomarji zaenkrat še nismo nadrasa...Confused
jama
Novinec
Novinec


: 11.Avg.2012
:
: 18
   jama    03.Avg.2016 21:27
Ja po svoje imaš prav, sam moraš vedeti da lastniki prikolic v večini parkirajo zraven še avto in tako zavzamejo dva parkirna prostora za PZA.
Miloš
Novinec
Novinec


: 11.Mar.2014
:
: 7
   Miloš    04.Avg.2016 08:39
ČESTITAM!
Pa vam je uspelo, PZA so podražili na "normalno ceno", pa me zanima, katerega se boste lotili sedaj in vam ga bo v interesu vseh nas uspelo podražiti?
PS s kakršnokoli podražitvijo se lahko strinjajo samo .......
avtokampi.si
Administrator
Administrator


: 21.Feb.2011
: Ljubljana
:
: 1586
   avtokampi.si    04.Avg.2016 09:41
Miloš..mi s PZA v Kopru in drugimi PZA-ji nimamo nič. Napisali smo novičko, da boste obveščeni, pa da ne boste presenečeni ob prihodu v Koper. Kot pišejo Primorske novice pa v Kopru odlično sodelujejo s caravaning klubom, tako da se bo potrebno obrniti na njih - http://www.primorske.si/2016/08/02/Deset-evrov-Se-vedno-zelo-ugodno


Avtokampi.si
Miloš
Novinec
Novinec


: 11.Mar.2014
:
: 7
   Miloš    04.Avg.2016 10:01
Že prej smo imeli kar vročo debato , kjer je bilo najbolj sporno vaše mnenje, da je PZA v Kopru prepoceni, ne razumem, kako lahko nekdo, ki se promovira kot portal za ljubitelje kampiranja zastopa mnenje, da je neka lokacija prepoceni!!!
To je v nasprotju z vsem, za kar bi se morali vi zavzemati.
Sam sem že pred vami izvedel iz Primorskih novic o tej podražitvi, problem pa je v tem, da vaše mnenje šteje in je vse prevečkrat v nasprotju z interesi ljudi, ki vam omogočajo obstoj.
Torej v temi PZA Bohinjska Bistrica ste bili mnenja, da bi moral biti PZA v Kopru 10 EUR, tako da se prosim nehajte sprenevedati, da s to novičko nimate nič.
Tako kot vedno do sedaj ste prikrito vedno na strani kampov, nas uporabnike pa prepričujete, da delate v našem interesu.
Zato vas še enkrat sprašujem, kateri kampi so za vas še prepoceni (predrag tako ni nobeden ...), da bom vedel, kateri kamp se bo še podražil.

avtokampi.si
Administrator
Administrator


: 21.Feb.2011
: Ljubljana
:
: 1586
   avtokampi.si    04.Avg.2016 10:24
Kamp Tunarica je letos še poceni, ko se bo začel urejati, pa bo precej dražji, pa verjetno v naslednjih letih tudi kamp Veli Jože v Savudriji. Na Bledu je pa letos parkirišče za avtodome brezplačno pri info centru nasproti Petrola. Vsaj tako je bilo videti, ko je bilo sredi tedna parkiranih 15 avtodomov.

Nam je vseeno ali je 4 ali 10 ali 15 eur. Če bi v Kopru vprašali nas, potem bi naredili čisto drugačen koncept. Mi smo kot prvi pisali, da je lokacija povsem zgrešena, tako kot npr. na Dolgem mostu v Ljubljani. Tako pa so poslušali nasvete drugih. Številčno so bili rezultati do sedaj odlični, zneskovno pa nekaj ni štimalo, sedaj pa rešujejo požar.... bomo videli, kaj bo naslednji korak...
Avtokampi.si
Miloš
Novinec
Novinec


: 11.Mar.2014
:
: 7
   Miloš    04.Avg.2016 10:59
Sprenevedanje se nadaljuje ....
jama
Novinec
Novinec


: 11.Avg.2012
:
: 18
   jama    04.Avg.2016 16:22
No jst dvomim da je imel ta forum kej s to podražitvijo. Po moje je bilo samo vprašanje časa kdaj bojo podražili. Preprosta ekonomija pove, da če PZA polno zaseden potem je prepoceni.
 
Miloš ti bom povedal zakaj se jst strinjam s to podražitvijo. Za ta denar so tam parkirali od manjšine iz dolenjske ( ki si veselo ogledujejo vse kamperje), do romunskih, ukrajinskih in bolgarskih delovnih kombijev in tudi kak lokalec je tam že živel. Je rekel kolega ki je dosti v Kopru, da ne moreš verjeti kakšne sanitarije ti delavci pustijo.
Upam da se bo to z podražitvijo zdaj to spremenilo. Po novem moraš tudi imeti homologiran kamper in ne da imaš samo kombi ( verjetno zaradi prej omenjenih delavcev). 
avtokampi.si
Administrator
Administrator


: 21.Feb.2011
: Ljubljana
:
: 1586
   avtokampi.si    04.Avg.2016 16:55
prepričane je težko prepričat...na koncu bomo še krivi, da tudi v Kočevju ni več brezplačno, ampak je cena celo 12 eur.

Mi še vedno mislimo, da ima vsak uporabnik avtodoma 10 eur za nočitev na urejenem postajališču, elektriko, vodo, uporabo sanitarij in tušev, avtobus do mesta... Če bo zaradi tega več reda, pa še toliko bolje.
Avtokampi.si
Miloš
Novinec
Novinec


: 11.Mar.2014
:
: 7
   Miloš    05.Avg.2016 08:52
Da ne bo pomote, jaz portal Avtokampi.si smatram kot pravo stvar in vsebine so v mnogih pogledih tudi korektne in koristne, vendar ste v  mnogih primerih preveč pristranski. Ljubitelji kampiranja smo za vas predvsme količina oz. številke s katerimi postrežete vsem tistim, ki vam dajo denar.

Podražitev v Kopru sama po sebi tudi ni tak problem, posebej če bo to odpravilo anomalije in napravilo red.

Lep primer je vaša navedba za Kočevje - ne napišete, da je PZA predrag, pa ne zaradi urejenosti, temveč zaradi tega, ker Kočevje vsaj pol leta nima kaj ponuditi.

Problem je v tem da si noben nevtralen forum ne more in ne sme privoščiti takšnih sodb o cenah, ki gredo direktno na naš račun, mi bomo plačevali te podražitve, ki so po vašem mnenju upravičene, po mojem pa gre za pritisk slovenskih kamov zaradi "nelojalne" konkurence.

Če bi mi bilo vseeno za forum oz. portal Avtokampi.si, bi vas enostavno ignoriral, tako pa težim predvsem zato, ker vas potrebujemo, vendar morate določene poglede na novo prevrednotiti. Ne, nočem, da bi bili samo zastopniki naših interesov, vendar je nesprejemljivo, da podpirate in objavljate stališča, ki nas neposredno oškodujejo.Torej, niste krivi za konkretne podražitve, ste pa še kako krivi zaradi objavljanja takih mnenj in sodb, kot ste jih v času pred podražitvijo v temi PZA Bohinjska Bistrica, ker tudi zaradi vašega vpliva te podražitve postanejo legitimne.
Če nam ne morete (nočete) pomagati, bi pričakoval, da nam vsaj ne delate škode.


picikato
Novinec
Novinec


: 27.Maj.2014
: CELJE
:
: 4
   picikato    20.Sep.2016 19:46
V avgustu sen doživel lepo presenečenje ,ker imam kombi predelan v van in trenutno še ni vpisan kot bivalno vozilo sem dobil odziv od zaposlenega,da ne smem biti na PZA  Koper .Bil sem letos na Portugalskem in nisem imel nikjer težave samo v Sloveniji se najdejo nekateri ,ki težijo.
avtokampi.si
Administrator
Administrator


: 21.Feb.2011
: Ljubljana
:
: 1586
   avtokampi.si    20.Sep.2016 21:54
ta zahteva ni zrasla na zelniku parkirišč Koper, ampak čisto drugje... je pa posledica tega, da so nekateri tam kar bivali in ne samo prenočevali
Avtokampi.si
jama
Novinec
Novinec


: 11.Avg.2012
:
: 18
   jama    21.Sep.2016 15:35
@ picikato par postov više si preberi zakaj je ta prepoved. Sem lepo obrazložil.
avtokampi.si
Administrator
Administrator


: 21.Feb.2011
: Ljubljana
:
: 1586
   avtokampi.si    22.Sep.2017 11:56
Iz Kopra sporočajo, da se po novem na PZA pri njih plačuje tudi turistična taksa

"S 13. 8. 2017 je stopil v veljavo nov Zakon o prijavi prebivališča (ZPPreb-1, Uradni list RS št. 52/16), ki je posegel tudi v delovanje počivališč za avtodome. Zakon o prijavi prebivališča na novo opredeljuje pomen  gostitelja, v 39. členu pa določa obveznost vodenja in vpisovanja gosta v knjigo gostov v roku 12 ur od prihoda. Navedeni zakon se glede opredelitve nastanitvenih obratov navezuje na 4. in 15. b člen Zakona o gostinstvu.

Marjetica Koper, ki upravlja parkirišče za avtodome v Kopru, je v skladu z novo sprejetim zakonom pričela z obveznim vodenjem in vpisovanjem gostov parkirišča za avtodome v knjigo gostov. Marjetica Koper je v skladu z Odlokom o turistični taksi na območju Mestne občine Koper (Uradni list RS št. 11172013, z dne 20.12.2013) z 11. 9. 2017 pričela zaračunavati turistično takso uporabnikom in gostom parkirišča za avtodome. V skladu z odlokom znaša turistična taksa 1,27 EUR na osebo na dan oziroma 0,63 EUR na dan za osebo od 7. do 18. leta starosti. Plačila turistične takse so oproščeni otroci do 7. leta starosti, invalidne osebe oziroma osebe s telesno okvaro in otroci s posebnimi potrebami na podlagi ustreznih dokazil ter tuji državljani, ki so po mednarodnih predpisih in sporazumih oproščeni plačila turistične takse. Turistično takso bodo v imenu Mestne občine Koper obračunavali komunalni nadzorniki upravitelja parkirišča za avtodome na kraju samem."


Avtokampi.si
Mars
Novinec
Novinec


: 08.Okt.2017
:
: 2
   Mars    08.Okt.2017 23:13
Prosim, da ne pišete nepreverjenih informacij in ne zavajate javnosti!

V kolikor se sklicujete na ZPPreb-1, navedite jasnejšo formulacijo, navedite člene in pravno podlago-razlago! 

Svetujem vam, da se ne spuščate na pravno področje v kolikor niste pravnik.

PZA v slovenskem prostoru nima pravega statusa, zato ga vsak tolmači kakor mu paše, 
ZPPreb-1 ne velja za bivanje na PZA-jih, predvsem ne na tistih PZA-jih kjer je bivanje omejeno na 48 ur, avtokampi.si
Administrator
Administrator


: 21.Feb.2011
: Ljubljana
:
: 1586
   avtokampi.si    09.Okt.2017 07:23
Mars..to je sporočilo, ki smo ga mi dobili s strani upravljalca postajališča za avtodome v Kopru.
Avtokampi.si
Mars
Novinec
Novinec


: 08.Okt.2017
:
: 2
   Mars    09.Okt.2017 21:42
Ne bodite oglasna deska, naj sami objavijo v medijih, vi pa lahko povzamete prispevek, pod katerega naj se odgovorni podpišejo.
Verjamem, da marsikomu diši turistična taksa in še kaj bi pocuzali, a ravno to odbija, avtodomarji radi potujemo in ne maramo, da se nas na vse mogoče načine omejuje, zato so postajališča po celi Evropi najbolj priljubljena.
Tistih 48 ur ponavadi zadošča tudi za oglede večjih mest, nikogar pa ne preganjajo če želi ostati mogoče še kak dan, prav nasprotno lahko dobiš naprimer še  ( Free Gäste.Card ), ker te želijo zadržati še kak dan več in nikjer ne težijo s prijavami... prideš ko prideš in greš ko želiš.
Naj bo za zgled Skandinavija, ne pa balkanske fore in pristop do avtodomarjev kot ga imajo Hrvati.

Vsi, ki pa radi nekje bivajo, pa lahko izberejo kampe, tam je prostor tudi za šotore in prikolice, čas bivanja pa ni omejen.
 


Forum Software by Web Wiz Forums® version 9.70
Copyright ©2001-2011 Web Wiz