English siteČlani v kampu: 3   I      I   Prijava Facebook Twitter Google+Google+ Youtube RSS
  
     

Prikolica na PZA

 
BoHaMi
Novinec
Novinec


: 21.Avg.2017
:
: 2
   BoHaMi    : Prikolica na PZA
     21.Avg.2017 09:06
Z družino bi želeli podobno kot lastniki avtodomov malo naokoli, dan ali dva postati v nekem kraju, si ogledati znamenitosti in potem naprej. Zato me zanima, na katerih PZA v Sloveniji je dopustno prenočiti noč ali dve s počitniško prikolico in kje ne (mogoče tudi predlog moderatorju, da to info dodate med opise PZA).

Preden sem odprl novo temo, sem prebral dosedanje, zato v tej ne želim debate, kdo je zaželen na PZA, kdo ne, kakšna je praksa nekaterih in podobno. Na PZA bi postavil samo prikolico, brez tende, avto lahko tudi kam drugam. Smo namreč 7-članska družina, avtodomi s 7 homologiranimi sedeži pa so redki (in cenovno za nas nedosegljivi).

Zato prosim predvsem za info o gorenjskih PZA (Kranjska gora, Bohinjska Bistrica, Bovec, Planica), naslednje leto pa mogoče pridejo na vrsto še Avstrija in Nemčija.
avtokampi.si
Administrator
Administrator


: 21.Feb.2011
: Ljubljana
:
: 1586
   avtokampi.si    21.Avg.2017 20:17
Mi smo želeli dodati tudi ta podatek, ki pa ga je od upravljalcev postajališč zelo težko dobiti. V tujini poznajo taka postajališča in predvsem tista, ki so v privatni lastni ne komplicirajo, če vsaj imajo prostor.

Pri nas je npr. v Kopru strogo prepovedano, v Kranjski Gori dovolijo, če je le prostor, načeloma naj bi dovolili tudi na PZA v Marini Portorož, prikolico pa lahko na tej fotki vidite tudi na PZA v Bohinjski Bistrici, tako da tudi tam to pustijo.

Še en problem vseh postajališč pa je v temu, da ne moremo nikogar vprašati npr. v Planici se sploh nihče ne oglasi na naše maile, v Bohinjski Bistrici je vse urejeno v sklopu železnice in ni nekega kontakta... Sedaj pa preverimo še za Bovec.
avtokampi.si - 21.Avg.2017 21:31
Avtokampi.si
avtokampi.si
Administrator
Administrator


: 21.Feb.2011
: Ljubljana
:
: 1586
   avtokampi.si    21.Avg.2017 21:32
Evo v Bovcu pa pravijo, da na njihovem camper stop ne morete parkirati prikolice.
Avtokampi.si
MIHAc
Novinec
Novinec


: 07.Avg.2017
: Ljubljana
:
: 1
   MIHAc    21.Avg.2017 21:47
V Sloveniji še nisem bil neprijetno presenečen. Na PZA Kočevje smo bili edini 2 dni brez kakih težav. 
PZA Štrk po moje sploh ni PZA ampak pravi kamp. Vseeno so dobrodošli tam vsi (za ceno PZA-ja).

Za ene sem pa tudi sam probal izvedeti, ali so prikolice zaželjene, pa tudi nisem dobil nobenega odgovora.

Neprijetno sem bil pa presenečen na PZA v Salzburgu (poleg nekega kopališča).
Prikolico sem tam že postavil, celo plačal avtomat za elektriko, potem pa se šel prijavit na recepcijo. Ko izve, da imam prikolico in ne avtodom.... nisem bil več zaželjen. Slabe volje smo šli kar domov, namesto da bi prespali 1 noč tam.
avtokampi.si
Administrator
Administrator


: 21.Feb.2011
: Ljubljana
:
: 1586
   avtokampi.si    21.Avg.2017 22:08
Kamp Štrk je res bolj kamp kot camper stop, samo tako je pač registriran in pri nas inšpektorji lepo hodijo okoli in dajejo kazni, če je kje slučajno napisano napačno. PZA Kočevje bomo pa videli kako bo sedaj, ko je urejen tudi kamp in na parcelah je cena precej višja kot pa na postajališču.
Avtokampi.si
BoHaMi
Novinec
Novinec


: 21.Avg.2017
:
: 2
   BoHaMi    22.Avg.2017 09:53
Hvala za poizvedbe in informacije!
Sem vmes tudi sam poskusil priklicati nekatere upravljalce in:
- Planica: (še) brez odziva, niti ne vem, kateri mail bi bil najprimernejši
- Bohinjska Bistrica: so me klicali nazaj iz invalidskega podjetja SŽ - ne dovoljujejo, oni z zgornje slike pa naj bi se menda vrinil kljub "prepovedi"
- Kranjska gora: po pojasnilu RTC Žičnic ni več dovoljeno od 13.8.17 zaradi "nove zakonodaje"

Sicer v primeru Kranjske gore ne vem (še), katere zakonodaje točno. Še najbližji se mi zdi Odlok o prostorskih ureditvenih pogojih za območje Občine Kranjska Gora (PUP KG – UPB4), po katerem pa tudi avtodomarji ne bi smeli prenočevati, lahko samo parkirajo (25. člen). Sem jih poprosil še za pravno podlago, po kateri smejo avtodomarji prenočevati, prikoličarji pa ne (seveda iz razloga počitka na predolgi poti od Ljubljane do Kranjske gore in nazaj). A če nisi zaželjen, je bolje ne iti, kot pa izgubljati že tako prekratek prosti čas za pregovarjanje.

Zato se mogoče priporočim še za kakšno info ali izkušnjo iz tujine (Avstrija, Nemčija, Italija) - bi bil tam s prikolico na PZA (ali kakšnih drugih nekamp mestih) bolj zaželen za kakšno noč na poti, da si spotoma ogledam še njihove kraje, jem pri gostincih, obiščem z otroki kak zabavišni park in še kako drugače pustim nekaj € njim?
Bost123
Novinec
Novinec


: 23.Avg.2017
: Dolenjska
:
: 1
   Bost123    23.Avg.2017 14:33
Pozdravljeni,
sam imam podobne (slabe) izkušnje.
Kot bivši avtodomar, ki sem se stalno posluževal PZAjev mi to sedaj zelo manjka. Posebej v SLO in na HR je parkiranje s prikolico drugam kot v kamp res težava. Naj poudarim da je prikola prilagojena na popolno avtonomnost (akumulator, ni izpuščanja vode direktno v naravo,....)

Moj nerazumljiv primer je bil v Kopru, kjer sem prikolico (dolžine 360) pravilno parkiral na parkirišču, in kupil listek (1€ za cel dan). Avto sem odpel in se vozil po Kopru (trgovine, restavracije,...)
V slabi uri sem šel zadevo preverit in me je že čakal listek Obvestilo redarstva, na katerem je bila zahteva da vozilo premaknem na ustrezno mesto (kazni ni bilo). Po klicu na redarstvo so rekli da je ustrezno mesto kamp, čeprav sem poudaril da sem v Kopru tranzitno, par ur in da bom kampiral drugje... drugih informacij nisem izvedel in tudi ne rešitve, kam naj legalno naslednjič parkiram 4m dolgo tovorno prikolico s tremi karjolami peska.

V Marjetici (upravljalec PZA) pa sem izvedel da je PZA izključno za bivalna vozila in ne za počitniške prikolice.

V Bovcu se ravno prejšnji teden preveril in dobil enak odgovor - brez obrazložitve zakaj je to le za AD.

PS: Kakšne pa imate izkušnje v ITA, kjer so camper stopi precej pogosti?
kekeck
Novinec
Novinec


: 07.Okt.2016
:
: 2
   kekeck    26.Avg.2017 09:12
SLO: Nazadnje smo bili na P Amon, brez problema.

ITA: Moje izkušnje s PZA v so katastrofalne, izključno v kamp. Če pa so me že spustili na PZA sem pa ponavadi avto moral pustiti zunaj. Na koncu sem ogotovil da so PZAji okrog 15EUR/dan, kampi pa 25, PK pustim v kampu in z avtom v mesto.

SPLOŠNO (ne velja za HR): Če smo v tranzitu pustimo prikolico pred večjo trgovino ali nakupovalnem središču, velikokrat tam potem tudi prespimo, do sedaj vedno brez problema.

A smučanje: trenutno hodimo na tale PZA http://www.kellerbauer.co.at/
smo pa tudi že prespali direkt pod smučiščem (N47.372713, E13.464625)

kekeck
Novinec
Novinec


: 07.Okt.2016
:
: 2
   kekeck    26.Avg.2017 09:15
SLO: Tudi PZA Glavan v Celju brez problema.
 


Forum Software by Web Wiz Forums® version 9.70
Copyright ©2001-2011 Web Wiz