English siteČlani v kampu: 3   I      I   Prijava Facebook Twitter Google+Google+ Youtube RSS
  
     

Novinec

 
Gorc
Novinec
Novinec


: 12.Sep.2017
:
: 4
   Gorc    : Novinec
     12.Sep.2017 08:59
Pozdravljeni, 

ker sem novi v tem in imam veliko vprasanj se obracam na vas! 

Z zeno sva se odlocila da bova kupila prikolico ter nasla kamp z pavsalom za leto 2018.  Ker imava 2 leti strega fanticka ter manjsega psa isceva primeren kamp za nas. 

Ker sva popolna zacetnika me zanima naslednje: 

1. Katero znamko priporocate. Sam se nagibam k Knauss, Hobby... cenovno do nekje 3000-3500 €, ce je res dobra tudi malo vec, vsekakor ne vec kot 5000€, seveda z dodanim baldahinom in po moznosti se kaj drugega. 

Ker prikolice se nimam, bi rajsi prej organiziral parcelo ter nato iskal prikolico! 

2. Kako je z registracijo?
Ali lahko prikolico kupim kot tujec. Ker delam in zivim v avstriji, sicer SLO drzavljan ampak izseljen zaradi ekonomskih razlogov, bi prikolico kupil v SLO ce je mozno ter jo puscal na hrvaskem preko zime. 

Ali lahko kot tujec z avstrijskimi tablicami, vozim prikolico z SLO tablicami? 

3. Ali je mozno da prikolico kupim na hrvaskem in jo dol registriram in pustim na depoju preko zime? 

4. Do kdaj zveste ali so parcele za Pavsal dostopne, oz proste? Ker rabim se sam nekaj casa za nakup prikolice, bi res najprej organiziral pavsal najkasneje do marca, da lahjko potlej do meseca maja organiziram prikolico ter jo postavim! 

Nebi prevec spraseval naekrat, ker je ze zdaj vec kot dovolj. 

Hvala vam za pomoc ter nasvete. 

LP
avtokampi.si
Administrator
Administrator


: 21.Feb.2011
: Ljubljana
:
: 1586
   avtokampi.si    13.Sep.2017 10:30
Veliko vprašanj...za pavšal se je najbolje meniti zdaj, ko so kampi še odprti in vam lahko pomagajo pri odločitvi. Sicer je recimo na otku Krku ali pa v okolici Novigrada nemogoče dobiti pavšal, tudi na Lošinju in Cresu je kar problem. Z aosonovo pa naj vam bodo letošnje cene pavšalov - http://www.avtokampi.si/novica/2/1734/Cene-pavsalov-v-hrvaskih-kampih-za-sezono-2017

Kar se tiče znamke je domača Adria dobra predvsem zaradi rezervnih delov, če bi jih potrebovali, sicer pa izberite tako, ki vam bo ustrezala tudi glede notranjega tlorisa. Pri nakupu samo velja opozorilo, da kupujete samo prikolico in ne še pavšalne parcele, ker se velikokrat prodajajo tudi prikolic s parcelo, samo stari lastniki pogosto vedo, da se bo čez 2 leti tam nekaj delalo in ne bo več možen pavšal.

Prikolico sicer lahko kupite, vendar zna biti problem z registracijo. Avstrija glede tega zelo komplicira, tako da če imate prebivališče v Avstriji, boste morali papirje urediti v Avstriji...razen seveda, če jo ne boste nikoli vozili tja. Na Hrvaškem kampi zahtevajo, da je prikolica na pavšalu registrirana. Za slovensko registracijo velja, da mora biti prikolica tehnično pregledana vsaka 4 leta in tehnični pregled je lahko opravljen tudi na Hrvaškem. Žal pa ne vemo, kako je s tem v Avstriji. Jo pa ne morete registrirati na Hrvaškem.
Avtokampi.si
Gorc
Novinec
Novinec


: 12.Sep.2017
:
: 4
   Gorc    13.Sep.2017 12:35
Najpesa hvala za izcrpen odgovor. Ja glede kampa sem ze v iskanju. Mislim da bo to trsi oreh kot nakup same prikolice :D 

Adrie se ne izogibam, samo menda rade spuscajo vodo v notranjost. No sej, to je treba vsekakor prej preverit. Seveda pa ne bi kupoval prikolice ki ze stoji na pasalu, ker kot ste ze napisali, zna bit problem z prestavljanjem, ce ta ni vozna, oziroma ni urejeno zavarovanje in registracija. 

Naceloma prikolice ne bi vozil v Avstrijo, ker pac bi jo imel za poletni dopust ter eventualno iz kampa v Depo in nazaj. Pa po moznosti premik iz enega kampa v drugi, ce bi prislo do teh stvari da moramo kamp zapustiti. Pomembno je tudi da lahko tehnicnega delam na HR, ker nebi vozil prikolice zastonj gor.  

Bom poklical na upravno enoto ter vprasal kako je z registracijo, seveda se oglasim z informacijami. 

Hvala zenkrat
 


Forum Software by Web Wiz Forums® version 9.70
Copyright ©2001-2011 Web Wiz