V kampu Podzemelj so odprli adrenalinski park

Datum objave
Kategorija
Statistika

V kampu Podzemelj so konec julija odprli adrenalinski park, ki je primeren tudi za otroke in vključuje dva poligona z 18-imi elementi na treh višinah.

NAGRADNA IGRA - Smučišče Obertauern podarja smučarske karte

Obertauern je avstrijsko smučišče, kjer snežne garancije ne potrebujete, saj se lahko pohvalijo z največjo količino snega v regiji. Ljubitelje smučanja čaka 100km raznolikih smučarskih prog in 26 modernih žičniških naprav. Letos predvidevajo odprtje smučarske sezone 23. novembra, ki bo ob ugodnih snežnih razmerah trajala vse do 1. maja.smučišče Obertauern - avtokampi.s

NAGRADNA IGRA #LOVEOBERTAUERN - Odgovorite na spodnje nagradno vprašanje smučišča Obertauern in se potegujte za dve enodnevni smučarski karti. Nagradna igra traja do 11. decembra.

Glavna novost letošnje sezone je nova kombinirana 8 sedežnica in gondola za 10 oseb Plattenkarbahn, ki bo poskrbela za hiter prevoz smučarjev na višino 2.047m. Za še več dogajanja pa bodo letošnji december popestrili še z božično tržnico.

Tradicionalni Ski opening bo potekal 1. decembra s koncertom skupine Wanda, 8. decembra pa Obertauern obišče povorka več kot 100 parkeljnov. Skupaj s proizvajalcem smučarske opreme Atomic 30. marca vabijo vse smučarske na snežno zabavo in razvajanje, od 5. do 7. aprila pa lahko na najbolj strmem delu smučišča iščete zaklad - Gamsleiten Kriterium. Glavna nagrada - ključi novega BMW-ja.

smučišče Obertauern - avtokampi.si

Le dobri dve uri vožnje do vrhunske smuke

Zaradi bližine (le 2 uri in pol vožnje iz osrednje Slovenije) je Obertauern odlična izbira za podaljšan vikend. Vsak četrtek in ponedeljek omogočajo tudi nočno smuko med 19. in 22. uro, vsako sredo pa za najbolj neučakane smučarje odprejo nekaj prog že ob 8.30.

Smučarske proge na Obertauernu (1.630 do 2.313m) so primerne tako za začetnike kot tudi za najboljše smučarje. Ponudba "Ski in Ski out" velja za vsako točko kraja, saj so smučarski navdušenci po le nekaj zavojih že v samem središču dogajanja. Proge so urejene tako, da tvorijo nekakšen smučarski cirkus. Rdeča krožna tura poteka v smeri urinega kazalca, zelena pa v nasprotni smeri in tako lahko štartate pri eni od žičniških naprav, presmučate celotno krožno turo in se vrnete na izhodišče. Smučišče Obertauern - avtokampi.si

Za najboljše smučarje pa priporočamo najtežjo krožno varianto – Super Seven, ko presmučate 7 najvišjih točk Obertauerna. Na nekaterih progah se lahko odločite tudi za meritev hitrosti in časa vožnje. Svoj smučarski krog imajo tudi otroci, kjer jih snežni zajček Bobby vodi po enostavnejših progah in tudi skozi otroški park.

Z večdnevno smučarsko karto za Obertauern pa lahko smučate tudi na bližnjem smučišču Grosseck-Speiereck v kraju Mauterndorf.

Ob smučanju je z urejenimi progami poskrbljeno tudi za tek na smučeh (31km), za malo bolj adrenalinske navdušence pa nudijo snežni park, kolesarjenje in kajtanje po snegu, turno smučanje, sankanje, ledeno plezanje…smučišče Obertauern - avtokampi.si

Na smučišču je v številnih kočah poskrbljeno tudi za bogato gastronomsko ponudbo, za ljubitelje zabave pa se po končanem smučanju vedno najde tudi lokal z Après Ski zabavo, ki se običajno podaljša tudi v noč.

V neposredni bližini smučišča je urejenih 150 hotelov, apartmajskih hiš in hostlov, ki jih enostavno rezervirate kar na spletni strani smučišča. Za avtodomarje priporočamo uporabo postajališča za avtodome Postgut, ki je od smučišča oddaljen 8km. Gostom nudijo oskrbo avtodoma in uporabo savn v hotelu, urejen pa je tudi avtobusni prevoz na smučišče.

Več informacij o ponudbi smučišča Obertauern dobite na spletni strani www.obertauern.com



NAGRADNA IGRA #LOVEOBERTAUERN - Odgovorite ta nagradno vprašanje