English siteRegistracija   I   Prijava FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ YoutubeYoutube InstagramInstagram
Avtokampi.si

¤ Domov » Novice » Naj-kamp-Adria-2016-Znani-so-najboljsi-slovenski-in-hrvaski-kampi

vse Slovenija Hrvaška BiH Črna gora Srbija

Naj kamp Adria 2016 - Znani so najboljši slovenski in hrvaški kampi

21.10.2016
Število ocen: 1 (5,0) 
Slovenski kamping spletni portal www.avtokampi.si je pripravil 6. Naj kamp Adria, v katerem kampisti čez celotno sezono glasujejo za najboljše kampe in glamping naselja. V izboru je sodelovalo 58 kNaj kamp Adria 2016 - izbor najboljšega kampa v Sloveniji in na Hrvaškem - avtokampi.siampov iz Slovenije in 156 iz Hrvaške, zbranih pa je bilo nekaj več kot 34.000 glasov kampistov.

Podelitev nagrad je potekala v okviru tridnevnega Hrvaškega kamping kongresa v Svetem Martinu na Muri, kjer je bilo prisotnih več kot 300 predstavnikov hrvaškega kamping turizma ter predavatelji in partnerji iz Slovenije, Italije, Nemčije, Nizozemske in Danske.

Urednik Avtokampi.si Klemen Hren je izpostavil, da je bila letošnja sezona v kampih zopet rekordna, kar je še enkrat dokaz, da je kampiranje vse bolj popularno. Zaradi slabšega vremena v juniju se sicer ni začela najbolj obetavno, lepo poletje in jesen pa sta poskrbela za odlične rezultate. Slovenski kampi beležijo 3,7% več gostov, na Hrvaškem pa 2% oz. kar 17,5 milijona nočitev. Zelo zanimiv je podatek, da je bilo letos kar 54% vseh nočitev slovenskih gostov na Hrvaškem bilo ustvarjeno v njihovih kampih.
podelitev nagrad Naj kamp Adria 2016 - avtokampi.si
Glavni pokrovitelj izbora je podjetje Adria Dom iz Črnomlja in direktorica gospa Marta Kelvišar je pozdravila goste ter predstavili nove modele mobilnih hišic in glamping šotorov Adria za sezono 2017.

Najboljša slovenska kampa sta kampa Terme Čatež in Nadiža
V kategoriji večjih slovenskih kampov je glavno nagrado osvojil kamp Terme Čatež, ki goste navdušuje z možnostjo kopanja v zunanji in notranji termalni rivieri ter animacijo. Na drugo mesto se je uvrstil lanski zmagovalec kamp Adria iz Ankarana in na tretje kamp Šobec iz Lesc.

Med manjšimi kampi so največje število glasov prejeli kampi ob treh različnih rekah. Prvo mesto je osvojil kamp Nadiža iz Podbele pri Kobaridu, ki sodi med kampe z odlično ponudbo za družine. Kamp Kolpa iz Vinice, ki ga upravlja družina Kadunc, je med manjšimi slovenskimi kampi osvojil drugo mesto, kamp Koren iz Kobarida pa tretje mesto.

Najboljši glamping in doživljajsko kampiranje
Glamping oz. glamurozno kampiranje je vse bolj popularna oblika dopusta, ki združuje udobno nastanitev v okviru naravnega okolja. Slovenija je na tem področju z nekaj odličnimi lokacijami z lesenimi hišicami, glamping šotori in vinskimi sodi vodilna v regiji.

Največ glasov so prejele glamping lesene hišice v kampu Bled, kjer gostom nudijo tudi različne tematske pakete namenjene parom, družinam, ženskim in moškim družbam. Tudi druga nagrada gre na Bled in sicer v glamping  Garden Village, ki gostom ob luksuznih šotorih nudi tudi hišice na drevesih. Kamp Terme Čatež s ponudbo plavajočih hišic, indijanskih šotorov in kavbojskega voza pa je osvojil tretje mesto.

Najboljši hrvaški kampi za sezono 2016
Na Hrvaškem deluje več kot 500 kampov, tako da smo kampe glede na velikost razdelili v tri regije. Med večjimi kampi v Istri je največ glasov slovenskih kampistov zbral kamp Valkanela iz Vrsarja,ki je letos ponudbo obogatil s prenovljeno plažo in bazenskim kompleksom. Drugo mesto je osvojil poreški kamp Lanterna, kjer so poleg prenovljenih bazenov, tematskih mobilnih hišic in glamping šotorov uredili tudi mivkasto plažo, kjer najbolj uživajo otroci. Na tretje mesto se je uvrstil kamp Zelena Laguna iz Poreča.

Kamp Ulika iz Rovinja je tudi letos najboljši manjši istrski kamp, ki ga uvrščamo tudi med gurmaske kampe, saj v kampu deluje odlična konoba Barba Danilo. Drugo mesto je osvojil Kranjski kamp iz Premanture in tretje kamp Puntica iz Funtane, ki je letos doživel delno prenovo.

Med slovenskimi kampisti so zelo priljubljeni tudi kampi na Kvarnerju. Med večjimi kampi je že šesto leto zapovrstjo osvojil kamp Čikat iz Malega Lošinja. Gostje so navdušeni nad urejenostjo kampa, odlično lego in novim vodnim parkom z bazeni in togobani. Drugo mesto je pripadlo kampu Njivice, tretje pa kampu Krk, ki se z letošnjo prenovo lahko pohvali kot prvi hrvaški kamp s petimi zvezdicami.

Med manjšimi kvarnerskimi kampi je na prvem mestu kamp Lopari iz Nerezin na otoku Lošinj, na drugem kamp Bor iz Krka, ki ga že več kot 30 let odlično upravlja družina Mrakovčić. Na tretjem mestu je kamp Mali iz Baške.

V kategoriji večjih kampov iz Dalmacije je prvo mesto tudi letos osvojil kamp Straško iz Novalje na otoku Pag. Gostje pohvalijo urejenost parcel in plaže, veliko zelenja v kampu in odlično animacijo. Tudi drugo mesto je ostalo na Pagu in sicer v kampu Šimuni, tretje pa gre v kamp Park Soline v Biograd.

Ob dalmatinski obali in na otokih je več kot 120 majhnih kampov. Kampisti se za obisk teh odločajo zaradi gostoljubnih domačinov, lepe narave in mirnih počitnic, ki jih omogočajo manjši kampi. Največ glasov je prejel kamp Slanica z otoka Murter, drugo mesto gre v kamp Biograd in tretje v kamp Lupis iz Lovišta na Pelješcu.

Najboljši nudistični kamp je v Vrsarju

Med nudističnimi kampi je tudi letos zmagal kamp Koversada iz Vrsarja, ki deluje že vse od leta 1961 in sodi med prve FKK kampe v Evropi. Drugo mesto pripada kampu Valalta iz Rovinja, tretje pa kampu Solaris iz Poreča.

Nagrada Naj kamp Adria za življenjsko delo
Dr. Josipa Cvelić Bonifačić je oseba v hrvaškem turizmu s 40 letnimi izkušnjami. Po izobraževanju je profesionalno kariero pričela na recepciji hotela na Krku, delala kot turistična vodička in profesorica na srednji šoli. Kariero je nadaljevala kot direktorica kampa v Punatu in vodja oddelka kampov turističnega podjetja Valamar. Vsa leta je aktivna v turističnih organizacijah, kamping združenju in pri organizaciji različnih prireditev. Na fakulteti je uspešno zagovarjala doktorsko delo na temo konkurenčnosti kamping turizma. Kot višja asistentka na fakulteti svoje znanje o turizmu prenaša tudi na mlade, ki lahko po njeni zaslugi od letos študirajo smer kamping management.

Zaradi velikega prispevka k razvoju kamping turizma in aktivnega dela na številnih različnih področjih turizma dr. Josipi Cvelić Bonifačić podeljujemo nagrado za življenjsko delo.
 
Rezultati glasovanja za Naj kamp Adria 2016

Naj kamp Adria 2016 - Večji kampi - Slovenija
1. mesto - kamp Terme Čatež
2. mesto - kamp Adria
3. mesto - kamp Šobec

Naj kamp Adria 2016 - Manjši kampi - Slovenija
1. mesto - kamp Nadiža
2. mesto - kamp Kolpa
3. mesto - kamp Koren

Naj kamp Adria 2016 - Glamping in doživljajsko kampiranje
1. mesto - kamp Bled
2. mesto - Garden Village Bled
3. mesto - kamp Terme Čatež

Naj kamp Adria 2016 - Večji kampi - Istra, Hrvaška
1. mesto - kamp Valkanela
2. mesto – kamp Lanterna
3. mesto - kamp Zelena Laguna

Naj kamp Adria 2016 - Manjši kampi - Istra, Hrvaška
1. mesto - kamp Ulika Rovinj
2. mesto - Kranjski kamp
3. mesto - kamp Puntica

Naj kamp Adria 2016 - Večji kampi - Kvarner, Hrvaška
1. mesto - kamp Čikat
2. mesto - kamp Njivice
3. mesto - kamp Krk

Naj kamp Adria 2016 - Manjši kampi - Kvarner, Hrvaška
1. mesto - kamp Lopari
2. mesto - kamp Bor
3. mesto - kamp Mali

Naj kamp Adria 2016 - Večji kampi - Dalmacija, Hrvaška
1. mesto - kamp Straško
2. mesto - kamp Šimuni
3. mesto - kamp Park Soline

Naj kamp Adria 2016- Manjši kampi - Dalmacija, Hrvaška
1. mesto - kamp Slanica
2. mesto - kamp Biograd
3. mesto - kamp Lupis

Naj kamp Adria 2016- Nudistični in mešani kampi - Hrvaška
1. mesto - kamp Koversada
2. mesto - kamp Valalta
3. mesto - kamp Solaris

Naj kamp Adria 2016- za življenjsko delo v turizmu
dr. Josipa Cvelić Bonifačić
     PRIJAVA NA E-NOVICE               E-mail:      
Galerija
podelitev Naj kamp Adria 2016 podelitev Naj kamp Adria 2016 podelitev Naj kamp Adria 2016 podelitev Naj kamp Adria 2016
kamp Terme Čatež - Naj kamp Adria 2016 kamp Adria Ankaran - Naj kamp Adria 2016 kamp Nadiža - Naj kamp Adria 2016 kamp Koren - Naj kamp Adria 2016
kamp Kolpa - Naj kamp Adria 2016  FKK kamp Koversada - Naj kamp Adria 2016 FKK kamp Valalta - Naj kamp Adria 2016 FKK kamp Solaris - Naj kamp Adria 2016
kamp Puntica Funtana - Naj kamp Adria 2016 kamp Valkanela - Naj kamp Adria 2016 kamp Lanterna - Naj kamp Adria 2016 kamp Zelena Laguna - Naj kamp Adria 2016
kamp Lopari  - Naj kamp Adria 2016 kamp Bor - Naj kamp Adria 2016 kamp Mali - Naj kamp Adria 2016 kamp Čikat - Naj kamp Adria 2016
kamp Njivice - Naj kamp Adria 2016 kamp Krk - Naj kamp Adria 2016 kamp Slanica - Naj kamp Adria 2016 kamp Straško - Naj kamp Adria 2016
kamp Šimuni - Naj kamp Adria 2016 kamp Park Soline - Naj kamp Adria 2016 dr. Josipa Cvelić Bonifačić - Naj kamp Adria 2016 podelitev Naj kamp Adria 2016
Komentarji
Ostale novice
Kamp Območje

Adria Adria  Primorska
Amarin Amarin  Istra
Aminess Park Mareda Aminess Park Mareda  Istra
Aminess Sirena Aminess Sirena  Istra
Arena Indije Arena Indije  Istra
Arena Kažela Arena Kažela  Istra
Arena Medulin Arena Medulin  Istra
Arena One 99 Arena One 99  Istra
Arena Runke Arena Runke  Istra
Arena Stoja Arena Stoja  Istra
Arena Stupice Arena Stupice  Istra
Arena Tašalera Arena Tašalera  Istra
Baldarin Baldarin  Kvarner
Belvedere Belvedere  Srednja Dalmacija
Bijar Bijar  Kvarner
Bijela Uvala Bijela Uvala  Istra
Bled Bled  Gorenjska
Brioni Brioni  Istra
Bunculuka Bunculuka  Kvarner
CampingIN Finida CampingIN Finida  Istra
CampingIN Kanegra CampingIN Kanegra  Istra
CampingIN Park Umag CampingIN Park Umag  Istra
CampingIN Pineta CampingIN Pineta  Istra
Čikat Čikat  Kvarner
Galeb Galeb  Srednja Dalmacija
Glavotok Glavotok  Kvarner
Istra Istra  Istra
Ježevac Ježevac  Kvarner
Koren Koren  Goriška in Posočje
Kovačine Kovačine  Kvarner
Koversada Koversada  Istra
Kozarica Kozarica  Severna Dalmacija
Kranjski kamp Kranjski kamp  Istra
Krk Krk  Kvarner
Lanterna Lanterna  Istra
Lavanda Lavanda  Južna Dalmacija
Liza Liza  Goriška in Posočje
Lucija Lucija  Primorska
Marina Marina  Istra
Mon Perin Mon Perin  Istra
Nadiža Nadiža  Goriška in Posočje
Njivice Njivice  Kvarner
Omišalj Omišalj  Kvarner
Orsera Orsera  Istra
Padova Padova  Kvarner
Park Soline Park Soline  Severna Dalmacija
Polari Polari  Istra
Polidor Polidor  Istra
Porat Porat  Severna Dalmacija
Porto Sole Porto Sole  Istra
Puntica - Funtana Puntica - Funtana  Istra
Puntica - Ražanac Puntica - Ražanac  Severna Dalmacija
Rožac Rožac  Srednja Dalmacija
San Marino San Marino  Kvarner
Selce Selce  Kvarner
Slatina Slatina  Kvarner
Solaris Solaris  Istra
Solitudo Solitudo  Južna Dalmacija
Stella Maris Stella Maris  Istra
Stobreč Stobreč  Srednja Dalmacija
Straško Straško  Severna Dalmacija
Šimuni Šimuni  Severna Dalmacija
Škrila Škrila  Kvarner
Šobec Šobec  Gorenjska
Terme 3000 Terme 3000  Pomurje
Terme Ptuj Terme Ptuj  Štajerska in Koroška
Tunarica Tunarica  Istra
Turist Grabovac Turist Grabovac  Notranjost Hrvaške
Ulika - Poreč Ulika - Poreč  Istra
Val Saline Val Saline  Istra
Valalta Valalta  Istra
Valkanela Valkanela  Istra
Veli Jože Veli Jože  Istra
Veštar Veštar  Istra
Vira Vira  Srednja Dalmacija
Viter Viter  Srednja Dalmacija
Zablaće Zablaće  Kvarner
Zelena Laguna Zelena Laguna  Istra
prijava na e-novice
E-mail:
'