English siteRegistracija   I   Prijava FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ YoutubeYoutube InstagramInstagram
Avtokampi.si

¤ Domov » Novice » Predstavitev-smucisc-Trbiz-Visarje,-Kanin-Sella-Nevea,-Zoncolan,-Forni-di-Sopra,-Piancavallo

vse Slovenija Hrvaška BiH Črna gora Srbija

Predstavitev smučišč Trbiž - Višarje, Kanin - Sella Nevea, Zoncolan, Forni di Sopra, Piancavallo

6.2.2018
Število ocen: 1 (4,0) 
Številni smučarji zelo dobro poznajo smučišča podjetja Promotur, ki ležijo v bližini v vzhodnem delu Italije oz. v bližini Slovenije. Gre za smučišča Trbiž – Višarje, Kanina - Sella Nevea, Zoncolan, Piancavalo smučišča Promotur - avtokampi.siin Forni di Sopra - Sauris.  Zlasti smučarji iz Primorske zelo radi obiščejo ta smučišča, saj so jim nekako najbližje, iz osrednje Slovenije pa je veliko smučarjev na smučišču Trbiž – Višarje.

Smučišča so zelo primerna predvsem za družine z otroki, saj otroci do 10 leta smučajo brezplačno. Veliko gostov se odloči tudi za sezonsko smučarsko karto Carta Neve, s katero lahko smučajo na vseh omenjenih smučiščih, cena pa je predvsem v predsezoni zelo ugodna. Vsa smučišča nudijo tudi zelo ugodne cene urnih dnevnih kart npr. 3 ali 4 ure ali pa se odločite za večdnevno karto za 10, 20 ali 30 ur smučanja.

Naša ekipa je letošnjo zimo že obiskala tri smučišča (Trbiž, Zoncolan in Forni di Sopra), kjer smo opazili izredno veliko slovenskih avtodomarjev. Spomladi imamo v planu tudi smučanje na Kaninu, če pa bo kakšen vikend ostal še prost, pa skočimo tudi na Pinacavallo. V opisih smučišč pišemo tudi o možnostih parkiranja avtodomov, na spletni strani www.turismofvg.it pa si lahko ogledate vsa postajališča v regiji Furlanija - Julijska krajina.

Cene smučarskih kart
Smučarske karte za smučišči Trbiž - Višarje in Kanin - Sella Nevea ter sezonske karte Carta Neve lahko najceneje dobite pri Skipass Travel v Kranjski Gori. Sicer so cene dnevnih smučarskih kart na vseh smučiščih Promotur enotne in sicer stane dnevna karta 35 € (v terminih do 21.12. in od 18.3. je cena 24,50 €), za seniorje od letnika 1953 naprej je cena 30,50 €, za otroke letnik 1999 do 2008 pa 26 €. Cena urnih kart za odrasle osebe je 3 ure - 25 €, 4 ure - 27 € in 5 ur - 30,50 €. Otroci letnika 2009 in mlajši smučajo brezplačno.smučišče Trbiž - Višarje - avtokampi.si

Opis smučišč Promotur in možnosti parkiranja avtodomov

Smučišče Trbiž  - Višarje leži samo 20 minut vožnje od Kranjske Gore in smučarjem nudi 25 km smučarskih prog, od žičniških naprav pa dve gondoli, 8 sedežnic, 2 otroški vlečnici in 3 otroške trakove. Otroci bodo navdušeni nad spodnjim delom smučišča, kjer so na voljo položnejše smučarske proge in njim primerne žičnice.  Smučarske proge npr. Di Prampero (4,5km), Priesnig, Florianca in Misconca pa so namenjene boljšim smučarjem. Gornji del smučišča je povezan, tako da lahko tudi iz Trbiža s smučmi pridete do višarske cerkvice  - le zadnjih 100 metrov se je potrebno sprehoditi.

V Trbižu je urejen tudi otroški park s progo za sankanje in napihljivimi igrali, novost pa je tudi proga za sankanje z bobom po tračnicah. Pohvaliti moramo tudi žičničarje, ki ob vstopu otroka na sedežnico vedno zmanjšajo hitrost sedežnice. Na samem smučišču je tudi kar nekaj koč z možnostjo okrepčila,  priporočamo pa obisk ene od koč na vrhu smučišča pri sami cerkvici npr. gostilna Pri Juretu (Al convento) je med najboljšimi.

Pod smučiščem v Trbižu je urejeno tudi postajališče za avtodome (GPS 46.50344,13.57186), kjer naj bi bila dostopna voda in urejen odtok za umazano vodo, vendar ob našem obisku to ni delovalo. Na tabli tudi piše, da je cena parkiranja avtodoma 0,60 eur na uro, vendar je verjetno ta cena le za čas, ko je možna tudi oskrba. Prav tako pa dovolijo parkirati avtodome tudi na parkirišču pri gondoli Višarje (GPS 46.506989, 13.535508), kjer pa oskrba ni možna.

smučišče Kanin - Sella Nevea - avtokampi.siSmučišče Kanin  - Sella Nevea smučarjem nudi 30km prog, katerih vrh je na kar 2.300 metrih nadmorske višine. Več prog je na italijanski strani, je pa skupno lahkih prog 6km, srednje težkih 22 in najbolj zahtevnih 2km. Od žičniških naprav so 3 gondole, 4 sedežnice in 3 otroške vlečnice. Na italijanski strani se ob ugodnih snežnih razmerah da smučati vse do doline, vendar pa je ta stran smučišča do konca februarja zelo hladna in brez sonca. Smučišče Kanin je ob ugodnih snežnih razmerah odprto od decembra in vse do prvega tedna v maju. Smučarske karte za Kanin pa ob doplačilu 6 eur veljajo tudi na italijanski strani. Več informacij o samem smučišču je tudi na www.kanin.si

Ob spodnji postaji gondole za Kanin je urejeno tudi postajališče za avtodome Dvor z možnostjo oskrbe (elektrika, voda, odtok), cena nočitve pa je 20 eur.


smučišče Zoncolan - avtokampi.siSmučišče Zoncolan je zelo priporočljivo za družine in omogoča smučanje z nadmorske višine 1.970 m vse do doline, Osrednji del smučišča je urejen  na višini 1.300 do 1.750 metrov. Dostop do smučišča je iz kraja Tolmezzo proti kraju Sutrio, kjer se lahko odločite za vožnjo po lepo urejeni gorski cesti do centralnega dela smučišča ali pa se odpeljete še naprej v kraj Ravascletto, od koder vozi gondola na vrh smučišča.

Smučišče Zoncolan ima štiri štirisedežnice, eno dvosedežnico, vlečnico in trak za otroke. Skupno je 22km prog in večina je zelo primernih tudi za otroke. Boljšim smučarjem priporočamo tudi smučanje po 4,5 km dolgi progi v dolino.  Na smučišču je kar nekaj koč z gostinsko ponudbo.

Za avtodome je na Zoncolanu dovoljeno parkirati in tudi prenočevati na urejenem parkirišču (dostop po gorski cesti iz kraja Sutrio na 1.300 nadmorske višine - (GPS 46.513146,12.953973), kjer oskrba avtodoma ni možna. Lahko pa parkirate tudi na urejenem postajališču cca 300m od gondole v kraju Ravascletto (GPS 46.523292, 12.927519), kjer je možna oskrba z vodo in izpust odpadne vode, cena prenočevanja na tukaj pa stane 6 eur na


smučišče Forni di Sopra - avtokampi.siSmučišče Forni di Sopra je nekoliko manjše smučišče, do katerega pridete z vožnjo po dolini iz kraja Tolmezzo, od koder je še 40km vožnje. V dolini prej je tudi mini smučišče Sauris, ki pa ima le dve vlečnici.

Smučišče Forni di Sopra ima skupno 12km smučarskih prog in je razdeljeno na dva dela – levi del, ki je ob robu vasice, je namenjen otrokom, kateri je namenjena ena tri-sedežnica, nekaj vlečnic in otroški trak za začetnike. Ob vznožju smučišča je tudi nekaj lokalov, urejeno pa je tudi drsališče in notranji bazen.

Dober kilometer pa je oddaljen drugi del smučišča (med obema vozi brezplačen smučarski avtobus) s tremi štirisedežnicami, ki vas popeljejo z 900 na 2.050 metrov nadmorske višine. Smučarske proge na tem delu so rdeče obarvane in namenjene boljšim smučarjem. Na tem delu so tudi tri restavracije, pod samim smučiščem pa na parkirišču dovolijo parkirati avtodome (GPS 46.42613,12.56723). Kot navajajo naj bi bila možna oskrba z vodo in izpust odpadne vode, vendar ne v zimskem času. Navajajo tudi da je cena prenočevanja 7 eur oz. v času božično novoletnih počitnic in od 15.7. do 31.8. pa 9 eur. Parkiranje avtodomov na prvem delu smučišča pri otroških vlečnicah pa je prepovedano.


smučiščePiancavallo - avtokampi.siSmučišče Piancavallo leži nad krajem Pordenone in je od Nove Gorice oddaljeno 130km. Skupno ima 17 km smučarskih prog na nadmorski višini med 1.250 in 1.860 metrov. Na voljo je šest sedežnic in nekaj otroških trakov, urejen je deskarski park, drsališče in 15 km tekaških prog.

Ob smučišču je otroški park Nevelandia s številnimi igrali in animacijo. tudi hotel in nekaj restavracij ter lokalov. Ker je smučišče relativno blizu morja (80km), je najbolje smučišče obiskati v januarju in februarju, ko so tudi najboljše snežne razmere.

Ob samem smučišču Piancavallo je urejeno tudi postajališče za 70 avtodomov (GPS 46.11172,12.51427). Cena parkiranja je 13 eur na noč, ki vključuje tudi elektriko in vodo, vendar ta v zimskem času običajno ne deluje.
     PRIJAVA NA E-NOVICE               E-mail:      
Galerija
smučišče Trbiž Višarje smučišče Trbiž Višarje smučišče Trbiž Višarje smučišče Trbiž Višarje
smučišče Trbiž Višarje smučišče Trbiž Višarje smučišče Kanin Sella Nevea smučišče Kanin Sella Nevea
smučišče Kanin Sella Nevea smučišče Zoncolan smučišče Zoncolan smučišče Zoncolan
smučišče Zoncolan smučišče Forni di Sopra smučišče Forni di Sopra smučišče Forni di Sopra
smučišče Forni di Sopra smučišče Piancavallo smučišče Piancavallo smučišče Piancavallo
smučišče Piancavallo
Komentarji
Ostale novice
Kamp Območje

Adria Adria  Primorska
Amarin Amarin  Istra
Aminess Maravea Resort Aminess Maravea Resort  Istra
Aminess Sirena Aminess Sirena  Istra
Arena Indije Arena Indije  Istra
Arena Kažela Arena Kažela  Istra
Arena Medulin Arena Medulin  Istra
Arena One 99 Arena One 99  Istra
Arena Runke Arena Runke  Istra
Arena Stoja Arena Stoja  Istra
Arena Stupice Arena Stupice  Istra
Arena Tašalera Arena Tašalera  Istra
Baldarin Baldarin  Kvarner
Baška Baška  Kvarner
Belvedere Belvedere  Srednja Dalmacija
Bijar Bijar  Kvarner
Bijela Uvala Bijela Uvala  Istra
Bled Bled  Gorenjska
Brioni Brioni  Istra
Bunculuka Bunculuka  Kvarner
Čikat Čikat  Kvarner
Finida Finida  Istra
Galeb Galeb  Srednja Dalmacija
Glavotok Glavotok  Kvarner
Istra Istra  Istra
Ježevac Ježevac  Kvarner
Kanegra Kanegra  Istra
Koren Koren  Goriška in Posočje
Kovačine Kovačine  Kvarner
Koversada Koversada  Istra
Kozarica Kozarica  Severna Dalmacija
Kranjski kamp Kranjski kamp  Istra
Krk Krk  Kvarner
Lanterna Lanterna  Istra
Lavanda Lavanda  Južna Dalmacija
Liza Liza  Goriška in Posočje
Lucija Lucija  Primorska
Marina Marina  Istra
Mon Perin Mon Perin  Istra
Nadiža Nadiža  Goriška in Posočje
Njivice Njivice  Kvarner
Omišalj Omišalj  Kvarner
Orsera Orsera  Istra
Padova Padova  Kvarner
Park Soline Park Soline  Severna Dalmacija
Park Umag Park Umag  Istra
Plitvice Holiday Resort Plitvice Holiday Resort  Notranjost Hrvaške
Polari Polari  Istra
Polidor Polidor  Istra
Porat Porat  Severna Dalmacija
Porto Sole Porto Sole  Istra
Puntica - Funtana Puntica - Funtana  Istra
Puntica - Ražanac Puntica - Ražanac  Severna Dalmacija
Rožac Rožac  Srednja Dalmacija
San Marino San Marino  Kvarner
Savudrija Savudrija  Istra
Selce Selce  Kvarner
Slatina Slatina  Kvarner
Solaris Solaris  Istra
Solitudo Solitudo  Južna Dalmacija
Stella Maris Stella Maris  Istra
Stobreč Stobreč  Srednja Dalmacija
Straško Straško  Severna Dalmacija
Šimuni Šimuni  Severna Dalmacija
Škrila Škrila  Kvarner
Šobec Šobec  Gorenjska
Terme 3000 Terme 3000  Pomurje
Terme Ptuj Terme Ptuj  Štajerska in Koroška
Tunarica Tunarica  Istra
Ulika - Poreč Ulika - Poreč  Istra
Val Saline Val Saline  Istra
Valalta Valalta  Istra
Valkanela Valkanela  Istra
Veli Jože Veli Jože  Istra
Veštar Veštar  Istra
Vira Vira  Srednja Dalmacija
Viter Viter  Srednja Dalmacija
Zelena Laguna Zelena Laguna  Istra
prijava na e-novice
E-mail:
'