English siteRegistracija   I   Prijava FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ YoutubeYoutube InstagramInstagram
Avtokampi.si

¤ Domov » Novice » Slovenija » Primerjava-cen-v-kampih-po-Sloveniji-za-sezono-2018

vse Slovenija Hrvaška BiH Črna gora Srbija

Primerjava cen v kampih po Sloveniji za sezono 2018

17.7.2018
Število ocen: 1 (5,0) 
Slovenija ima okoli 100 kampov, vsako leto pa pri nas kampira okoli 550.000 kampistov iz številnih držav in seveda tudi domačih ljubiteljev kampiranja. Lanska sezona je bila zopet rekordna, kar je tudi posledica lepega vremena in vse lepše opremljenih kampov. Žal pa letos ob začetku poletne sezone nagaja vreme in upamo, da se ne bo preveč kampistov odločilo za kampiranje na jugu.
primerjava cen kampiranja Slovenija - 
avtokampi.si

Pod novico objavljamo primerjalno tabelo cen kampiranja štiričlanske družine v 36-ih kampih po Sloveniji za sezono 2018.

V sezoni 2017 so slovenski kampi ustvarili 1,69 milijona nočitev, kar je neverjetnih 21% več kot v letu 2016. Med tujimi gosti, ki so pri nas prenočevali 1,13 milijon-krat je bilo največ kampistov iz Nemčije (18%), Nizozemske (15%), Avstrije (6%), Italije (5%) in Češke (4%). Sledijo kampisti iz Belgije, Poljske, Francije, Velike Britanije, Danske in Švice.

Novosti v kampih po Sloveniji za sezono 2018
V zadnjih letih tudi v domačih kampih beležimo kar nekaj novosti. Letos so se nekateri odločili urediti nove parcele, s čimer rešujejo problem rezervacij, dodatno so urejali sanitarne objekte, poskrbeli za dodatno ogrevanje vode.

kamp Podgrad Vransko - avtokampi.si
Na novo imamo 2 kampa in sicer kamp Polje pri Dolenjskih Toplicah in kamp Podgrad pri Vranskem. Gre za dva zelo lepo urejena kampa, ki ob prostoru za šotoriste nudita tudi parcele za avtodome in prikolice.

Veliko novosti imajo letos v kampu Šobec, kjer so zgradili velik objekt z restavracijo, lokalom, trgovino in zunanjo teraso, ob tem pa so ob reki Savi in bajerju uredili nove parcele z elektriko in vodo, določene pa imajo tudi odtok. V kampu Bled imajo prav tako novo urejene parcele v delu v bližini recepcije in popolnoma prenovljen sanitarni objekt. Kampu Danica v Bohinjski Bistrici ima nekaj novih parcel ob reki, izboljšali so ogrevanje vode in uredili polnilnico električnih vozil.kamp Šobec - avtokampi.si

V kampu Koren v Kobaridu so zgradili večnamensko dvorano, kjer bodo potekale različne predstavitve, postavili so dve novi glamping leseni hišici, uredili fitnes in solno sobo. V kampu Korita so dve stari mobilni hiški zamenjali z dvema lesenima apartmajema za 4+2 osebi.

V kampu Terme Čatež so zgradili novo recepcijo in povsem nov vhod v kamp, uredili so nove kamping parcele opremljene z elektriko in vodo ter prenovili zunanji plavalni bazen. V kampu Natura v Termah Olimia imajo novo urejene parcele za avtodome in prikolice, na zunanjih bazenih so dodali še en tobogan in popolnoma prenovili bazenski del Termalija.

Kamp Podzemelj je dobil novo ime kamp Bela krajina, ob tem pa še 22 novih parcele opremljenih z elektriko, vodo in odtokom, dodali so nove mobilne hišice Adria in glamping hišice, dopolnili so ponudbo animacije in otroških igral. Novost je tudi možnost izposoj električnih koles in električna polnilnica. V kampu Krasinec so zgradili manjši bazen, v kampu Menina pa so uredili otroške sanitarije

Izbor najboljšega kampa v Sloveniji - Naj kamp Adria 2018
Na naši spletni strani vsako leto poteka izbor za najboljši kamp v Sloveniji in na Hrvaškem. Lani je med večjimi kampi iz Slovenije zmagal kamp Terme Čatež, med manjšimi pa kamp Kolpa. Letos glasovanje za najboljši kamp poteka na - Glasovnica Naj kamp Adria 2018
Avtokampi.si kamping kartica
Cenejše kampiranje v Sloveniji
Avtokampi.si kamping kartica omogoča popuste tudi v 41-ih kampih po Sloveniji. Z nekaterimi kampi smo se dogovorili tudi za posebne paketne cene kampiranja 2 oseb izven glavne sezone. Med partnerskimi slovenskimi kampi lahko omenimo kampe: Bled, Šobec, Špik, Menina, Terme 3000, Terme Ptuj, Terme Banovci Terme Lendava, Terme Čatež, Adria Ankaran, Lucija, Belveder, Nadiža, Koren, Liza...

Primerjava cen kampiranja v kampih po Sloveniji za sezono 2018
V spodnji tabeli smo naredili primerjavo cen kampiranja v 36-ih kampih po Sloveniji za sezono 2018. Da bi bili podatki primerljivi smo primerjali cene v glavni turistični sezoni za družino, ki jo sestavljajo 2 odrasli osebi in 2 otroka (prvi star 4 in drugi 11 let). Cena vključuje tudi parcelo z elektriko, če pa kamp ni parceliran, pa smo upoštevali ceno za šotor, vozilo in elektriko. V primerjavi cen tudi nismo upoštevali turistične takse in stroškov prijave oseb.

Cenovne razlike pri slovenskih kampih so velike. Vzroke so termalni kampi, ki v ceni kampiranja nudijo še kopanje v bazenih. Tako je povprečna cena kampiranja štiričlanske družine v slovenskih kampih 40,50€ (lani 37,10€ kar pomeni podražitev za 9,10%), povprečna cena kampiranja v termalnih kampih z vključenim kopanjem pa je 53,10€ (lani 52,30 €).

Samo za primerjavo - povprečna cena kampiranje v kampih v Istri je letos 53,90€, v Kvarnerju 48,60€ in Dalmaciji 48,10€.

Preverite tudi primerjavo cene v hrvaških kampih

    

                                                  
KampCena za 2 osebi, otroka, avto, šotor in elektriko Opombe
kamp Resnik - Kamnik
23€
Otroci mlajši od 10 let bivajo brezplačno.
kamp Polje – Dolenjske Toplice
25,25€
Otroci mlajši od 4 let bivajo brezplačno.
kamp Jelinc - Soča 29,90€
Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. Psi so v kampu brezplačno.
kamp Podgrad - Vransko
30€ Otroci mlajši od 5 let bivajo brezplačno. Upoštevano je doplačilo za avto na parceli 2€, ni pa vključena elektrika, ki stane glede na porabo 0,50€ / kWh.
kamp Loka - Ljubno ob Savinji 31€
Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno.
kamp Kanu - Radenci
33 – 34,50€ Otroci mlajši od 5 let bivajo brezplačno. Nižja cena velja za kampiranje z avtodomom, višja za kampiranje s šotorom ali prikolico. V ceni je upoštevano doplačilo za avto na parceli 6€.
kamp Dolenjske Toplice 33,50€
Otroci do 5 leta kampirajo brezplačno. Cena ne vključuje kopalnih kart, imajo pa gosti kampa pri nakupu 20% popust.
kamp Polovnik - Bovec 33,70 - 34,70€
Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. Nižja cena vključuje velik šotor, višja pa avtodom ali prikolico. Doplačilo za topel tuš je 0,50€.
kamp Lijak - Ozeljan
33,70 - 34,70€
Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. Nižja cena vključuje šotor, višja pa avtodom ali prikolico.
kamp Kolpa - Vinica
34€
Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. V ceni je upoštevano doplačilo za avto na parceli 3€.
kamp Trenta - Soča
34 - 37,50€
Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. Višja cena velja za kampiranje z avtodomom.
kamp Šenkova domačija - Jezersko
36€ Otroci mlajši od 3 let bivajo brezplačno.
kamp Nadiža - Podbela
36€
Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. V ceno je že všteta turistična taksa.
kamp Belveder - Izola
37,20 - 47,40€ Otroci mlajši od 4 let bivajo brezplačno. Cena je odvisna od lokacije parcele. Višja cena vključuje tudi bazen. Doplačilo za kampiranje na parceli z vodo je 10€.
kamp Korita - Soča
38€
Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno.
kamp Koren - Kobarid
38,30€
Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno.
kamp Liza - Bovec
38,40€
Otroci mlajši od 6 let bivajo brezplačno.
kamp Vili – Tolmin
38,50€
Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. Cena vključuje tudi turistično takso.
kamp Vodenca - Bovec
39€
Otroci mlajši od 5 let bivajo brezplačno.
kamp Bela krajina - Podzemelj 40,50€
Otroci mlajši od 5 let bivajo brezplačno. V ceni je upoštevano doplačilo za avto na parceli 5€.
kamp Danica - Bohinjska Bistrica
40,80€
Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. Primerjalna cena za kampiranje na parceli ob reki je 46,80€.
kamp Zlatorog - Bohinj
40,90 - 44,90€Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. Cena je odvisna od lokacije parcele. V ceni je upoštevano doplačilo za avto na parceli 5€. Za parcele tik ob jezeru stane primerljiv paket 50,30€ na noč.
kamp Lazar - Kobarid 41,40€
Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno.
kamp Špik - Gozd Martuljk
41,60€
Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno.
Terme Lendava
41,80€ V ceno je vključena tudi celodnevna kopalna karta za vstop v bazene Terme Lendava. Otroci mlajši od 6 let kampirajo brezplačno. Nudijo tudi družinski paket za min. 2 nočitvi s kopanjem po ceni 32€.
kamp Menina - Mozirje 44€ Otroci mlajši od 4 let bivajo brezplačno.
Terme Banovci – kamp Sončni gaj 44,50€ Otroci mlajši od 6 let, kampirajo brezplačno. V ceno je vključena tudi celodnevna kopalna karta za vstop v bazene Term Banovci (dva vstopa). Nudijo tudi družinski paket za min. 3 nočitve s kopanjem po ceni 42€.
kamp Ljubljana Resort 44,70€ Otroci mlajši od 5 let kampirajo brezplačno. Gostje kampa imajo 50% popust na bazene.
kamp Bled 45€ Otroci mlajši od 6 let bivajo brezplačno.
kamp Adria - Ankaran
48,70€ Otroci mlajši od 2 let kampirajo brezplačno. Kampiranje na parceli ob morju stane 55,70€. Cena kampiranja vključuje tudi kopanje v zunanjem bazenu.
kamp Šobec - Lesce
48,80 - 54,80€ Otroci mlajši od 6 let bivajo brezplačno. Nižja cena velja za neparceliran del, višja za parcelo. Kampiranje na parceli ob reki stane 55,80 - 56,80€, ob bajerju pa 57,80€.
kamp Lucija 49€ Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. Cena velja za kampiranja na parceli z elektriko. Omogočajo tudi kampiranje na terasi za šotore po ceni 36,50€ ali na parcelah ob morju po ceni 54€. Cena vključuje tudi kopanje v zunanjem bazenu na plaži St. Bernardin
kamp Terme Ptuj 54€
Otroci mlajši od 6 let kampirajo brezplačno. Cena velja za kampiranje + kopalne karte v termalnem parku (dva vstopa). Primerjalna cena kampiranja brez kopanja je 43,20€. Nudijo tudi družinski paket za min. 3 nočitve s kopanjem po ceni 41€.
kamp Terme 3000 - Moravske Toplice
55,30€ Otroci mlajši od 6 let kampirajo brezplačno. Cena velja za kampiranje + kopalne karte za bazene (neomejen vstop z dvournim zamikom). Primerjalna cena kampiranja brez kopanja je 39,10€. Nudijo tudi družinski paket za min. 2 nočitvi s kopanjem po ceni 42€.
Terme Olimia - kamp Natura - Podčetrtek 60,90€
Otroci mlajši od 5 let kampirajo brezplačno. Cena velja za kampirnaje + kopalne karte termalni park Aqualuna in bazen hotela Breza (dva vstopa). Primerjalna cena kampiranja brez kopanja je 43,35€.
kamp Terme Čatež 62€ Otroci mlajši od 5 let kampirajo brezplačno. Cena vključuje tudi celodnevna kopalna karta za Termalno riviero (dva vstopa). Primerjalni paket kampiranja na parceli tik ob jezeru je 69,30€.

     PRIJAVA NA E-NOVICE               E-mail:      
Komentarji
Ostale novice
Tagi

camping kolpa krk murter soča straško valkanela rovinj pineta njivice cres čikat split hvar pag selce pakoštane umag primošten šimuni medulin dubrovnik kozarica rab biograd mareda makarska kovačine pelješac zadar solaris sirena pula poreč lanterna zaton vrsar paklenica fažana soline bale pašman polari oddam šibenik ulcinj savudrija oddam prikolico novigrad medveja trogir

Trajekti Vreme Kamere Avtokampi.si kartica
Kamp Območje

Adria Adria  Primorska
Amarin Amarin  Istra
Aminess Maravea Resort Aminess Maravea Resort  Istra
Aminess Sirena Aminess Sirena  Istra
Arena Indije Arena Indije  Istra
Arena Kažela Arena Kažela  Istra
Arena Medulin Arena Medulin  Istra
Arena One 99 Arena One 99  Istra
Arena Runke Arena Runke  Istra
Arena Stoja Arena Stoja  Istra
Arena Stupice Arena Stupice  Istra
Arena Tašalera Arena Tašalera  Istra
Baldarin Baldarin  Kvarner
Baška Baška  Kvarner
Belvedere Belvedere  Srednja Dalmacija
Bijar Bijar  Kvarner
Bijela Uvala Bijela Uvala  Istra
Bled Bled  Gorenjska
Brioni Brioni  Istra
Bunculuka Bunculuka  Kvarner
Čikat Čikat  Kvarner
Finida Finida  Istra
Galeb Galeb  Srednja Dalmacija
Glavotok Glavotok  Kvarner
Istra Istra  Istra
Ježevac Ježevac  Kvarner
Kanegra Kanegra  Istra
Koren Koren  Goriška in Posočje
Kovačine Kovačine  Kvarner
Koversada Koversada  Istra
Kozarica Kozarica  Severna Dalmacija
Kranjski kamp Kranjski kamp  Istra
Krk Krk  Kvarner
Lanterna Lanterna  Istra
Lavanda Lavanda  Južna Dalmacija
Liza Liza  Goriška in Posočje
Lucija Lucija  Primorska
Marina Marina  Istra
Mon Perin Mon Perin  Istra
Nadiža Nadiža  Goriška in Posočje
Njivice Njivice  Kvarner
Omišalj Omišalj  Kvarner
Orsera Orsera  Istra
Padova Padova  Kvarner
Park Soline Park Soline  Severna Dalmacija
Park Umag Park Umag  Istra
Plitvice Holiday Resort Plitvice Holiday Resort  Notranjost Hrvaške
Polari Polari  Istra
Polidor Polidor  Istra
Porat Porat  Severna Dalmacija
Porto Sole Porto Sole  Istra
Puntica - Funtana Puntica - Funtana  Istra
Puntica - Ražanac Puntica - Ražanac  Severna Dalmacija
Rožac Rožac  Srednja Dalmacija
San Marino San Marino  Kvarner
Savudrija Savudrija  Istra
Selce Selce  Kvarner
Slatina Slatina  Kvarner
Solaris Solaris  Istra
Solitudo Solitudo  Južna Dalmacija
Stella Maris Stella Maris  Istra
Stobreč Stobreč  Srednja Dalmacija
Straško Straško  Severna Dalmacija
Šimuni Šimuni  Severna Dalmacija
Škrila Škrila  Kvarner
Šobec Šobec  Gorenjska
Terme 3000 Terme 3000  Pomurje
Terme Ptuj Terme Ptuj  Štajerska in Koroška
Tunarica Tunarica  Istra
Ulika - Poreč Ulika - Poreč  Istra
Val Saline Val Saline  Istra
Valalta Valalta  Istra
Valkanela Valkanela  Istra
Veli Jože Veli Jože  Istra
Veštar Veštar  Istra
Vira Vira  Srednja Dalmacija
Viter Viter  Srednja Dalmacija
Zelena Laguna Zelena Laguna  Istra
prijava na e-novice
E-mail:
'