English siteČlani v kampu: 1   I   Registracija   I   Prijava FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ YoutubeYoutube RssRSS
Avtokampi.si

¤ Domov » Novice » Kako-z-avtodomom-v-München-na-Oktoberfest

vse Slovenija Hrvaška BiH Črna gora Srbija

Kako z avtodomom v München na Oktoberfest?

11.9.2017
Število ocen: 1 (5,0) 
Bavarska prestolnica München bo tudi letos od 16. septembra do 3. oktobra postala svetovna prestolnica piva. V tem času bo na prireditvenem prostoru Theresienwiese potekal tradicionalna pivska prireditev oktoberfest,Oktoberfest, ki ga bo tudi letos na prvi dan točno ob 12. uri odprl župan mesta in z gosti nazdravil "O'zapft is!". Kratek video z letošnje otvoritve si lahko ogledate pod novico.

Oktoberfest v Münchnu poteka že vse od leta 1810, ko je potekala poroka med bavarskim princem Ludvikom I. in princeso Terezo. Tudi letos pričakujejo okoli 6 milijonov obiskovalcev, ki se bodo lahko zabavali pod 14 velikimi šotori, v katerih bo poskrbljeno za vsaj 100.000 sedežev.  Vsako leto obiskovalce še najbolj zanimajo cene piva, ki ga točijo le v litrskih kozarcih. Letos bo cena »litrce« stala od 10,60 do 10,95 evra.

Tudi leto bodo na Oktoberfestu veljali strogi varnostni ukrepi, saj obiskovalcem na prireditveni prostor ne bo dovoljeno prinesti velikih torbic in nahrbtnikov, za varnost pa bo skrbelo več kot 400 varnostnikov in policistov. Poostrene kontrole bodo tudi po celotnem mestu.

Vsak dan med tednom bodo pivo prodajali od 10.00 do 22.30 ure, v soboto in nedeljo pa med 9.00 in 22.30. Zabave v šotorih se povečini zaključijo ob polnoči, le v dveh šotorih je dovoljena zabava do 1 ure. Čez dan, predvsem pa ob torkih, je festival namenjen tudi družinam, saj je obiskovalcem namenjenih veliko adrenalinskih atrakcij. Vstopnine za samo prireditev ni.

Poleg piva bodo obiskovalcem na številnih stojnicah na voljo tudi tradicionalna bavarska hrana: klobase, piščanec, kislo zelje, cmoki in seveda jabolčne palačinke. Za vse  večje skupine je priporočljivo, da že sedaj preko spletne strani Oktoberfest rezervirajo mize v šotorih, saj drugače lahko ostanejo brez tako želenega prostora. Predvsem ob sobotah in nedeljah je potrebno na prireditev priti zelo zgodaj, saj se šotori pogosto napolnijo že dopoldan.
oktoberfest,
Navodila za obiskovalce z avtomobili:
Voznike opozarjamo, da za vstop z vozilom v središče Münchna (znotraj srednjega mestnega obroča - Mittlerer ring), kjer poteka tudi Oktoberfest, potrebujete nemško ekološko nalepko. V eko območje lahko vstopajo samo tista vozila, ki so označena z zeleno eko nalepko.

Širše območje Oktoberfesta bo zaprto za promet, zato voznikom, ki se bodo na prireditev pripeljali z lastnimi avtomobili svetujemo, da vozilo parkirate že na vpadnicah v mesto. Ta parkirišča so označena z oznako P+R in so v neposredni bližini podzemeljske železnice, ki vas bo pripeljala direktno na prizorišče Oktoberfesta.

Navodila za obiskovalce Oktoberfesta z avtodomi:
Številni se na Oktoberfest pripeljejo tudi z avtodomi. V samem mestu je prepovedano parkiranje in prenočevanje v vozilu, prav tako pa je za avtodome v času Oktoberfesta tudi čez dan prepovedano parkiranje v vseh ulicah v bližini dogajanja. Prepovedano je tudi parkiranje na uliciah Arnulfstrasse in Siegenburger Strasse, kjer je bilo pred leti urejeno posebno parkirišče. V času Oktoberfesta je zaprto tudi postajališče za avtodome pri Allianz Areni.

Tako avtodomarjem ostaja le še parkirišče München Reim, ki je urejeno na vzhodnem delu mesta, pri novem sejmišču (Messe) na ulici De Gasperi Bogen (koordinate 48.134288, 11.708131). Najboljši dostop do parkiršča za avtodome je po vzhodni avtocesti A99, nato na avtocesto A94 proti središču mesta in izvoz Feldkirchen West. Bodite pozorni na oznake Messe/ICM. Tam bodo uredili kar 1.500 parkirnih mest (800 s priklopom na elektriko) namenjenih predvsem avtodomarjem, na voljo pa bo tudi trgovina in celotna gostinska ponudba. Za prenočevanje dveh oseb ter parkiranje avtodoma bo potrebno plačati 35 eur na noč, za vsako dodatno osebo pa še 15 eur. Od parkirišča do prizorišča Oktoberfesta je 20 minut vožnje s podzemeljsko železnico. Možni sta dve varianti: U2 do Innsbrucker Ring - prestopite na U5 do Theresienwiese ali U2 do Sendlinger Tor - prestopite na U3 / U6 do Goetheplatz

Avtodomarjem je na voljo tudi obisk kampa München - Obermenzing, ki leži na zahodni strani mesta, od koder potem z avtobusom in vlakom pridete do centra. Prenočevanje v kampu za osebo stane 6 eur, za avtodom 11 eur (vozilo dolžine do 6 m) oz. za daljše 14 eur in 3 eur za elektriko. V času Oktoberfesta imajo še posebno sezonsko doplačilo 3,50 eur na osebo.

V bližini je tudi Camping Thalkirchen, ki je od prizorišča Oktoberfesta oddaljen dobre pol ure vožnje z javnim prevozom. Cena kampiranje je 7 eur za osebe, 16 eur za avtodom, 4 eur za elektriko in 1,80 eur za topel tuš. doplačilo v času Oktoberfesta pa je 4 eur.

Več informacij o parkiranju avtodoma dobite tudi v brošuri Z avtodomom na Oktoberfest in na spletni strani www.oktoberfest-camping.com

     PRIJAVA NA E-NOVICE               E-mail:      
Komentarji
Ostale novice
Tagi

camping kolpa krk murter soča straško valkanela rovinj njivice pineta cres split čikat pag selce pakoštane medulin hvar umag šimuni dubrovnik primošten kozarica rab biograd mareda sirena solaris makarska zadar kovačine pula pelješac poreč bale lanterna zaton vrsar soline paklenica fažana polari pašman šibenik oddam savudrija oddam prikolico oštro medveja trogir novigrad

Trajekti Vreme Kamere Avtokampi.si kartica
Kamp Območje

Adria Adria  Primorska
Aminess Park Mareda Aminess Park Mareda  Istra
Aminess Sirena Aminess Sirena  Istra
Arena Indije Arena Indije  Istra
Arena Kažela Arena Kažela  Istra
Arena Medulin Arena Medulin  Istra
Arena Pomer Arena Pomer  Istra
Arena Runke Arena Runke  Istra
Arena Stoja Arena Stoja  Istra
Arena Stupice Arena Stupice  Istra
Arena Tašalera Arena Tašalera  Istra
Baldarin Baldarin  Kvarner
Bijar Bijar  Kvarner
Bijela Uvala Bijela Uvala  Istra
Bled Bled  Gorenjska
Brioni Brioni  Istra
Bunculuka Bunculuka  Kvarner
CampingIN Finida CampingIN Finida  Istra
CampingIN Kanegra CampingIN Kanegra  Istra
CampingIN Park Umag CampingIN Park Umag  Istra
CampingIN Pineta CampingIN Pineta  Istra
CampingIN Stella Maris CampingIN Stella Maris  Istra
Čikat Čikat  Kvarner
Dole Dole  Srednja Dalmacija
Galeb Galeb  Srednja Dalmacija
Istra Istra  Istra
Ježevac Ježevac  Kvarner
Koren Koren  Goriška in Posočje
Kovačine Kovačine  Kvarner
Kozarica Kozarica  Severna Dalmacija
Kranjski kamp Kranjski kamp  Istra
Krk Krk  Kvarner
Lanterna Lanterna  Istra
Lavanda Lavanda  Južna Dalmacija
Liza Liza  Goriška in Posočje
Lucija Lucija  Primorska
Marina Marina  Istra
Nadiža Nadiža  Goriška in Posočje
Njivice Njivice  Kvarner
Orsera Orsera  Istra
Park Soline Park Soline  Severna Dalmacija
Polari Polari  Istra
Polidor Polidor  Istra
Porat Porat  Severna Dalmacija
Puntica - Funtana Puntica - Funtana  Istra
Puntica - Ražanac Puntica - Ražanac  Severna Dalmacija
Riviera Riviera  Srednja Dalmacija
Rožac Rožac  Srednja Dalmacija
Selce Selce  Kvarner
Slatina Slatina  Kvarner
Smart Selection Holiday Resort Medveja Smart Selection Holiday Resort Medveja  Kvarner
Solaris Solaris  Istra
Solitudo Solitudo  Južna Dalmacija
Stobreč Stobreč  Srednja Dalmacija
Straško Straško  Severna Dalmacija
Šimuni Šimuni  Severna Dalmacija
Škrila Škrila  Kvarner
Šobec Šobec  Gorenjska
Terme 3000 Terme 3000  Pomurje
Terme Ptuj Terme Ptuj  Štajerska in Koroška
Tunarica Tunarica  Istra
Ulika - Poreč Ulika - Poreč  Istra
Val Saline Val Saline  Istra
Valalta Valalta  Istra
Veli Jože Veli Jože  Istra
Vira Vira  Srednja Dalmacija
Viter Viter  Srednja Dalmacija
Zablaće Zablaće  Kvarner
Zelena Laguna Zelena Laguna  Istra
prijava na e-novice
E-mail:
'