English siteČlani v kampu: 7   I   Registracija   I   Prijava FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ YoutubeYoutube RssRSS
Avtokampi.si

¤ Domov » Novice » Slovenija » Primerjava-cen-kampiranja-v-Istri-v-sezoni-2015

vse Slovenija Hrvaška BiH Črna gora Srbija

Primerjava cen kampiranja v Istri v sezoni 2015

23.4.2015
Število ocen: 1 (5,0) 
Tudi letos bomo za vas pripravili primerjavo cen kampiranja v kampih po Sloveniji in na Hrvaškem. Ker so cene kampiranja odvisne primerjava cen kampiranja - kampi Istra - avtokampi.siod lokacije, predvsem pa od opremljenosti in urejenosti kampov, bomo tudi letos primerjavo naredili glede na regijo npr. kampi v Istri, Kvarnerju, Dalmaciji. Prvi so na vrsti kampi v Istri in tabelo cen objavljamo pod novico.

Kampi v hrvaški Istri zagotovo sodijo med najbolje urejene kampe, ki gostom nudijo bogato ponudbo dodatnih storitev, od organizirane animacije do dobre gostinske ponudbe in raznolike ponudbe športnih aktivnosti. Posledično so tudi cene kampiranja zato kar za nekaj procentov višje kot v kampih v drugih regijah. V zadnjih letih opažamo trend prenove sanitarnih objektov, ki so v nekaterih primerih res moderno opremljeni. To velja npr. za kampe CampingIN Park Umag, Park Mareda, FKK Valalta in mini kamp Ulika Rovinj. V Istri skorajda ni več kampa, ki v ponudbi ne bi imel tudi možnost najema mobilnih hišic, in lahko rečemo, da gre v nekateri večjih kampih že za prava turistična naselja znotraj kampa.

Novosti v kampih v Istri za sezono 2015
V istrskih kampih vsako leto beležimo tudi največ novosti. Kampi večinoma delujejo v okviru večjih turističnih podjetji, ki imajo v lasti tudi hotele. Če so včasih kampi prinašali denar za prenovo le hotelov, pa lahko rečemo, da v zadnjih letih poteka veliko investicij tudi v okviru kampov. Novosti bomo napisali glede na lego kampov od severa proti jugu Istre.

V kampih v Umagu in Novigradu so v zadnjih letih veliko naredili na prenovi kampov, postavitvi mobilnih hišic in ureditvi bazenov, tako da letos ni bilo večjih investicij.

V poreških kampih omenimo novosti v kampu Lanterna, kjer so postavili nove glamping šotore, ki nudijo veliko udobja in prostor za lep družinski dopust. V bližini morja so postavili nove premium mobilne hišice, uredili nove parcele ob morju in gostinsko ponudbo izboljšali z novo Trattorio, kjer boste lahko poizkusili dobrote iz Istre. Velika novost je ponudba kampa Materada, ki bo po prenovi dobil 4 zvezdice. V ponudbi je 80 urejenih parcel za kampiranje, 53 premium mobilnih hišic Adria xLine in 8 glamping družinskih šotorov. V kampu so uredili peščeno plažo in zgradili bazene. V kampu Bijela Uvala so zgradili nov bazen in gostom omogočili po celotnem kampu brezplačen dostop do interneta, ta pa je po novem brezplačen tudi v kampu Zelena Laguna. Vsi kampi v Poreču so bogatejši za dodatno atrakcijo - vodni park Aquacolors Poreč, ki bo odprl vrata 16. maja.

Kamp Valkanela v Vrsarju ima prenovljena dva sanitarna objekta, povečali so število privezov v marini in v ponudbo dodali 40 mobilnih hišic, ki imajo na terasah lastnimi jacuzzi, in 30 hišic s po tremi spalnicami namenjene velikim družinam. V nudističnem kampu Koversada so prenovili sanitarni objekt št.15.

V Rovinju ima nudistični kamp Valalta v ponudbi prenovljene bungalove, popolnoma pa so prenovili tudi sanitarni objekt št. 3, ki je postal nekakšen wellness center, saj so v sklopu objekta tudi zunanji ter notranji bazen z ogrevano vodo, savne in masažni center. Že sedaj pa lahko napovemo novost v Valalti za leto 2016, ko bodo odprli nov tekstilni kamp Val Saline z okoli 200 urejenimi parcelami, dobro gostinsko ponudbo, barom na plaži, trgovino in lastno recepcijo. V kampu Polari so ponudbo najema mobilnih hišic popestrili s 40-imi hišicami, ki so luksuzno opremljene. Vse imajo po dve kopalnici, dve spalnici, oprema kuhinje poleg standardnih gospodinjskih aparatov vključuje tudi pomivalni stroj, na terasi pa je gostom na voljo lasten jacuzzi. Mini kamp Ulika Rovinj po letošnji prenovi sodi med top 3 manjših hrvaških kampov. Je eden redkih istrskih kampov, ki je odprt tudi pozimi, ima pa na novo urejenih 25 parcel, moderno urejene nove sanitarije, gostom pa je na voljo zunanji bazen in odlična gostinska ponudba konobe Barba Danilo.

V Balah imajo v kampu Colone 100 novo urejenih parcel, novo restavracijo Mol Picio, uredili so zunanji fitnes in letni kino ter brezplačen internet po celotnem kampu. V kampu San Polo so ob morju postavili luksuzne mobilne hišice in prenovili sanitarni objekt št. 4. V obeh kampih so prenovili trgovini in obogatili animacijo s tečaji jadranja, jahanja konj in samoobrambe.

V kampu Pineta v Fažani so v ponudbo dodali možnost najema mobilnih hišic in ogradili celoten kamp,  kamp Bi Villige pa ima prenovljeno recepcijo in nove sanitarije, uredili so tudi pet športni igrišč za košarko, nogomet in odbojko, nova teniška igrišča in igrišče za mali nogomet na umetni travi. V kampih Arenaturist v Puli in Medulini so lani v kampu Stoja uredili novo recepcijo.

V kampu Marina, ki leži v okolici Labina na skrajnem vzhodu istrskega polotoka, so zgradili dva zunanja bazena, dodali nov lokal in uredili parcele ob morju ter samo plažo. Kamp bo tako prejel 4. zvezdico, kar ga uvršča v kategorijo najboljših hrvaških kampov.

Primerjava cen kampiranja v kampih v Istri za leto 2015
V spodnji tabeli smo naredili primerjavo cen v 27-ih kampih v Istri za sezono 2015. Primerjali smo cene v glavni turistični sezoni za družino, ki jo sestavljajta 2 odrasli osebi in 2 otroka (prvi star 4 in drugi 11 let), ki kampirajo na parceli z elektriko oz. če kamp ni urejen v parcelah, je upoštevana cena za šotor, vozilo in elektriko. V primerjavi cen tako nismo upoštevali dražjih parcel ob morju in turističnih taks ter stroška prijav.

Sorodne vsebine:
Primerjava cen kampiranja v kampih v Dalmaciji: www.avtokampi.s/Dalmacija-2015
Primerjava cen kampiranja v kampih v Kvarnerju www.avtokampi.si/Kvarner-2015


Kamp Cena za 2 osebi + 2 otroka + parcela z elektriko
Opombe
Pineta (Fažana) 35,10 EUR Otroci do 3. leta bivajo brezplačno.
Kranski kamp (Premantura) 36,30 - 38,30 EUR Otroci do 3. leta bivajo brezplačno. Cena je odvisna od lokacije in velikosti parcele.
CampingIN Stella Maris (Umag) 36,60 - 38,30 EUR Otroci do 5. leta bivajo brezplačno. Višja cena velja za parcelo z vodo in odtokom.
San Polo (Bale) 36,80 - 38,30 EUR Otroci do 5. leta bivajo brezplačno,cena vključuje tudi vodo na parceli in je odvisna od lokacije parcele.
Pomer (Premantura) 37,30 - 39,60 EUR Cena bivanja za otroke do 4. leta je od 0,01 do 0,04 EUR na noč. Cena je odvisna od velikosti parcele.
Kažela (Medulin) 37,50 - 43,70 EUR Otroci do 4. leta plačajo od 0,01 do 0,04 EUR na noč. Cena je odvisna od velikosti parcele.
Brioni (Pula) 40 EUR Otroci do 4. leta bivajo brezplačno.
Oliva (Rabac) 40,10 EUR Otroci do 5. leta bivajo brezplačno.
Puntica (Funtana) 40,30 EUR Otroci do 4. leta bivajo brezplačno.
Stupice (Premantura) 40,80 - 43 EUR Cena bivanja za otroke do 4. leta je od 0,01 - 0,04 EUR na noč. Cena je odvisna od velikosti parcele.
Valkanela (Vrsar) 43,60 EUR Otroci do 5. leta starosti bivajo brezplačno.
CampingIN Park Umag (Umag) 44,80 EUR Otroci do 5. leta bivajo brezplačno.
Lanterna (Poreč) 44,80 - 53,00 EUR Otroci do 5. leta bivajo brezplačno, izven glavne sezone pa tudi otroci do starosti 12 let. Cena parcele vključuje tudi vodo in je odvisna od lokacije parcele.
Park Mareda (Novigrad) 45 -  54 EUR Otroci do 4. leta bivajo brezplačno. Cena je odvisna od velikosti in lokacije parcele.
Stoja (Pula) 45,50 - 47,10 EUR Cena bivanja za otroke do 4. leta je od 0,01 do 0,04 EUR na noč. Cena je odvisna od velikosti parcele.
Medulin 45,50 - 47,10 EUR Otroci do 4. leta plačajo od 0,01 do 0,04 EUR na noč. Cena je odvisna od velikosti parcele.
Koversada - FKK (Vrsar) 46,70 EUR V glavni sezoni bivajo brezplačno otroci do 5. leta, do 22.5. in po 6.9. pa otroci do starosti 12 let.
Solaris FKK (Poreč) 47,80 EUR V glavni sezoni bivajo brezplačno otroci do 4. leta, izven glavne sezone pa otroci do starosti 10 let.
Ulika FKK (Poreč) 49,70 - 50,40 EUR V glavni sezoni bivajo brezplačno otroci do 4. leta, izven glavne sezone pa otroci do starosti 10 let.
Marina (Labin) 50,30 - 52,40 EUR Otroci do 4. leta bivajo brezplačno. Cena vključuje vodo na parceli in je odvisna od lokacije parcele.
Bi Village (Fažana) 51,50 - 57,50 EUR Otroci do 5. leta bivajo brezplačno. Cena parcele vključuje tudi vodo in je odvisna od lokacije parcele.
Zelena Laguna (Poreč)
Bijela Uvala (Poreč)
51,60 - 52,20 EUR V glavni sezoni bivajo brezplačno otroci do 4. leta, izven glavne sezone pa otroci do starosti 10 let. Cena je odvisna od točnega datuma kampiranja.
Orsera (Vrsar) 51,70 EUR V glavni sezoni bivajo brezplačno otroci do 4. leta, izven glavne sezone pa otroci do starosti 10 let.
Polari (Rovinj) 52,70 EUR Otroci do 5. leta bivajo brezplačno, v času do 22.5 in po 6.9. pa celo do 12. leta.
Sirena (Novigrad) 53 EUR Otroci do 5. leta bivajo brezplačno.
Valalta - FKK (Rovinj) 54,70 EUR Otroci do 6. leta bivajo brezplačno, izven sezone pa celo otroci do 12. leta.

     PRIJAVA NA E-NOVICE               E-mail:      
Komentarji
Ostale novice
Tagi

camping kolpa krk straško murter soča valkanela rovinj njivice pineta cres split čikat selce pag pakoštane medulin umag hvar dubrovnik šimuni kozarica mareda sirena primošten biograd rab solaris zadar bale kovačine makarska pula poreč lanterna soline zaton vrsar pelješac paklenica polari pašman šibenik fažana savudrija oštro medveja oddam trogir novigrad oddam prikolico

Trajekti Vreme Kamere Avtokampi.si kartica
Kamp Območje

Adria - Ankaran Adria - Ankaran  Primorska
Aminess Park Mareda Aminess Park Mareda  Istra
Aminess Sirena Aminess Sirena  Istra
Arena Indije Arena Indije  Istra
Arena Kažela Arena Kažela  Istra
Arena Medulin Arena Medulin  Istra
Arena Pomer Arena Pomer  Istra
Arena Runke Arena Runke  Istra
Arena Stoja Arena Stoja  Istra
Arena Stupice Arena Stupice  Istra
Arena Tašalera Arena Tašalera  Istra
Baldarin Baldarin  Kvarner
Bijar Bijar  Kvarner
Bijela Uvala Bijela Uvala  Istra
Bled Bled  Gorenjska
Brioni Brioni  Istra
Bunculuka Bunculuka  Kvarner
CampingIN Finida CampingIN Finida  Istra
CampingIN Kanegra CampingIN Kanegra  Istra
CampingIN Park Umag CampingIN Park Umag  Istra
CampingIN Pineta CampingIN Pineta  Istra
CampingIN Stella Maris CampingIN Stella Maris  Istra
Čikat Čikat  Kvarner
Galeb Galeb  Srednja Dalmacija
Istra Istra  Istra
Ježevac Ježevac  Kvarner
Koren Koren  Goriška in Posočje
Kovačine Kovačine  Kvarner
Kozarica Kozarica  Severna Dalmacija
Kranjski kamp Kranjski kamp  Istra
Krk Krk  Kvarner
Lanterna Lanterna  Istra
Liza Liza  Goriška in Posočje
Marina Marina  Istra
Medveja Medveja  Kvarner
Nadiža Nadiža  Goriška in Posočje
Njivice Njivice  Kvarner
Orsera Orsera  Istra
Park Soline Park Soline  Severna Dalmacija
Planik Planik  Severna Dalmacija
Polari Polari  Istra
Polidor Polidor  Istra
Porat Porat  Severna Dalmacija
Puntica - Funtana Puntica - Funtana  Istra
Puntica - Ražanac Puntica - Ražanac  Severna Dalmacija
Rožac Rožac  Srednja Dalmacija
Selce Selce  Kvarner
Slatina Slatina  Kvarner
Solaris Solaris  Istra
Solitudo Solitudo  Južna Dalmacija
Stobreč Stobreč  Srednja Dalmacija
Straško Straško  Severna Dalmacija
Šimuni Šimuni  Severna Dalmacija
Škrila Škrila  Kvarner
Šobec Šobec  Gorenjska
Terme 3000 Terme 3000  Pomurje
Terme Ptuj Terme Ptuj  Štajerska in Koroška
Terme Vivat - camper stop Terme Vivat - camper stop  Pomurje
Tunarica Tunarica  Istra
Ulika - Poreč Ulika - Poreč  Istra
Val Saline Val Saline  Istra
Valalta Valalta  Istra
Veli Jože Veli Jože  Istra
Vira Vira  Srednja Dalmacija
Viter Viter  Srednja Dalmacija
Zablaće Zablaće  Kvarner
Zelena Laguna Zelena Laguna  Istra
prijava na e-novice
E-mail:
'