English siteČlani v kampu: 4   I   Registracija   I   Prijava FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ YoutubeYoutube RssRSS
Avtokampi.si

¤ Domov » Novice » Slovenija » Primerjava-cen-kampiranja-po-Sloveniji-za-sezono-2015

vse Slovenija Hrvaška BiH Črna gora Srbija

Primerjava cen kampiranja po Sloveniji za sezono 2015

23.6.2015
Število ocen: 1 (5,0) 
Slovenija premore okoli 100 kampov od katerih pa nekje 65 kampov sodi med manjše kampe, ki imajo manj kot 50 prostorov namenjenih kampiranju. nove hišice kamp Bled - primerjava cen kampirana Slovenija - avtokampi.siVeliko slovenskih kampov deluje tudi v okviru turističnih kmetij, kjer so uredili šotorišče in parkirišča za avtodome in počitniške prikolice.

Pod novico objavljamo primerjalno tabelo cen kampiranja štiričlanske družine (starša in dva otroka stara 4 in 11 let) v 30-ih slovenskih kampih. Primerjava je tudi letos pokazala, da so najdražji termalni kampi, ki poleg samega kampiranja omogočajo tudi kopanje v bazenih. Dražji so tudi nekateri kampi ob morju in na Gorenjskem.

Upamo, da bo za slovenske kampe letošnja sezona boljša od lanske, ko so v nekaterih kampih beležili tudi več kot 30% manj kampistov. Lanski upad je bil posledica deževnega poletja, kar so še najbolj občutili kampi ob Soči in Kolpi. Tako je v kampih po Sloveniji v letu 2014 kampiralo 134.175 domačih kampistov (-11% glede na leto 2013) in 239.030 tujih (3% manj kot v letu 2013). Domači gostje smo ustvarili  485.545 nočitev, tujci pa 733.404.

Pred letošnjo sezono smo v našo bazo dodali kar nekaj kampov, in sicer Turistično vas Pristava pri Stični, kjer imajo urejeno postajališče za avtodome in tudi šotorišče, ob reki Nadiži je nov kamp Lebanč, ki je urejen na gornjem delu nekoč enotnega kampa Nadiža. Kot prvi kamp na Koroškem smo dodali kamp Gaj pri Slovenj Gradcu. Nov je tudi kamp Štrk, ki deluje v okviru Lovenjakovega dvora v vasici Polana, kamp Perun v Lipcah pri Bledu in kamp Saksida pri Dornberku.nove hišice Turizem Malerič - primerjava cen kampirana Slovenija - avtokampi.si

Dodali smo tudi dve glamping ponudbi, in sicer ponudbo štirih luksuznih hišic Coodo, ki so jih postavili na Turizmu Malerič pri Dragatušu in kamp Trio v Veržeju, kjer lahko prespite v njihovih zemljankah.

Med ostalimi novostmi moramo omeniti dopolnjeno ponudbo v kampu Bled, kjer so postavili štiri eko mobilne hišice in uredili prve parcele, ki so opremljene z elektriko, vodo in odtokom. V kampu Zlatorog pri Bohinjskem jezeru so dokončali s prenovo sanitarnega objekta, kamp pa so razširili in dodali otroška igrala. V kampu Jelinc ob reki Soči so za goste s kužki dodali ovire za agility, v kampu Nadiža pa imajo novo okrepčevalnico s ponudbo jedi na žaru, solate, testenine in tudi jedi izpod peke.

V kampu Krasinec ob Kolpi so postavili lokal z lepo leseno teraso, od koder imate odličen pogled na samo reko, v Kanu kampu v Radencih in v kampu v Podzemlju pa gostom omogočajo najem SUP desk za stoječe veslanje po reki Kolpi. V edinem kampu v Ljubljani - Ljubljana resort so vse parcele preuredili, prav tako ozelenili šotorišče in postavili otroško igrišče. Nekaj novih parcel ima tudi kamp Lucija, kjer so uredili tudi betonirani del plaže, gostje pa imajo sedaj brezplačen dostop do interneta. V kampu Menina ob Savinji so dopolnili ponudbo z novim velikim nadkritim prostorom z žarom in možnostjo adrenalinske vožnje po Savinji s čolni Bellyak.
SUP deske na reki Kolpi - primerjava cen kampirana Slovenija - avtokampi.si
Kampa v Radovljici in ob velenjskem jezeru imata novega najemnika, tako da upamo, da se bodo zadeve kar se tiče kamping dela uredile in da bosta kampa imela bogatejšo ponudbo in s tem tudi več gostov.

Izbor najboljšega kampa v Sloveniji - Naj kamp Adria 2015
Na naši spletni strani vsako leto poteka izbor najboljšega kampa v Sloveniji in na Hrvaškem. V lanskem letu je med večjimi kampi iz Slovenije zmagal kamp Terme Čatež, na drugem mestu je bil kamp Adria iz Ankarana in na tretjem kamp Šobec. Med manjšimi kampi je največ glasov dobil kamp Kolpa, sledila sta mu kamp Dolenjske toplice in kamp Korita.

V letošnjo glasovnico smo poleg izbora najboljšega večjega in manjšega kampa dodali tudi kategorijo najboljši glamping, kjer smo dodali vse ponudnike take namestitve v Sloveniji in na Hrvaškem. Glasujete lahko do konca septembra na www.avtokampi.si/naj-kamp.

Primerjava cen kampiranja v kampih po Sloveniji za sezono 2015
V spodnji tabeli smo naredili primerjavo cen kampiranja v 30-ih kampih po Sloveniji za leto 2015. Da bi bili podatki primerljivi smo primerjali cene v glavni turistični sezoni za družino, ki jo sestavljajo 2 odrasli osebi in 2 otroka (prvi star 4 in drugi 11 let). Cena vključuje tudi parcelo z elektriko, če pa kamp ni parceliran, pa smo upoštevali ceno za šotor, vozilo in elektriko. V primerjavi cen tudi nismo upoštevali turistične takse in stroškov prijave oseb.

Preverite tudi cene v hrvaških kampih

Primerjava cen kampiranja v kampih v Istri: www.avtokampi.si/Istra-2015
Primerjava cen kampiranja v kampih v Kvarnerju www.avtokampi.si/Kvarner-2015
Primerjava cen kampiranja v kampih v Dalmaciji: www.avtokampi.s/Dalmacija-2015
       
 
KampCena za 2 osebi, otroka, avto, šotor in elektriko Opombe
kamp Loka - Ljubno ob Savinji 25,00 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno.
kamp Krasinec  Gradac
25,50 EUR Otroci mlajši od 10 let bivajo brezplačno.
kamp Jelinc - Soča 25,62 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. Kužki brezplačno.
kamp Korita - Soča
29,00 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno.
kamp Polovnik - Bovec 29,80 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. Cena vključuje velik šotor, kampiranje z majhnim je 1 EUR ceneje, z avtodomom ali prikolico pa 1 EUR dražje.
kamp Kolpa Vinica
30,50 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno.
kamp Zlatorog - Bohinj
30,50 - 39 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. Cena je odvisna od lokacije parcele, za parcele tik ob jezeru stane primerljiv paket 46 eur na noč.
kamp Dolenjske Toplice 31 EUR Otroci do 5 leta kampirajo brezplačno. Cena ne vključuje kopalnih kart, imajo pa gosti kampa pri nakupu 20% popust.
kamp Trenta - Soča
31,50 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. Gostje z avtodomom doplačajo 3,50 eur.
kamp  Vili - Volarje
31,50 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno.
kamp Podzemelj 32,40 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. V ceno je vključen tudi avto.
kamp Lijak - Ozeljan
33,70 - 38,80 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. Nižja cena velja za kampiranje s šotorom, višja za avtodome in prikolice
kamp Lucija 34,50 - 44,50 EUR Cena je odvisna od lokacije parcele, dražja je ob morju. Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. Cena vključuje tudi kopanje v zunanjem bazenu na plaži St. Bernardin
kamp Koren - Kobarid
35,25 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno.
kamp Liza - Bovec
35,83 EUR Otroci mlajši od 6 let bivajo brezplačno.
kamp Nadiža - Podbela
36,00 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. V ceno je že všteta turistična taksa.
kamp Kanu Radenci
36,50 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. Cena vključuje tudi zajtrk.
kamp Danica - Bohinjska Bistrica
38,80 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno.
kamp Menina 39,00 EUR Otroci mlajši od 4 let bivajo brezplačno.
kamp Lazar 39,00 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. Cena vključuje tudi psa in turistično takso
kamp Bled 39,88 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno.
kamp Ljubljana Resort 40,40 EUR Otroci mlajši od 5 let kampirajo brezplačno.
Terme Lendava – kamp Lipa
40,45 EUR V ceno je vključena tudi celodnevna kopalna karta za vstop v bazene Term Lendava. Otroci mlajši od 7 let kampirajo brezplačno.
kamp Terme Ptuj 41,80 - 52,60 EUR Nižja cena velja za kampiranje brez kopalnih kart. Višja cena vključuje kopanje v Termalnem parku (dva vstopa). Otroci mlajši od 7 let kampirajo brezplačno.
Terme Olimia - kamp Natura 43,35 - 60,90 EUR Nižja cena velja za kampiranje brez kopalnih kart. Višja cena vključuje kopanje v Termalnem parku Aqualuna in bazenu Hotela Breza (dva vstopa). Otroci mlajši od 5 let kampirajo brezplačno.
kamp Šobec - Lesce
43,60 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno.
Terme Banovci – kamp Sončni gaj 44,50 EUR V ceno je vključena tudi celodnevna kopalna karta za vstop v bazene Term Banovci (dva vstopa). Otroci mlajši od 7 let, kampirajo brezplačno.
kamp Adria - Ankaran
51,25 - 56,25 EUR Cena je odvisna od lokacije parcele, višja cena velja ob morju. Cena vključuje vstop na zunanji bazen. Otroci mlajši od 2 let kampirajo brezplačno.
kamp Terme 3000 - Moravske Toplice
54,22 EUR V ceno je vključena tudi celodnevna kopalna karta za vstop v bazene Term 3000 (neomejen vstop z dvournim zamikom). Otroci mlajši od 7 let kampirajo brezplačno.
kamp Terme Čatež 69 - 77,40 EUR Cena je odvisna od lokacije parcele in vključuje tudi celodnevna kopalna karta za Termalno riviero (dva vstopa). Otroci mlajši od 4 let kampirajo brezplačno.

     PRIJAVA NA E-NOVICE               E-mail:      
Komentarji
Ostale novice
Tagi

camping kolpa krk murter soča straško valkanela rovinj njivice pineta cres split čikat pag selce pakoštane medulin hvar umag šimuni dubrovnik primošten kozarica biograd rab mareda sirena solaris makarska zadar kovačine pelješac pula bale poreč lanterna zaton soline vrsar paklenica fažana polari pašman šibenik oddam savudrija oddam prikolico medveja trogir oštro novigrad

Trajekti Vreme Kamere Avtokampi.si kartica
Kamp Območje

Adria Adria  Primorska
Aminess Park Mareda Aminess Park Mareda  Istra
Aminess Sirena Aminess Sirena  Istra
Arena Indije Arena Indije  Istra
Arena Kažela Arena Kažela  Istra
Arena Medulin Arena Medulin  Istra
Arena Pomer Arena Pomer  Istra
Arena Runke Arena Runke  Istra
Arena Stoja Arena Stoja  Istra
Arena Stupice Arena Stupice  Istra
Arena Tašalera Arena Tašalera  Istra
Baldarin Baldarin  Kvarner
Bijar Bijar  Kvarner
Bijela Uvala Bijela Uvala  Istra
Bled Bled  Gorenjska
Brioni Brioni  Istra
Bunculuka Bunculuka  Kvarner
CampingIN Finida CampingIN Finida  Istra
CampingIN Kanegra CampingIN Kanegra  Istra
CampingIN Park Umag CampingIN Park Umag  Istra
CampingIN Pineta CampingIN Pineta  Istra
CampingIN Stella Maris CampingIN Stella Maris  Istra
Čikat Čikat  Kvarner
Dole Dole  Srednja Dalmacija
Galeb Galeb  Srednja Dalmacija
Istra Istra  Istra
Ježevac Ježevac  Kvarner
Koren Koren  Goriška in Posočje
Kovačine Kovačine  Kvarner
Kozarica Kozarica  Severna Dalmacija
Kranjski kamp Kranjski kamp  Istra
Krk Krk  Kvarner
Lanterna Lanterna  Istra
Lavanda Lavanda  Južna Dalmacija
Liza Liza  Goriška in Posočje
Lucija Lucija  Primorska
Marina Marina  Istra
Nadiža Nadiža  Goriška in Posočje
Njivice Njivice  Kvarner
Orsera Orsera  Istra
Park Soline Park Soline  Severna Dalmacija
Polari Polari  Istra
Polidor Polidor  Istra
Porat Porat  Severna Dalmacija
Puntica - Funtana Puntica - Funtana  Istra
Puntica - Ražanac Puntica - Ražanac  Severna Dalmacija
Rožac Rožac  Srednja Dalmacija
Selce Selce  Kvarner
Slatina Slatina  Kvarner
Smart Selection Holiday Resort Medveja Smart Selection Holiday Resort Medveja  Kvarner
Solaris Solaris  Istra
Solitudo Solitudo  Južna Dalmacija
Stobreč Stobreč  Srednja Dalmacija
Straško Straško  Severna Dalmacija
Šimuni Šimuni  Severna Dalmacija
Škrila Škrila  Kvarner
Šobec Šobec  Gorenjska
Terme 3000 Terme 3000  Pomurje
Terme Ptuj Terme Ptuj  Štajerska in Koroška
Tunarica Tunarica  Istra
Ulika - Poreč Ulika - Poreč  Istra
Val Saline Val Saline  Istra
Valalta Valalta  Istra
Veli Jože Veli Jože  Istra
Vira Vira  Srednja Dalmacija
Viter Viter  Srednja Dalmacija
Zablaće Zablaće  Kvarner
Zelena Laguna Zelena Laguna  Istra
prijava na e-novice
E-mail:
'