English siteČlani v kampu: 3   I   Registracija   I   Prijava FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ YoutubeYoutube RssRSS
Avtokampi.si

¤ Domov » Novice » Slovenija » Slovenski-kampisti-izbrali-najboljse-kampe-v-Sloveniji-in-na-Hrvaskem-za-leto-2015

vse Slovenija Hrvaška BiH Črna gora Srbija

Slovenski kampisti izbrali najboljše kampe v Sloveniji in na Hrvaškem za leto 2015

29.10.2015
Število ocen: 1 (5,0) 
Kamping spletni portal www.avtokampi.si je tudi letos pripravil izbor najboljšega kampa v Sloveniji in na Hrvaškem - »Naj kamp Adria 2015«. Gre za izbor, v kateremNaj kamp Adria 2015 - izbor najboljšega kampa v Sloveniji in na Hrvaškem - avtokampi.si kampisti čez celo sezono glasujejo za najboljše kampe in je letos potekal že peto leto. Podelitev nagrad najboljšim kampom je potekala v okviru tridnevnega Hrvaškega kamping kongresa v Biogradu.

V izboru Naj kamp Adria 2015 je sodelovalo 56 kampov iz Slovenije in 154 iz Hrvaške, ki so bili glede na velikost in lokacijo razvrščeni v devet kategorij. Novost je izbor najboljšega kampa s ponudbo glamuroznega in doživljajskega kampiranja, podelili pa smo tudi nagrado za posebne dosežke v letu 2015. V akciji je bilo zbranih nekaj več kot 39.000 glasov kampistov. Med glasovalce smo podelili tudi lepe nagrade - spisek nagrajencev je objavljen tukaj.

Najboljša slovenska kampa sta kampa Adria in Nadiža

V kategoriji večjih slovenskih kampov je prvič glavno nagrado osvojil kamp Adria iz Ankarana. Kamp je v zadnjih letih obogatil Naj kamp Adria 2015 - avtokampi.siponudbo z organizirano animacijo, omogočajo pa tudi zimsko kampiranje z uporabo wellness centra. Na drugo mesto se je uvrstil dosedanji večletni zmagovalec kamp Terme Čatež, tretji pa je kamp Šobec iz Lesc.

Med manjšimi kampi v Sloveniji je največje število glasov prejel kamp Nadiža iz Podbele pri Kobaridu. Kamp se je pred letošnjo sezono reorganiziral in po zmanjšanju števila parcel kamp sedaj sodi med manjše. Kamp Nadiža je izrazito usmerjen k ponudbi družinskega kampiranja ob obrežju reke Nadiže, letos pa so ponudbo dopolnili še z odlično gostinsko ponudbo. Kamp Kolpa iz Vinice, ki ga upravlja družina Kadunc, je med manjšimi slovenskimi kampi osvojil drugo mesto, kamp Dolenjske Toplice pa tretje mesto.

Najboljše glamurozno ali doživljajsko kampiranje

V zadnjih letih je med turisti veliko povpraševanje po glamuroznemu in doživljajskem kampiranju, ki je namenjeno gostom, ki si Naj kamp Adria 2015 - avtokampi.siželijo bivati sredi narave, ob tem pa ohraniti udobje hotelske sobe. V Sloveniji, in od letos tudi na Hrvaškem, imamo nekaj lepo urejenih glamping naselij, ki omogočajo gostom spanje v že postavljenih velikih šotorih, lesenih hišicah, hišicah na drevesih, zemljankah, vinskih sodih in na kozolcih.

V tej kategoriji je največ glasov osvojil kamp Bled, ki gostom omogoča bivanje v lesenih hišicah - gozdnih vilah, od letos pa tudi v lesenih mobilnih hišicah. Njihova glamping ponudba navdušuje je s skrbno izdelanimi paketi, ki so prilagojeni parom, družinam, ženskim ali moškim družbam. Na drugem mestu je kamp Terme Čatež, ki je že pred leti gostom ponudil možnost najema plavajočih gusarskih hišic, indijanskih šotorov in kavbojskega voza. Na tretjem mestu je lani odprt resort Garden Village Bled, ki je glamurozno kampiranje dvignil na najvišji svetovni nivo. Gostom omogočajo bivanje v velikih družinskih šotorih, šotorih na pomolih nad potokom, ki so namenjeni predvsem parom, in drevesnih lesenih hišicah.

Najboljši hrvaški kampi za sezono 2015

Med večjimi kampi v hrvaški Istri je letos največ glasov slovenskih kampistov zbral kamp Valkanela iz Vrsarja. V kampu Valkanela so v zadnjih treh letih gostom poleg klasičnega kampiranja omogočili tudi najem mobilnih hišic, v delu naselja so ponudbo dodatno popestrili z bazeni. Prenovili so tudi sanitarne objekte in obogatili animacijsko ponudbo. Drugo mesto je osvojil poreški kamp Lanterna, kjer so gostom omogočili tudi najem velikih glamping šotorov. Glasovalci so tretje mesto podelili kampu Sirena iz Novigrada, kjer se lahko pohvalijo s prenovljeno plažo z bazenom.

V kategoriji manjših istrskih kampov si je prvo mesto tudi letos prislužil kamp Ulika iz Rovinja. Lastnik kampa Sandi Zović je v zadnjih letih veliko storil za prenovo kampa. Gostom je tako na voljo bazen, lepo urejene parcele, odlična restavracija in nov ogrevan sanitarni objekt. Drugo mesto med manjšimi istrskimi kampi je osvojil Kranjski kamp iz Premanture in tretje kamp Pomer.

Kampi v Kvarnerju so med slovenskimi kampi med najbolj priljubljenimi, saj Slovenci predstavljajo kar četrtino vseh gostov v tamkajšnjih kampih. Med večjimi kampi je tudi letos, že peto leto zapovrstjo, prvo mesto osvojil kamp Čikat iz Malega Lošinja, kjer so letos uredili velik vodni park z bazeni in tobogani, ki so ga gostje sprejeli z navdušenjem. Kamp odlikujejo lepa narava, urejene parcele in sanitarije, zaradi zdravilne in mile klime pa je kamp Čikat po novem odprt čez celo leto. Na drugo mesto se je uvrstil kamp Njivice, kjer so letos zopet uredili več kot 100 novih parcel in zgradili nove sanitarije, na tretjem mestu pa je kamp Krk, ki je bil dve leti nazaj popolnoma prenovljen.

Med manjšimi kvarnerskimi kampi je vrstni red enak kot lani. Nepremagljiv ostaja kamp Lopari iz Nerezin na otoku Lošinj, drugo mesto je osvojil kamp Mali iz Baške in tretje kamp Bor iz mesta Krk.

V kategoriji večjih kampov iz Dalmacije je prvo mesto že petič zapovrstjo osvojil kamp Straško iz Novalje na otoku Pag, kjer so ob plaži zgradili zunanje bazene. Kamp navdušuje z odlično senco, lepo urejenostjo in bogato animacijo tako za otroke kot tudi za odrasle. Na drugem mestu je tudi letos kamp Park Soline iz Biograda, tretje mesto pa je osvojil kamp Šimuni z otoka Pag.

Dalmacija kampistom omogoča izbiro tudi številnih majhnih kampov, ki delujejo tudi v okviru družinskih podjetij. Ob dalmatinski obali in na otokih je več kot 120 majhnih kampov je, ki sicer ne nudijo takega udobja kot večji kampi, je pa dopust pri njih zato precej bolj sproščen in povezan z lokalnimi prebivalci. V tej kategoriji je prvo mesto pripadlo kampu Slanica z otoka Murter, ki je letos dopolnil ponudbo z možnostjo najema mobilnih hišic. Drugo mesto je pripadlo kampu Lupis iz Lovišta na Pelješcu in tretje kampu Biograd.

Najboljši nudistični kamp za sezono 2015

Število kampov, ki omogočajo nudistično kampiranje, se je v zadnjih letih stalno zmanjševalo. Tako v Sloveniji premoremo le dva kampa s ponudbo za nudiste, na Hrvaškem pa je takih kampov sedemnajst, od katerih pa je sedem mešanih, kar pomeni, da je le del kampa namenjen FKK kampiranju.

Med nudističnimi kampi je največje število glasov letos prejel kamp Koversada iz Vrsarja, ki deluje že vse od leta 1961 in sodi med prve nudistične kampe v Evropi. Drugo mesto pripada kampu Valalta iz Rovinja z letos odprtim wellness centrom in notranjim bazenom, tretje pa kampu Ulika iz Poreča.

Nagrada za posebne dosežke v letu 2015

V kampu Stobreč v Splitu ne bodo nikoli pozabili letošnjega 5. marca, ko je orkanska burja, ki je pihala s sunki tudi do 200 km/h, v samo nekaj urah porušila delo desetih let, ki ga je oblikoval lastnik kampa Ivica Tafra s svojo odlično ekipo. Kamp Stobreč je vsako leto goste pričakal s kakšno novostjo. Ker je burja podrla številne borovce, ki so povzročili veliko škodo na mobilnih hišicah in objektih v kampu, so morali predvideno otvoritev wellness centra z bazenom in savnami prestaviti na naslednje leto. Posledice neurja so odpravili v rekordnem času, zato si celotna ekipa kampa Stobreč zasluži letošnjo nagrado za posebne dosežke Naj kamp Adria 2015.


Rezultati glasovanja za Naj kamp Adria 2015

Naj kamp Adria 2015 - Večji kampi - Slovenija

1. mesto - kamp Adria Ankaran
2. mesto - kamp Terme Čatež
3. mesto - kamp Šobec

Naj kamp Adria 2015 - Manjši kampi - Slovenija

1. mesto - kamp Nadiža
2. mesto - kamp Kolpa
3. mesto - kamp Dolenjske Toplice


Naj kamp Adria 2015 - Glamping in doživljajsko kampiranje

1. mesto - kamp Bled
2. mesto - kamp Terme Čatež
3. mesto - Garden Village Bled


Naj kamp Adria 2015 - Večji kampi - Istra, Hrvaška
1. mesto - kamp Valkanela
2. mesto - kamp Lanterna
3. mesto - kamp Sirena


Naj kamp Adria 2015 - Manjši kampi - Istra, Hrvaška

1. mesto - kamp Ulika Rovinj
2. mesto - Kranjski kamp
3. mesto - kamp Pomer


Naj kamp Adria 2015 - Večji kampi - Kvarner, Hrvaška
1. mesto - kamp Čikat
2. mesto - kamp Njivice
3. mesto - kamp Krk


Naj kamp Adria 2015 - Manjši kampi - Kvarner, Hrvaška
1. mesto - kamp Lopari
2. mesto - kamp Mali
3. mesto - kamp Bor


Naj kamp Adria 2015 - Večji kampi - Dalmacija, Hrvaška

1. mesto - kamp Straško
2. mesto - kamp Park Soline
3. mesto - kamp Šimuni


Naj kamp Adria 2015- Manjši kampi - Dalmacija, Hrvaška
1. mesto - kamp Slanica
2. mesto - kamp Lupis
3. mesto - kamp Biograd


Naj kamp Adria 2015- Nudistični in mešani kampi - Hrvaška
1. mesto - kamp Koversada
2. mesto - kamp Valalta
3. mesto - kamp Ulika Poreč


Naj kamp Adria 2015- Nagrada za posebne dosežke v letu 2015
Kamp Stobreč
 
     PRIJAVA NA E-NOVICE               E-mail:      
Galerija
Naj kamp Adria 2015 Naj kamp Adria 2015 Naj kamp Adria 2015 Naj kamp Adria 2015
Naj kamp Adria 2015 Naj kamp Adria 2015 Naj kamp Adria 2015 Naj kamp Adria 2015
Naj kamp Adria 2015 Naj kamp Adria 2015 Naj kamp Adria 2015 Naj kamp Adria 2015
Naj kamp Adria 2015 Naj kamp Adria 2015 Naj kamp Adria 2015 Naj kamp Adria 2015
Naj kamp Adria 2015 Naj kamp Adria 2015  Naj kamp Adria 2015  Naj kamp Adria 2015
 Naj kamp Adria 2015 Naj kamp Adria 2015  Naj kamp Adria 2015  Naj kamp Adria 2015
 Naj kamp Adria 2015  Naj kamp Adria 2015  Naj kamp Adria 2015  Naj kamp Adria 2015
Naj kamp Adria 2015
Komentarji
Ostale novice
Kamp Območje

Adria Adria  Primorska
Amarin Amarin  Istra
Aminess Park Mareda Aminess Park Mareda  Istra
Aminess Sirena Aminess Sirena  Istra
Arena Indije Arena Indije  Istra
Arena Kažela Arena Kažela  Istra
Arena Medulin Arena Medulin  Istra
Arena One 99 Arena One 99  Istra
Arena Runke Arena Runke  Istra
Arena Stoja Arena Stoja  Istra
Arena Stupice Arena Stupice  Istra
Arena Tašalera Arena Tašalera  Istra
Baldarin Baldarin  Kvarner
Bijar Bijar  Kvarner
Bijela Uvala Bijela Uvala  Istra
Bled Bled  Gorenjska
Brioni Brioni  Istra
Bunculuka Bunculuka  Kvarner
Camping Stella Maris Camping Stella Maris  Istra
CampingIN Finida CampingIN Finida  Istra
CampingIN Kanegra CampingIN Kanegra  Istra
CampingIN Park Umag CampingIN Park Umag  Istra
CampingIN Pineta CampingIN Pineta  Istra
Čikat Čikat  Kvarner
Galeb Galeb  Srednja Dalmacija
Glavotok Glavotok  Kvarner
Istra Istra  Istra
Ježevac Ježevac  Kvarner
Koren Koren  Goriška in Posočje
Kovačine Kovačine  Kvarner
Koversada Koversada  Istra
Kozarica Kozarica  Severna Dalmacija
Kranjski kamp Kranjski kamp  Istra
Krk Krk  Kvarner
Lanterna Lanterna  Istra
Lavanda Lavanda  Južna Dalmacija
Liza Liza  Goriška in Posočje
Lucija Lucija  Primorska
Marina Marina  Istra
Mon Perin Mon Perin  Istra
Nadiža Nadiža  Goriška in Posočje
Njivice Njivice  Kvarner
Orsera Orsera  Istra
Padova Padova  Kvarner
Park Soline Park Soline  Severna Dalmacija
Polari Polari  Istra
Polidor Polidor  Istra
Porat Porat  Severna Dalmacija
Porto Sole Porto Sole  Istra
Puntica - Funtana Puntica - Funtana  Istra
Puntica - Ražanac Puntica - Ražanac  Severna Dalmacija
Rožac Rožac  Srednja Dalmacija
San Marino San Marino  Kvarner
Selce Selce  Kvarner
Slatina Slatina  Kvarner
Solaris Solaris  Istra
Solitudo Solitudo  Južna Dalmacija
Stobreč Stobreč  Srednja Dalmacija
Straško Straško  Severna Dalmacija
Šimuni Šimuni  Severna Dalmacija
Škrila Škrila  Kvarner
Šobec Šobec  Gorenjska
Terme 3000 Terme 3000  Pomurje
Terme Ptuj Terme Ptuj  Štajerska in Koroška
Tunarica Tunarica  Istra
Turist Grabovac Turist Grabovac  Notranjost Hrvaške
Ulika - Poreč Ulika - Poreč  Istra
Val Saline Val Saline  Istra
Valalta Valalta  Istra
Valkanela Valkanela  Istra
Veli Jože Veli Jože  Istra
Veštar Veštar  Istra
Vira Vira  Srednja Dalmacija
Viter Viter  Srednja Dalmacija
Zablaće Zablaće  Kvarner
Zelena Laguna Zelena Laguna  Istra
prijava na e-novice
E-mail:
'