English siteRegistracija   I   Prijava FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ YoutubeYoutube InstagramInstagram
Avtokampi.si

¤ Domov » Novice » Slovenija » Ogledali-smo-si-kampe-v-Bovcu,-Soci-in-Trenti

vse Slovenija Hrvaška BiH Črna gora Srbija

Ogledali smo si kampe v Bovcu, Soči in Trenti

2.7.2018
Število ocen: 1 (5,0) 
Za letošnji julij smo si zadali, da si ogledamo kampe v dolini reke Soče in kot prvi so na vrsto prišli kampi v širši okolici Bovca. Za turistično ponudbo tega dela Slovenije je značilno, da je zelo povezana z reko Sočo, kjer številne kampiranje Bovec - avtokampi.siagencije omogočajo predvsem rafting in vožnje s kajaki, urejene so pohodniške poti, trase za gorsko kolesarjenje, popularno je soteskanje, vožnje po jeklenici - zipline ter adrenalinski parki.

Večina gostov v bovških kampih je tujcev in opazili smo, da je tudi zelo malo družin, več pa skupin odraslih, ki si vsak dan privoščijo vsaj eno od aktivnosti. V terminih od 15. julija do 20. avgusta je težko dobiti prosto parcelo. Ponudbo za otroke je konec junija dopolnil nov pustolovski park pri spodnji postaji kaninske gondole, ki je primeren tudi že za 4 letnike, kakšno leto starejši otroci pa lahko obiščejo tudi adrenalinski park Srnica.

S klikom na opis posameznega kampa boste prišli do obširne fotogalerije in tudi kratkih video posnetkov kampov v Bovcu in njegovi okolici.

Ugodnejše kampiranje v dolini Soče
V želji, da bi tudi ta del Slovenije obiskalo več domačih kampistov, smo se z nekaterimi kampi dogovorili za dodaten popust, ki ga dobite na Avtokampi.si kamping kartico. Tako popust omogočajo kampiranje Bovec - kamp Liza - avtokampi.sikampi Liza, Vodenca, Polovnik, Korita in Triglav, kartico pa lahko brezplačno naročite tukaj.

Kampiranje v Bovcu

Kamp Liza smo si izbrali za "bazni" kamp. Leži v bližini sotočja Soče in Koritnice in je od centra Bovca oddaljen dobra 2 km. Lastnik Maks in njegova ekipa se trudijo, da kampistom omogočijo udobno kampiranje. Na travniku nudijo velike in lepo urejene parcele za šotoriste, na peščeni podlagi pa predvsem za avtodome in prikolice. Samo nekaj metrov nad Koritnico je urejenih nekaj lepih parcel za šotoriste, ki si želijo uživati v šumenju reke.

Skorajda vsaka parcela ima tudi svojo mizo in klopi, številne tudi prostor za kurjenje ognja, omogočen pa je priklop na elektriko. Letos so v gornjem delu kampa uredili nove montažne sanitarije z wc-ji in tuši in v ponudbo dodali dve leseni glamping hišici za 2 osebi. Kamp ima lastno mini trgovinico in odlično restavracijo, vse informacije o športnih aktivnostih pa dobite že na info točki v kampu.

Kamp Kovač je urejen tik ob sotočju obeh rek in je zaradi nekoliko strmejšega dostopa primeren predvsem za šotoriste. Gostom nudi tudi uporabo skupne kuhinje. Kamp je zanimiv zaradi majhne peščene plažice primerne tudi za otroke.

kampiranje Bovec - kamp Vodenca - avtokampi.siKamp Toni je urejen na travniku ob kampu Liza, kjer gostom nudi urejen kamping prostor, igrišče za odbojko, manjše otroško igrišče in lepo urejene sanitarije.

Kamp Vodenca ima v sklopu recepcije urejen tudi lokal, gostom pa ob dveh travnikih namenjenih kampiranju nudi tudi možnost najema že postavljenih šotorov za 2 ali 4 osebe, ki vključujejo tudi posteljo, mizo in stole. Kamp se lahko pohvali z lepo urejenim in velikim sanitarnim objektom in mini kuhinjo, kjer si gosti lahko pripravijo svoj obrok.
kampiranje Bovec - kamp Polovnik - avtokampi.si
Kamp Polovnik je najbližji centru Bovca in tako primeren tudi za obisk katere od prireditev. Polovica kampa ima odlično senco, ker leži ob cesti pa je zelo primeren tudi za avtodome in prikolice. Kamp ima manjše otroško igrišče, tik ob njem pa deluje tudi restavracija.

Kamp Prion je urejen v Čezsoči. Namenjen je predvsem kajakašem. Nudi prostor za kampiranje, ki je urejen ob lepem kajakaškem centru s športno trgovino, lokalom in družabnim prostorom. Tik ob kampu je ob reki Soči tudi plaža primerna za otroke.

Kamp Adrenalinček je urejen na jasi 4 km južno od Bovca. Gre za eko kamp, ki omogoča najem glamping šotorov za 2 osebi, postavljeni pa imajo tudi več običajnih šotorov za 2 ali 4 osebe. Zanimive so soške postelje, kjer gre za šotor postavljen v leseni hišici.

Postajališče za avtodome Dvor je urejeno pri spodnji postaji kaninske gondole, ki je le nekaj sto metrov od centra Bovca. Cena 24 urnega parkiranja avtodoma in oskrbe je 20 eur, gostom pa so na voljo tudi sanitarije in tuši. Tik ob PZA Dvor je urejen pustolovski park, vsi gostje pa imajo 10% popusta na športne aktivnosti v Bovec šport centru.

kampiranje Bovec - kamp Korita - avtokampi.siKampi v vasi Soča
Na poti proti dolini Trente in Vršiču boste v vasi Soča našli štiri kampe z raznoliko ponudbo. Lokacija je odlična za številne pohodniške poti, obisk Lepene in ogled naravne znamenitosti Velika korita Soče.

Kamp Korita je presenečenje našega obiska, saj so v kampu v stilu starih trentarskih bajt uredili nov sanitarni objekt, ki vključuje štiri kopalnice z umivalnikom, tuš kabino in straniščem. Ob njem je skupni objekt s kuhinjo, mizami in klopmi, v nadstropju pa je prostor za sproščanje z visečimi mrežami in blazinami. Sicer pa kamp Korita tik ob Soči in na začetku Velikih korit nudi prostor za postavitev šotorov, kjer lahko zakurite tudi ogenj, v gornjem delu pa je tudi nekaj parkirnih mest za avtodome. Gostom je na voljo najem lesenih glamping lesenih hišic za 2 osebi, lahko pa prespijo tudi na skupnih ležiščih ali v sobi za 4 osebe. Novost sta dva lepo urejena lesena apartmaja za 4+2 osebi, ki sta nadomestila mobilni hišici.

Kamp Jelinc je prav tako urejen ob soških Velikih koritih, kjer je kampiranje Bovec - kamp Jelinc - avtokampi.sina prostornem travniku urejeno šotorišče, prav tako tudi na platoju v gornjem delu kampa, za goste z avtodomi pa je urejenih nekaj parkirnih mest. Kamp je še posebej prijazen do psov, saj imajo urejen agility poligon, psi pa v kampu bivajo brezplačno. Zaradi lokacije in številnih živali na domačiji je kamp zelo primeren tudi za družine z otroki. V kampu imajo dva nadkrita skupna prostora z ognjiščem in lokal, kjer boste lahko poizkusili lokalne dobrote ter si ogledali njihovo sirarno, kjer izdelujejo ovčji sir.

kampiranje Bovec - kamp Soča - avtokampi.siKamp Soča je največji kamp na tem območju, saj gostom nudi več kot 150 urejenih parcel. Ker je večji del kampa urejen na ravnem travniku je zelo primeren tudi za goste z avtodomi in počitniškimi prikolicami. Kamp je primeren tudi za družine, saj imajo urejeno otroško igrišče in tik ob kampu je tudi plaža z otrokom primernim dostopom do Soče. Sanitarije so lepo urejene, v sklopu recepcije pa imajo tudi lokal, kjer lahko naročite kruh in pecivo ali pa postrežejo s pico.

Kamp Klin je urejen ob poti v Lepeno. Prostor za kampiranje je urejeno na dveh travnikih, vendar je najlepše kampirati na prostoru ob sotočju Soče in Lepence, kjer je tudi več sence. Zaradi ravne površine je primerno tudi za avtodome in prikolice. Sanitarni objekt je sicer samo eden, vendar je ta večji in moderno urejen, v sklopu kampa pa deluje tudi restavracija in mini vojaški muzej.

Kampiranje v Trenti
Dolina Trente je tisti del Slovenije, kjer se gostje naužijejo lepih pogledov na okoliške hribe in uživajo v šumenju Soče, ki izvira le nekaj kilometrov naprej proti Vršiču.kampiranje Bovec - kamp Triglav - avtokampi.si

Kamp Triglav ima večino kamping površin urejenih na travniku z delno senco. Ker je dostop do kampa enostaven je primeren tudi za avtodome in prikolice. Sicer je sam kamp od Soče oddaljen 200 mtrov, vendar pa ima dobro lokacijo za številne pohodniške ter kolesarske izlete. Gostom sta na voljo dva nadkrita skupna prostora z mizami in klopmi in en manjši sanitarni objekt.

Kamp Trenta je zadnji kamp pred vzponom na Vršič. Lahko služi kot začetna točka za kolesarske izlete ali pa kot postanek za miren počitnice ob Soči. V kampu je urejen dostop do reke z mini plažo, kjer se otroci lahko igrajo. Ob urejenem prostoru za kampiranje (travnati in peščeni del), gostom nudijo tudi najem dveh lesenih bungalovov. Kamp ima tudi lokal, kjer nudijo tudi nekaj lokalnih dobrot ter dva manjša sanitarna objekta.
     PRIJAVA NA E-NOVICE               E-mail:      
Komentarji
Ostale novice
Tagi

camping kolpa krk murter soča straško valkanela rovinj pineta njivice cres čikat split hvar pag selce pakoštane umag primošten šimuni medulin dubrovnik kozarica rab biograd mareda makarska kovačine pelješac zadar solaris sirena pula poreč lanterna zaton vrsar paklenica fažana soline bale pašman polari oddam šibenik ulcinj savudrija oddam prikolico novigrad medveja trogir

Trajekti Vreme Kamere Avtokampi.si kartica
Kamp Območje

Adria Adria  Primorska
Amarin Amarin  Istra
Aminess Maravea Resort Aminess Maravea Resort  Istra
Aminess Sirena Aminess Sirena  Istra
Arena Indije Arena Indije  Istra
Arena Kažela Arena Kažela  Istra
Arena Medulin Arena Medulin  Istra
Arena One 99 Arena One 99  Istra
Arena Runke Arena Runke  Istra
Arena Stoja Arena Stoja  Istra
Arena Stupice Arena Stupice  Istra
Arena Tašalera Arena Tašalera  Istra
Baldarin Baldarin  Kvarner
Baška Baška  Kvarner
Belvedere Belvedere  Srednja Dalmacija
Bijar Bijar  Kvarner
Bijela Uvala Bijela Uvala  Istra
Bled Bled  Gorenjska
Brioni Brioni  Istra
Bunculuka Bunculuka  Kvarner
Čikat Čikat  Kvarner
Finida Finida  Istra
Galeb Galeb  Srednja Dalmacija
Glavotok Glavotok  Kvarner
Istra Istra  Istra
Ježevac Ježevac  Kvarner
Kanegra Kanegra  Istra
Koren Koren  Goriška in Posočje
Kovačine Kovačine  Kvarner
Koversada Koversada  Istra
Kozarica Kozarica  Severna Dalmacija
Kranjski kamp Kranjski kamp  Istra
Krk Krk  Kvarner
Lanterna Lanterna  Istra
Lavanda Lavanda  Južna Dalmacija
Liza Liza  Goriška in Posočje
Lucija Lucija  Primorska
Marina Marina  Istra
Mon Perin Mon Perin  Istra
Nadiža Nadiža  Goriška in Posočje
Njivice Njivice  Kvarner
Omišalj Omišalj  Kvarner
Orsera Orsera  Istra
Padova Padova  Kvarner
Park Soline Park Soline  Severna Dalmacija
Park Umag Park Umag  Istra
Plitvice Holiday Resort Plitvice Holiday Resort  Notranjost Hrvaške
Polari Polari  Istra
Polidor Polidor  Istra
Porat Porat  Severna Dalmacija
Porto Sole Porto Sole  Istra
Puntica - Funtana Puntica - Funtana  Istra
Puntica - Ražanac Puntica - Ražanac  Severna Dalmacija
Rožac Rožac  Srednja Dalmacija
San Marino San Marino  Kvarner
Savudrija Savudrija  Istra
Selce Selce  Kvarner
Slatina Slatina  Kvarner
Solaris Solaris  Istra
Solitudo Solitudo  Južna Dalmacija
Stella Maris Stella Maris  Istra
Stobreč Stobreč  Srednja Dalmacija
Straško Straško  Severna Dalmacija
Šimuni Šimuni  Severna Dalmacija
Škrila Škrila  Kvarner
Šobec Šobec  Gorenjska
Terme 3000 Terme 3000  Pomurje
Terme Ptuj Terme Ptuj  Štajerska in Koroška
Tunarica Tunarica  Istra
Ulika - Poreč Ulika - Poreč  Istra
Val Saline Val Saline  Istra
Valalta Valalta  Istra
Valkanela Valkanela  Istra
Veli Jože Veli Jože  Istra
Veštar Veštar  Istra
Vira Vira  Srednja Dalmacija
Viter Viter  Srednja Dalmacija
Zelena Laguna Zelena Laguna  Istra
prijava na e-novice
E-mail:
'