English siteRegistracija   I   Prijava FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ YoutubeYoutube InstagramInstagram
Avtokampi.si

¤ Domov » Novice » Slovenija » Nemci-izbrali-najboljse-slovenske-kampe-za-leto-2018

vse Slovenija Hrvaška BiH Črna gora Srbija

Nemci izbrali najboljše slovenske kampe za leto 2018

24.1.2018
Število ocen: 1 (5,0) 
Nemški avtoklub ADAC je v svojem kamping vodniku ADAC Campingführer za leto 2018 ocenil tudi 25 slovenskih kampov. Gre za najbolj pomemben vodič po evropskih kampih, ki ga pri izbiri kampov zaADAC - najboljši kampi v Sloveniji - avtokampi.si počitnice uporablja večina kampistov iz Nemčije.

Nemški kampisti presegli 300.000 nočitev v slovenskih kampih
Kampisti iz Nemčije so najštevilčnejši tuji gostje v slovenskih kampih in v letu 2017 smo zabeležili rekordno število njihovih nočitev. Zaenkrat so dostopni podatki za prvih 10 mesecev, ko so nemški gostje ustvarili rekordnih 301.345 nočitev, kar pomeni 47% več kot v letu 2016.

Glede na te številke je škoda, da se več slovenskih kampov ne predstavlja v nemškem kamping vodniku, kjer pogrešamo predvsem kampe ob rekah Soča, Nadiža in Kolpa.

Ocenjevanje slovenskih kampov
Nemški kamping inšpektorji pri ocenjevanju kampov najbolj upoštevajo urejenost sanitarij, ki h končni oceni prinese kar 39% skupne ocene. Sledi urejenost kamping parcel, dodatna športna in animacijska ponudba, ponudba trgovin in restavracij ter možnost kopanja v naravnih kopališčih in bazenih.

Letos je ADAC le 109 evropskih kampov ocenil z maksimalno oceno 5 točk in nazivom Superplatz. Žal med slovenskimi kampi nimamo predstavnika v tej kategoriji (na Hrvaškem je 5 Superplatz kampov), imamo pa dva kampa z oceno 4,5 in tri kampe z oceno 4, kar še vedno pomeni zelo dobro oceno.

So pa nemški inšpektorji malce zaostrili kriterije, tako da je skupna ocena slovenskih kampov nekoliko nižja in sicer 2,90 (lani 3,18). ADAC je pohvalil termalne kampe v Sloveniji, ki poleg kopanja v zunanjih in notranjih bazenih omogočajo tudi dobro organizirano animacijo. V kampih ob rekah in jezerih gostje lahko dobijo dobro ponudbo športnih aktivnosti, žal pa veliko točk kampi izgubijo pri urejenosti sanitarij in kamping parcel. Tukaj so šli trendi v zadnjih letih hitro naprej in gostje na parcelah ob elektriki zahtevajo vodo, dobrodošel je tudi odtok, sanitarije pa morajo biti prostorne in funkcionalne.

Kamping vodnik ob podrobnih opisih kampov vključuje tudi aktualne cene kampiranja in v primeru domačih kampov je le 7 kampov poslalo ažurirane cene za sezono 2018. Smo pa od samih kampov izvedeli tudi, da nemški inšpektorji ne obiščejo vsako leto vseh kampov, zato tudi niso vključene vse novosti, ki so jih predvsem manjši kampi lani naredili za izboljšanje ponudbe.
ADAC - najboljši kampi v Sloveniji - avtokampi.siKamp Terme Čatež je najboljši kamp v Sloveniji

Kampa Terme Čatež in Natura - Terme Olimia sta dobila oceno 4,5 točk, vendar pa je kamp v Termah Čatež tudi letos dobil najvišjo oceno v kar treh ocenjevalnih kategorijah (število sanitarij, športna ponudba in animacija), kamp Natura pa le v kategoriji velikost sanitarij. Oba kampa sta dobila zelo dobro oceno za ponudbo kopanja v bazenih, nižje pa so ocene pri urejenosti sanitarij, parcel, trgovinski in gostinski ponudbi.

Tako je tudi v letu 2018 kamp Terme Čatež najbolje ocenjeni slovenski kamp, kjer so lani v bližini Termalne Riviere uredil nove kamping parcele, zgradili dodaten sanitarni objekt in prenovil ponudbo indijanskih šotorov. V kampu Natura so lani kamping del nekoliko zmanjšali in ponudbo dopolnili z glamping naseljem Olimia Adria Village. Na bazenskem delu so dodali atraktiven tobogan Black Cannon, letos pa bodo popolnoma prenovili Wellness center Termalija, kjer bodo uredili tudi del za družine z otroki.
ADAC - najboljši kampi v Sloveniji - avtokampi.si
Med zelo dobre slovenske kampe sodijo tudi kampi z oceno 4 – kampi: Bled, Šobec in Sončni gaj - Terme Banovci. Kamp Bled je dobil dobre ocene za število sanitarij, parcele in gostinsko ponudbo, žal pa mu še vedno ne dajo točk za kopanje, čeprav je naravna plaža ob jezeru od kampa oddaljena le 100 metrov. Za letos planirajo v kampu prenoviti en sanitarni objekt in urediti del parcel ter elektriko po kampu. Kamp Bled je letos prejel tudi nagrado s strani nizozemskega kamping portala CampingNavigator za najboljši evropski kamp v kategoriji »Nature«.

Kamp Šobec je dobro oceno dobil zaradi dobre ponudbe športnih aktivnosti in možnosti kopanja. V kampu bodo letos dobil velik objekt z restavracijo, animacijskim prostorom in trgovino, uredili bodo tudi 200 parcel ob jezeru in reki. Kamp Sončni gaj ima zelo dobre ocene pri sanitarijah, animaciji, gostinskem delu in urejenosti bazenov.

ADAC - najboljši kampi v Sloveniji - avtokampi.siKampi z oceno 3,5 točk so: Adria Ankaran, Terme 3000, Terme Ptuj, Ljubljana Resort, Podzemelj in Danica iz Bohinjske Bistrice

V kategoriji kampov s 3 točkami je letos tudi kamp Špik, ki je bil lani ocenjen s 4 točkami. Največ točk je izgubil pri dodatni gostinski in športno – animacijski ponudbi, kamp pa tudi ne omogoča kopanja. V tej kategoriji so še kampi Koren, Radovljica, Menina in Terme Lendava.

Kampi, ki so dobili oceno 2,5 točk so večinoma manjši kampi in sicer Vodenca, Lijak, Smlednik, Kekec, Dolina in Pivka jama, kjer je nekoliko slabša predvsem dodatna ponudba in možnost kopanja.

Kampi Lucija, Lazar in Zlatorog so tudi letos ocenjeni z oceno 2, za izboljšanje ocene pa bo potrebno urediti sanitarije in kamping parcele. Tako v kampu Lazar za letošnje leto že obljubljajo izgradnjo novega sanitarnega objekta.
     PRIJAVA NA E-NOVICE               E-mail:      
Komentarji
Ostale novice
Tagi

camping kolpa krk murter soča straško valkanela rovinj pineta njivice cres čikat split hvar pag selce pakoštane umag primošten šimuni medulin kozarica dubrovnik rab biograd mareda makarska kovačine pelješac zadar solaris sirena pula poreč lanterna zaton vrsar paklenica fažana soline bale pašman polari oddam šibenik savudrija ulcinj oddam prikolico novigrad medveja trogir

Trajekti Vreme Kamere Avtokampi.si kartica
Kamp Območje

Adria Adria  Primorska
Amarin Amarin  Istra
Aminess Maravea Camping Resort Aminess Maravea Camping Resort  Istra
Aminess Sirena Aminess Sirena  Istra
Arena Indije Arena Indije  Istra
Arena Kažela Arena Kažela  Istra
Arena Medulin Arena Medulin  Istra
Arena One 99 Arena One 99  Istra
Arena Runke Arena Runke  Istra
Arena Stoja Arena Stoja  Istra
Arena Stupice Arena Stupice  Istra
Arena Tašalera Arena Tašalera  Istra
Baldarin Baldarin  Kvarner
Belvedere Belvedere  Srednja Dalmacija
Bijar Bijar  Kvarner
Bijela Uvala Bijela Uvala  Istra
Bled Bled  Gorenjska
Brioni Brioni  Istra
Bunculuka Bunculuka  Kvarner
Čikat Čikat  Kvarner
Finida Finida  Istra
Galeb Galeb  Srednja Dalmacija
Glavotok Glavotok  Kvarner
Istra Istra  Istra
Ježevac Ježevac  Kvarner
Kanegra Kanegra  Istra
Koren Koren  Goriška in Posočje
Kovačine Kovačine  Kvarner
Koversada Koversada  Istra
Kozarica Kozarica  Severna Dalmacija
Kranjski kamp Kranjski kamp  Istra
Krk Krk  Kvarner
Lanterna Lanterna  Istra
Lavanda Lavanda  Južna Dalmacija
Liza Liza  Goriška in Posočje
Lucija Lucija  Primorska
Marina Marina  Istra
Mon Perin Mon Perin  Istra
Nadiža Nadiža  Goriška in Posočje
Njivice Njivice  Kvarner
Omišalj Omišalj  Kvarner
Orsera Orsera  Istra
Padova Padova  Kvarner
Park Soline Park Soline  Severna Dalmacija
Park Umag Park Umag  Istra
Plitvice Holiday Resort Plitvice Holiday Resort  Notranjost Hrvaške
Polari Polari  Istra
Polidor Polidor  Istra
Porat Porat  Severna Dalmacija
Porto Sole Porto Sole  Istra
Puntica - Funtana Puntica - Funtana  Istra
Puntica - Ražanac Puntica - Ražanac  Severna Dalmacija
Rožac Rožac  Srednja Dalmacija
San Marino San Marino  Kvarner
Savudrija Savudrija  Istra
Selce Selce  Kvarner
Slatina Slatina  Kvarner
Solaris Solaris  Istra
Solitudo Solitudo  Južna Dalmacija
Stella Maris Stella Maris  Istra
Stobreč Stobreč  Srednja Dalmacija
Straško Straško  Severna Dalmacija
Šimuni Šimuni  Severna Dalmacija
Škrila Škrila  Kvarner
Šobec Šobec  Gorenjska
Terme 3000 Terme 3000  Pomurje
Terme Ptuj Terme Ptuj  Štajerska in Koroška
Tunarica Tunarica  Istra
Ulika - Poreč Ulika - Poreč  Istra
Val Saline Val Saline  Istra
Valalta Valalta  Istra
Valkanela Valkanela  Istra
Veli Jože Veli Jože  Istra
Veštar Veštar  Istra
Vira Vira  Srednja Dalmacija
Viter Viter  Srednja Dalmacija
Zablaće Zablaće  Kvarner
Zelena Laguna Zelena Laguna  Istra
prijava na e-novice
E-mail:
'