Kamp Šobec z obsežno prenovo vstopa na pot stare slave

Datum objave
Kategorija
Statistika
4853 ogledov

V kampu Šobec v Lescah so lani beležili rekordno sezono in za 56% presegli število nočitev. Letos so v kampu uredili nove parcele, zgradili osrednji objekt z restavracijo, lokalom in trgovino...

Kamp Šobec v Lescah je pred 30 leti utiral pot slovenskim kampom na tuje trge. V zadnjihkamp Šobec Lesce - avtokampi.si dveh letih so v kampu postorili veliko in lani so s 44.000 gosti in kar 136.000 nočitvami, kar je porast nočitev za neverjetnih 56%, gostili največ kampistov. Največ obiskovalcev beležijo iz Nemčije in Nizozemske, vse več pa je tudi domačih gostov.

Kamp smo obiskali v juniju in preverili vse novosti - fotogalerijo in video posnetek si lahko ogledate pod novico.

Moderna infrastruktura in nov koncept kampiranja
Lansko leto so v kampu Šobec prenovili infrastrukturo, ki je pod zemljo (kanalizacija, voda, elektrika) in zgradili lastno čistilno napravo. Letos jih je čakal še en zahteven projekt – izgradnja osrednjega objekta z restavracijo in trgovino ter ureditev kamping parcel na najlepših delih ob bajerju in reki Savi.
kamp Šobec Lesce - avtokampi.si
Ureditev parcel je bila nujna, saj so imeli lansko leto veliko težav z urejanjem rezervacij. Ob vse večjem obisku, se je hitro zgodilo, da je tudi v našem največjem kampu zmanjkalo prostora. S prenovo so dobili 150 parcel opremljenih z novimi stebrički za elektriko in vodo, parcele v prvi vrsti ob bajerju pa imajo tudi odtok in svojo »plažo«. Po novem se parcele plačajo dodatno, samo na parcelah pa omogočajo tudi rezervacije.

Osrednji del kampa je še vedno neparceliran in tudi cenovno ugodnejši, je pa res, da bo potrebno v glavni sezoni imeti kar nekaj sreče, da boste dobili prazen prostor - rezervacije na tem delu niso mogoče.

V kampu Šobec kampistom z našo Avtokampi.si kamping kartico čez celotno sezono nudijo 5% popust na kampiranje.

Dkamp Šobec Lesce - avtokampi.sielno prenovo so opravili tudi v sanitarnih objektih, kjer so za večjo količino tople vode dodali pretočne plinske grelnike. V spodnjem delu kampa so dodali še nov montažni sanitarni objekt.

Nov osrednji objekt združuje gostinski in trgovski del
Kamp Šobec je nasproti recepcije dobil nov osrednji objekt s površino več kot 2.000 m2. Ta vključuje moderno restavracijo, lokal, zunanjo teraso, trgovino in kongresni prostor, ki se lahko glede na potrebe in v primeru slabega vremena spremeni tudi v prostor za animacijo.

Notranji prostori so moderno urejeni in vključujejo tudi slovenske motive, med drugim čebele, Triglav, Prešernovo Zdravljico, dodali so tudi stole Rex…
kamp Šobec Lesce - avtokampi.si

Plani za naslednje sezone
V naslednjem letu v kampu Šobec pričakujejo, da bo država uredila krožišče na zelo prometni regionalni cesti Lesce – Bled, ki bo gostom kampa omogočal lažjo vključitev v promet.

Dodatno bodo uredili nove kamping parcele, v planu je tudi prenovitev katerega od starejših sanitarnih objektov, recepcije in zgraditev novega otroškega igrišča. V načrtih je tudi ureditev glamping ponudbe.


Več informacij o kampu Šobec dobite tudi na spletni strani www.sobec.si

Datum objave
Kategorija
Statistika
4853 ogledov