English siteRegistracija   I   Prijava FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ YoutubeYoutube InstagramInstagram
Avtokampi.si

¤ Domov » Novice » Slovenija » Najlepsi-slovenski-kampi,-glamping-resorti-in-kraji

vse Slovenija Hrvaška BiH Črna gora Srbija

Najlepši slovenski kampi, glamping resorti in kraji

9.10.2018
Število ocen: 1 (5,0) 
Na naši spletni strani še do 15. oktobra poteka izbor za Naj kamp Adria, kjer lahko glasujetenajboljši kampi v Sloveniji - avtokampi.si za najboljše kampe, mobilne hišice, glamping in postajališča za avtodome iz Slovenije in Hrvaške. Nagrade najboljšim bomo podelili v okviru kamping kongresa v začetku novembra. Glasovnica je tukaj.

Na »Dnevih slovenskega turizma«, ki te dni potekajo v Portorožu, pa so v okviru tekmovanja Moja dežela – lepa in gostoljubna izbrali najlepše urejene slovenske kampe, glamping resorte, kraje… Najlepši med kampi je kamp Danica iz Bohinjske Bistrice, najboljši glamping pa je Herbal glamping iz Ljubnega.

Izbor vsako leto organizira Turistična zveza Slovenije, letošnji častni pokrovitelj pa je bil predsednik države Borut Pahor. Želja je, da bi izboljšali kakovost življenja prebivalcev in doživetij turistov, poskrbeli za trajnostni razvoj okolja in s tem poskrbeli za večjo turistično privlačnost mest in vasi.

najboljši kampi v Sloveniji - kamp Danica - avtokampi.si
Najlepši kampi v Sloveniji
Prvo mesto v kategoriji slovenskih kampov je letos osvojil kamp Danica iz Bohinjske Bistrice. Komisija je pohvalili urejenost kampa in številne novosti, saj so letos ob reki uredili nove kamping parcele, dodali otroška igrala, prenovili sanitarije z otroškimi kopalnicami, omogočili najem šotorov in postavili polnilnico električnih vozil.

Kamp Danica je tako pridobil 4 zvezdico, v novosti pa so investirali več kot 300.000 eur. Pohvalno je sodelovanje kampa z ostalimi turističnimi ponudniki v kraju in uvedba lokalnih jedi v restavraciji.

najboljši kampi v Sloveniji - avtokampi.siDrugo mesto je pripadlo kampu Koren iz Kobarida, kjer lastnica Lidija Koren že vrsto let požrtvovalno skrbi za ekološko urejen kamp. Letos so v kampu uredili nov lesen objekt s fitnesom in konferenčno dvorano, postavili dve glamping hišici in uredili polnilnico električnih vozil. Ob urejenih kamping parcelam gostom omogočajo tudi bivanje v lesenih apartmajskih hišah, kamp pa je kot eden redkih v Sloveniji odprt čez celo leto. Gostom v restavraciji in mini trgovinici omogočajo nakup lokalnih jedi in pridelkov, omogočajo veliko športnih aktivnosti in tudi wellness v finski savni ter solni sobi.

Kamp Bela krajina – Podzemelj je osvojil tretjo mesto. Gre za družinski kamp, kjer že več kot 20 let vabijo goste na nabrežje reke Kolpe. Ob kamping parcelah nudijo tudi bivanje v mobilnih hiškah in tradicionalno grajenih glamping hišicah z wellnessom. Letos so v kampu uredili nove kamping parcele za avtodome in prikolice, nov sanitarni objekt s privatnimi kopalnicami in solarnim ogrevanjem vode. Novost je tudi najem električnih koles, ob tem pa gostom omogočajo preizkus na adrenalinskem parku, mini golf, športna igrišča in najem čolnov za veslanje po Kolpi.

najboljši glamping v Sloveniji - Herbal glamping - avtokampi.si
Najlepši glamping resorti v Sloveniji
V kategoriji glamping resortov, ki nudijo moderno kampiranje sredi narave, je prvo mesto letos pripadlo Herbal Glamping Ljubno. Gostom čez celo leto nudijo bivanje v 10ih arhitekturno dovršenih glamping šotorih, ki nudijo hotelsko udobje. Ob šotorih so postavljeni leseni jacuzziji, celoten resort pa je urejen kot velik zeliščni vrt. Poleti lahko gostje uživajo v kopanju v naravnem bazenu, ki se čisti s pomočjo rastlin, v hladnejših dneh pa je priljubljen wellness s savno in masažami. V restavraciji znotraj resorta pripravljajo lokalne kulinarične dobrote, gostom pa omogočajo tudi ogled okolice z električnimi kolesi.

Drugo mesto je osvojil lani odprt Glamping Sončna Dolina Bioterme, kjer imajo 22 glamping hišic in 11 glamping šotorov. Letos so ponudbo dopolnili z biološkim plavalnim bazenom, kjer za filtriranje vode skrbijo rastline in ne kemikalije. Gostom glampinga je na voljo lasten wellness z lesenimi kadmi z biotermalno vodo, lahko pa se kopajo tudi v zunanjih in notranjih bazenih v sklopu term.

Glamping Olimia Adria Village je s ponudbo glamping šotorov osvojil tretje mesto. Klasično ponudbo kampa Natura so nadgradili z glamping šotori za družine in pare, ki je tudi prvi slovenski prejemnik kategorizacije za glampinge - World of Glamping. Med večjimi šotori so uredili bazene s termalno vodo , uredili skupen prostor z ognjiščem in omogočili zajtrk iz lokalnih produktov, ki ga gostom prinesejo na teraso šotora.

Najlepše urejeni kraji, mesta, prenočišča….
Med večjimi mesti je letos zmagal Celje, med srednjimi Nova Gorica in med manjšimi Slovenske Konjice. Med turističnimi kraji je po izboru komisije slavila Kranjska Gora, med zdraviliškimi kraji Podčetrtek, med izletniškimi pa Predjama.  Potekalo je tudi spletno glasovanje za najlepše in najgostoljubnejše večje mesto - Kranj, zdraviliški kraj - Podčetrtek in turistični kraj - Bovec.

Najlepše urejeno mestno jedro je postalo Gallusovo nabrežje v starem delu Ljubljane, naj vaško jedro ima Zagorje, naj trško jedro pa Sveta Ana. V kategoriji mladinskih prenočišč je slavil MC Hostel Brežice. Za najboljšo tematsko pot so razglasili Kneippovo bosonogo pot v Termah Snovik.
     PRIJAVA NA E-NOVICE               E-mail:      
Komentarji
Ostale novice
Tagi

camping kolpa krk murter soča straško valkanela rovinj pineta njivice cres čikat split hvar pag selce pakoštane umag primošten šimuni medulin dubrovnik kozarica rab biograd mareda makarska kovačine pelješac zadar solaris sirena pula poreč lanterna zaton vrsar paklenica fažana soline bale pašman polari oddam šibenik ulcinj savudrija oddam prikolico novigrad medveja trogir

Trajekti Vreme Kamere Avtokampi.si kartica
Kamp Območje

Adria Adria  Primorska
Amarin Amarin  Istra
Aminess Maravea Resort Aminess Maravea Resort  Istra
Aminess Sirena Aminess Sirena  Istra
Arena Indije Arena Indije  Istra
Arena Kažela Arena Kažela  Istra
Arena Medulin Arena Medulin  Istra
Arena One 99 Arena One 99  Istra
Arena Runke Arena Runke  Istra
Arena Stoja Arena Stoja  Istra
Arena Stupice Arena Stupice  Istra
Arena Tašalera Arena Tašalera  Istra
Baldarin Baldarin  Kvarner
Baška Baška  Kvarner
Belvedere Belvedere  Srednja Dalmacija
Bijar Bijar  Kvarner
Bijela Uvala Bijela Uvala  Istra
Bled Bled  Gorenjska
Brioni Brioni  Istra
Bunculuka Bunculuka  Kvarner
Čikat Čikat  Kvarner
Finida Finida  Istra
Galeb Galeb  Srednja Dalmacija
Glavotok Glavotok  Kvarner
Istra Istra  Istra
Ježevac Ježevac  Kvarner
Kanegra Kanegra  Istra
Koren Koren  Goriška in Posočje
Kovačine Kovačine  Kvarner
Koversada Koversada  Istra
Kozarica Kozarica  Severna Dalmacija
Kranjski kamp Kranjski kamp  Istra
Krk Krk  Kvarner
Lanterna Lanterna  Istra
Lavanda Lavanda  Južna Dalmacija
Liza Liza  Goriška in Posočje
Lucija Lucija  Primorska
Marina Marina  Istra
Mon Perin Mon Perin  Istra
Nadiža Nadiža  Goriška in Posočje
Njivice Njivice  Kvarner
Omišalj Omišalj  Kvarner
Orsera Orsera  Istra
Padova Padova  Kvarner
Park Soline Park Soline  Severna Dalmacija
Park Umag Park Umag  Istra
Plitvice Holiday Resort Plitvice Holiday Resort  Notranjost Hrvaške
Polari Polari  Istra
Polidor Polidor  Istra
Porat Porat  Severna Dalmacija
Porto Sole Porto Sole  Istra
Puntica - Funtana Puntica - Funtana  Istra
Puntica - Ražanac Puntica - Ražanac  Severna Dalmacija
Rožac Rožac  Srednja Dalmacija
San Marino San Marino  Kvarner
Savudrija Savudrija  Istra
Selce Selce  Kvarner
Slatina Slatina  Kvarner
Solaris Solaris  Istra
Solitudo Solitudo  Južna Dalmacija
Stella Maris Stella Maris  Istra
Stobreč Stobreč  Srednja Dalmacija
Straško Straško  Severna Dalmacija
Šimuni Šimuni  Severna Dalmacija
Škrila Škrila  Kvarner
Šobec Šobec  Gorenjska
Terme 3000 Terme 3000  Pomurje
Terme Ptuj Terme Ptuj  Štajerska in Koroška
Tunarica Tunarica  Istra
Ulika - Poreč Ulika - Poreč  Istra
Val Saline Val Saline  Istra
Valalta Valalta  Istra
Valkanela Valkanela  Istra
Veli Jože Veli Jože  Istra
Veštar Veštar  Istra
Vira Vira  Srednja Dalmacija
Viter Viter  Srednja Dalmacija
Zelena Laguna Zelena Laguna  Istra
prijava na e-novice
E-mail:
'