English siteČlani v kampu: 6   I   Registracija   I   Prijava FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ YoutubeYoutube InstagramInstagram
Avtokampi.si

¤ Domov » Novice » Hrvaška » Z-muzejem-Apoksiomena-je-kampiranje-na-Losinju-se-zanimivejse

vse Slovenija Hrvaška BiH Črna gora Srbija

Z muzejem Apoksiomena je kampiranje na Lošinju še zanimivejše

2.5.2016
Število ocen: 1 (4,0) 
Kamping dopust je tudi priložnost za odkrivanje novih krajev in tudi obisk muzejev. Otok Lošinj je med kampisti zelo priljubljen, saj je enostavno dostopen s trajektom iz pristanišč Brestova in Valbiska, ki kampiranje na Lošinju - avtokampi.sivas pripeljejo na Cres. Sledi samo še vožnja po večinoma že prenovljeni glavni otočni cesti do Osorja, kjer je manjši most in že ste na Lošinju. Je pa na Lošinj možno z vozilom priti tudi s trajektom iz Zadra, ki v sezoni vozi enkrat dnevno, izven nje pa le v ponedeljek in petek.

Otok Lošinj je znan po prekrasni naravi, mili klimi, lepih plažah in čistemu zraku, saj je otok že od 19. stoletja znan kot naravno zdravilišče za bolnike z dihalnimi težavami. Športni navdušenci Lošinj poznajo po več kilometrov dolgem grebenu Osorščica, ki je z najvišjim vrhom Televrina (558 m nad morjem) priljubljen cilj pohodnikov in gorskih kolesarjev.

Konec aprila so v Malem Lošinju oprli tudi muzej Apoksiomena. Gre za 192 cm velik in 300 kg težak bronast kip antičnega atleta Apoksiomena iz 1. ali 2. stoletja pred našim štetjem. Belgijski potapljač je kip leta 1996 našel v morju v bližini Malega Lošinja, kjer je ležal v pesku na globini 45 metrov. Gre za najbolje ohranjen tovrstni kip, ki je bil po večletni kampiranje na Lošinju- muzej Apoksiomena - avtokampi.sirestavraciji razstavljen že v številnih znanih svetovnih muzejih, od pariškega Louvra do londonskega Britanskega muzeja in muzeja Paul Getty v Los Angelesu. Domačini so si prizadevali, da bi bila  njegova zadnja postaja ravno Lošinj, saj je Apoksiomen tudi simbol športnika in zdravja, kar je tudi pomemben del turistične ponudbe Lošinja, ki ga imenujemo tudi otok vitalnosti. Muzej Apoksiomena je tako urejen v palači Kvarner v Malem Lošinju. Obiskovalce interaktivno vodi po poti od najdbe kipa v morju, dolge obnove do muzeja. V zadnji deveti sobi v najvišjem nadstropju palače pa je v povsem beli sobi razstavljen tudi kip Apoksiomen.

Muzej Apoksiomena je odprt vsak dan od 10. do 18. ure, zaradi zahtevnih predpisov pa je ogled možen le v manjših skupinah, ki jo vodi muzejski vodič. Cena vstopnice je 75 kun (10 eur), za otroke do 12. leta je vstop brezplačen, za otroke od 12. do 18. leta, študente in osebe starejše od 65 let stane vstopnina 40 kun, družinska vstopnica (2 + 2) pa 115 kun.

Kampiranje na Lošinju - kampi Čikat, Poljana, Rapoča, Lopari in Preko mosta

Kamp Čikat je eden najboljših hrvaških kampov in tudi največji kamp kampiranje na Lošinju - kamp Čikat avtokampi.sina Lošinju, ki se lahko pohvali z odlično senco, lepo urejenimi parcelami in sanitarijami, od lani pa imajo tudi velik vodni park z bazeni in tobogani. Ta je dobrodošel predvsem zaradi tega, ker ima kamp le dva prodnata zaliva, ostali del plaže pa je skalnat. Zato so letos uredili še en del plaže in omogočili lažji vstop v morje. V bližini kampa je tudi mivkasta plaža. Do centra Malega Lošinja je slabe pol ure hoda po urejeni obmorski poti. V kampu Čikat lahko najamete tudi počitniške prikolice in mobilne hišice agencije Gebetsroither.

Kamp Poljana leži 4 km pred Malim Lošinjem in z nekaj več kot 300 urejenimi parcelami sodi med srednje velike kampe. Kamp ima večinoma dobro senco, le parcele tik ob prodnatem zalivu so malce bolj na soncu. Del parcel je urejen na zahodni strani otoka, kjer je tudi marina in so gostom uredili tudi nove sanitarije. Kamp ima odlično ponudbo za otroke, saj imajo urejeno veliko otroško igrišče, izboljšanja pa je tudi gostinska ponudba.

Kamp Rapoča je urejen tik ob samih Nerezinah in ima nekaj več kampiranje na Lošinju - - kamp Rapoča - avtokampi.sikot 100 parcel ter nekaj mobilnih hišic, ki jih lahko najamete. Gre za kamp, v katerem prevladujejo slovenski kampisti, ki si radi rezervirajo senčne parcele. Plaža ima dva peščena zaliva, drugi del pa je večinoma skalnat. Za otroke je urejeno igrišče, poleti tudi animacija, ker pa je kamp majhen je tudi zelo varen. Od športnih igrišč je na plaži urejeno igrišče za odbojko na mivki, številni gostje kampa pa se radi odpravijo na Osorščico in si otok ogledajo še z višine. Letos bodo v kampu Rapoča v ponudbo dodali tudi zunanji wellness z masažami.

Kamp Lopari
je nekoliko večji kamp od Rapoče in je od Osroja oddaljen 2km. Kamp nudi veliko prostora na urejenem travniku, saj je osrednji del neparceliran, parcele pa so urejene v bližini morja. V kampu Lopari omogočajo tudi najem mobilnih hišic in apartmajev v bližnjem apartmajskem naselju. Del plaže je nasut s peskom, tako da je primeren tudi za otroke, za katere je v kampu urejeno tudi igrišče, v poletnih mesecih pa dodajo še animacijo. V kampu Lopari so dobrodošli tudi psi, saj imajo pasjo plažo in tuše. Tudi v kampu Lopari bodo letos v ponudbo dodali možnost masaže.

Kamp Preko mosta je najmanjši kamp na Lošinju in je urejen v samem Osorju, ti ob mostu, ki se za prehod čolnov dvigne vsak dan ob 9. in 17. uri. Kamp lahko sprejme nekje do 270 gostov in ima v bližini morja urejenih 25 parcel. Preostali del kampa je neparceliran, vendar pa ima ta del odlično senco. Sanitarije so lepo urejene imajo tudi skupen prostor z velikim žarom. V kampu je manjša prodnata plaža, gostom pa so na voljo številne samotne plaže v bližini. Kamp Preko mosta priporočamo vsem, ki si želijo mirnih počitnic in prijaznih domačinov.
     PRIJAVA NA E-NOVICE               E-mail:      
Galerija
kamp Čikat Mali Lošinj  kamp camping Poljana Lošinj kamp camping Lopari Lošinj kamp Preko Mosta Lošinj
Komentarji
Ostale novice
Kamp Območje

Adria Adria  Primorska
Amarin Amarin  Istra
Aminess Park Mareda Aminess Park Mareda  Istra
Aminess Sirena Aminess Sirena  Istra
Arena Indije Arena Indije  Istra
Arena Kažela Arena Kažela  Istra
Arena Medulin Arena Medulin  Istra
Arena One 99 Arena One 99  Istra
Arena Runke Arena Runke  Istra
Arena Stoja Arena Stoja  Istra
Arena Stupice Arena Stupice  Istra
Arena Tašalera Arena Tašalera  Istra
Baldarin Baldarin  Kvarner
Bijar Bijar  Kvarner
Bijela Uvala Bijela Uvala  Istra
Bled Bled  Gorenjska
Brioni Brioni  Istra
Bunculuka Bunculuka  Kvarner
Camping Stella Maris Camping Stella Maris  Istra
CampingIN Finida CampingIN Finida  Istra
CampingIN Kanegra CampingIN Kanegra  Istra
CampingIN Park Umag CampingIN Park Umag  Istra
CampingIN Pineta CampingIN Pineta  Istra
Čikat Čikat  Kvarner
Galeb Galeb  Srednja Dalmacija
Glavotok Glavotok  Kvarner
Istra Istra  Istra
Ježevac Ježevac  Kvarner
Koren Koren  Goriška in Posočje
Kovačine Kovačine  Kvarner
Koversada Koversada  Istra
Kozarica Kozarica  Severna Dalmacija
Kranjski kamp Kranjski kamp  Istra
Krk Krk  Kvarner
Lanterna Lanterna  Istra
Lavanda Lavanda  Južna Dalmacija
Liza Liza  Goriška in Posočje
Lucija Lucija  Primorska
Marina Marina  Istra
Mon Perin Mon Perin  Istra
Nadiža Nadiža  Goriška in Posočje
Njivice Njivice  Kvarner
Omišalj Omišalj  Kvarner
Orsera Orsera  Istra
Padova Padova  Kvarner
Park Soline Park Soline  Severna Dalmacija
Polari Polari  Istra
Polidor Polidor  Istra
Porat Porat  Severna Dalmacija
Porto Sole Porto Sole  Istra
Puntica - Funtana Puntica - Funtana  Istra
Puntica - Ražanac Puntica - Ražanac  Severna Dalmacija
Rožac Rožac  Srednja Dalmacija
San Marino San Marino  Kvarner
Selce Selce  Kvarner
Slatina Slatina  Kvarner
Solaris Solaris  Istra
Solitudo Solitudo  Južna Dalmacija
Stobreč Stobreč  Srednja Dalmacija
Straško Straško  Severna Dalmacija
Šimuni Šimuni  Severna Dalmacija
Škrila Škrila  Kvarner
Šobec Šobec  Gorenjska
Terme 3000 Terme 3000  Pomurje
Terme Ptuj Terme Ptuj  Štajerska in Koroška
Tunarica Tunarica  Istra
Turist Grabovac Turist Grabovac  Notranjost Hrvaške
Ulika - Poreč Ulika - Poreč  Istra
Val Saline Val Saline  Istra
Valalta Valalta  Istra
Valkanela Valkanela  Istra
Veli Jože Veli Jože  Istra
Veštar Veštar  Istra
Vira Vira  Srednja Dalmacija
Viter Viter  Srednja Dalmacija
Zablaće Zablaće  Kvarner
Zelena Laguna Zelena Laguna  Istra
prijava na e-novice
E-mail:
'