English siteRegistracija   I   Prijava FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ YoutubeYoutube InstagramInstagram
Avtokampi.si

¤ Domov » Novice » Hrvaška » Kampiranje-v-srednji-in-juzni-Dalmaciji

vse Slovenija Hrvaška BiH Črna gora Srbija

Kampiranje v srednji in južni Dalmaciji

20.6.2016
Število ocen: 1 (4,0) 
Za letošnje poletje nam turistični strokovnjaki napovedujejo precej več gostov na Hrvaškem, na to pa nakazujejo tudi rezervacije parcel in mobilnih hišic v kampih v Istri in Kvarnerju. Tako je potrebno z rezervacijami res kamp Vranjica Belveder - kampiranje v srednji in južni Dalmaciji - avtokampi.sipohiteti, lahko pa se odločite tudi za kampiranje v srednji ali južni Dalmaciji, kjer imamo kar nekaj lepih kampov s prekrasnimi plažami in čistim morjem. Kar nekaj kampov je tudi partnerskih in omogočajo popust na Avtokampi.si kamping kartico. Spisek vseh je TUKAJ.
 
Srednja Dalmacija leži nekje od Primoštena do Ploč, kjer se pričenja Južna Dalmacija, regijama pa pripadajo vsi otoki od Brača, Hvara, Šolte, Korčule, Mljeta, Lastova in seveda tudi polotok Pelješac, kjer deluje kar 21 kampov. Skupno obe regiji vključujeta več kot 90 kampov - 45 v srednji Dalmaciji in 47 kampov v južni Dalmaciji, v tej številki pa ni mikro kampov, ki delujejo dobesedno na dvorišču obmorske stanovanjske hiše.
 
Kampi v srednji in južni Dalmaciji
Že takoj na samem začetku obale srednje Dalmacije imamo odličen kamp Adriatic Primošten, ki navdušuje tako z urejenostjo parcel kot tudi plaže. Kamp nudi odlično senco, kampirate pa lahko 10 metrov od morja. V kampu agencija Gebetsroither omogoča tudi najem počitniških prikolic.

Malce pred krajem Trogir, v naselju Seget Donji deluje kamp Vranjica Belvedere, ki ima v terasah urejene parcele, tako da je z vsake lep pogled na morje. Kamp omogoča tudi najem mobilnih hišic, lani pa so za otroke uredili tudi manjše bazene. V kampu imajo prenovljeno restavracijo, del plaže pa je peščen in tako zelo primeren za otroke.kamp Stobreč - kampiranje v srednji in južni Dalmaciji - avtokampi.si

Samo nekaj minut vožnje in že ste na otočku Čiovo, kjer deluje odličen kamp Rožac. Gre za manjši kamp z lepo urejenimi parcelami v borovem gozdičku in peščeno glavno plažo. Ker v času glavne sezone praviloma zmanjka prostih parcel ali mobilnih hišic, priporočamo zgodnjo rezervacijo.

Vožnja proti Splitu zna biti včasih malce dolgotrajna, saj je prometa zelo veliko. Na južnem delu dalmatinskega mesta leži kamp Stobreč, ki je od centra oddaljen 6 km z njim pa je povezan z mestno avtobusno povezavo. Kamp je odprt čez celo leto in nudi Hrvaška turistična skupnost- avtokampi.simoderno urejene parcele in sanitarije, najem mobilnih hišic in lesenih bungalovov, letos pa bodo odprli tudi wellness center z bazenom, savnami in masažami.

Od Splita proti Makarski in Dubrovniku je še nekaj zelo zanimivih kampov, med najlepše opremljene pa sodi kamp Galeb, ki leži ob dolgi peščeni plaži. Tako ste iz vsakega dela kampa le 100 metrov oddaljeni od morja. Letos so v prvi vrsti postavili moderne mobilne hišice z masažnimi kadmi na terasah. Od 15. do 17. julija, ko v Splitu poteka glasbeni festival Ultra, bo večji del kampa rezerviran za njihove goste, drugače pa kamp obratuje čez celo leto. Zaradi lokacije je kamp odlična izbira za športne navdušence, saj je v okolici veliko pohodniških poti in možnosti za adrenalinske aktivnosti.

Kamp Viter leži v kraju Zaostrog, ob lepi prodnati plaži. Omogoča kampiranje na 100 urejenih parcelah, ki jim senco dajejo oljke. Kamp navdušuje s prijaznost gostiteljev, tudi cenovno sodi med dostopnejše. Je pa v glavni sezoni na plaži kar precejšnja gneča.kamp Pod Maslinom - kampiranje v srednji in južni Dalmaciji - avtokampi.si

Dubrovnik je med vsemi obiskovalci hrvaške obale posebna destinacija. Če bi radi kampirali v neposredni bližini starega mesta, potem morate izbrati kamp Solitudo. Deluje v okviru večjega hotelskega naselja in poleg urejenih parcel nudi tudi najem mobilne hišice. Je pa 11km pred Dubrovnikom, v kraju Orašac še eden odličen kamp, ki sodi tudi med najboljše majhne hrvaške kampe – kamp Pod Maslinom. Ker je kamp od morja oddaljen 300 metrov, je iz kampa lep pogled na morje.
 
Iz Splita vozijo trajekti na bližnje otoke, kjer je kar nekaj zanimivih kampov. Otok Braču ima 11 kampov, od tega samo v Bolu devet. Če bi radi uživali na znani plaži Zlatni rat, potem vam priporočamo obisk kampov Zlatni rat ali Tenis, če pa bi radi kampirali bolj v miru, pa si oglejte ponudbo kampa Aloa, kjer tik ob morju omogočajo tudi najem mobilnih hišic, v kampu pa deluje tudi deskarska šola.

Na Šolti v družinskem krogu deluje le en mini kamp Mido, podobno tudi na otoku Lastovo, kjer je zanimiv kamp Skriveni, ki gostu nudi vse naravne lepote Dalmacije in širnega Jadranskega morja. Ob kampa sta namenjena predvsem šotoristom.kamp Vira Hvar - kampiranje v srednji in južni Dalmaciji - avtokampi.si

Otok Hvar ima 11 kampov in več ali manj so vsi majhni, le kamp Vira je nekoliko večji in gostom omogoča tudi nekaj dodatne ponudbe od možnosti najema mobilnih hišic, agencijskih prikolic, animacijo in restavracijo v samem kampu. Na južni strani otoka Hvar so štirje zanimivi kampi - kamp Lili s prekrasno plažo, kamp Paklina, kjer prevladujejo slovenski gostje, kamp Petarčica z odlično senco in kamp Mala Milna, kjer so letos prenovili sanitarije in ima dva lepa prodnata zaliva. V bližini Jelse deluje kamp Holiday, ki je bil lani korenito prenovljen in ima tudi novo plažo ter lepše urejene parcele. Na Hvaru sta tudi dva nudistična kampa - kamp Nudist in kamp Mlaska na skrajnem vzhodu otoka.

Polotok Pelješac ima 21 kampov in je odlična kamping destinacija. Do njega je najlaže priti s trajektom iz Ploč ali z vožnjo po celini mimo Neuma in Stona. Med kampi omenjamo najboljšega - kamp Lupis, ki sodi med OK mini kampe in nudi odlično urejene parcele ter vrhunske sanitarije. Med odlične kampe sodi tudi kamp Nevio iz Orebiča in trije kampi v naselju Mokalo - kamp Ponta, Adriatic in Vala. Za ljubitelje deskanja in kajtanja so nepogrešljivi kampi med naseljema Kučište in Viganj - Perna, Palme, Antony Boy, Ponta, Maestral...

Na Korčuli imajo 8 kampov, od katerih je največji kamp Kalac. Lani so v njem večji del kampa preuredili v peščene parcele, tako da je kamp sedaj manj prijazen do šotoristov, letos pa so dodali v ponudbo še mobilne hišice. Nam najljubši je družinski kamp kamp Vrbovica, ki ima tudi lepo plažo, kamp Oskorušica pa nudi veliko miru v senci oljk.

Med kampi na Mljetu sta kampistom na voljo dva majhna kampa - Mungos in Lovor, vendar oba nekoliko oddaljena od morja. V prvem je gostom na voljo tudi manjši bazen.


     PRIJAVA NA E-NOVICE               E-mail:      
Komentarji
Ostale novice
Tagi

camping kolpa krk murter soča straško valkanela rovinj pineta njivice cres čikat split hvar pag selce pakoštane umag primošten šimuni medulin dubrovnik kozarica rab biograd mareda makarska kovačine pelješac zadar solaris sirena pula poreč lanterna zaton vrsar paklenica fažana soline bale pašman polari oddam šibenik ulcinj savudrija oddam prikolico novigrad medveja trogir

Trajekti Vreme Kamere Avtokampi.si kartica
Kamp Območje

Adria Adria  Primorska
Amarin Amarin  Istra
Aminess Maravea Resort Aminess Maravea Resort  Istra
Aminess Sirena Aminess Sirena  Istra
Arena Indije Arena Indije  Istra
Arena Kažela Arena Kažela  Istra
Arena Medulin Arena Medulin  Istra
Arena One 99 Arena One 99  Istra
Arena Runke Arena Runke  Istra
Arena Stoja Arena Stoja  Istra
Arena Stupice Arena Stupice  Istra
Arena Tašalera Arena Tašalera  Istra
Baldarin Baldarin  Kvarner
Baška Baška  Kvarner
Belvedere Belvedere  Srednja Dalmacija
Bijar Bijar  Kvarner
Bijela Uvala Bijela Uvala  Istra
Bled Bled  Gorenjska
Brioni Brioni  Istra
Bunculuka Bunculuka  Kvarner
Čikat Čikat  Kvarner
Finida Finida  Istra
Galeb Galeb  Srednja Dalmacija
Glavotok Glavotok  Kvarner
Istra Istra  Istra
Ježevac Ježevac  Kvarner
Kanegra Kanegra  Istra
Koren Koren  Goriška in Posočje
Kovačine Kovačine  Kvarner
Koversada Koversada  Istra
Kozarica Kozarica  Severna Dalmacija
Kranjski kamp Kranjski kamp  Istra
Krk Krk  Kvarner
Lanterna Lanterna  Istra
Lavanda Lavanda  Južna Dalmacija
Liza Liza  Goriška in Posočje
Lucija Lucija  Primorska
Marina Marina  Istra
Mon Perin Mon Perin  Istra
Nadiža Nadiža  Goriška in Posočje
Njivice Njivice  Kvarner
Omišalj Omišalj  Kvarner
Orsera Orsera  Istra
Padova Padova  Kvarner
Park Soline Park Soline  Severna Dalmacija
Park Umag Park Umag  Istra
Plitvice Holiday Resort Plitvice Holiday Resort  Notranjost Hrvaške
Polari Polari  Istra
Polidor Polidor  Istra
Porat Porat  Severna Dalmacija
Porto Sole Porto Sole  Istra
Puntica - Funtana Puntica - Funtana  Istra
Puntica - Ražanac Puntica - Ražanac  Severna Dalmacija
Rožac Rožac  Srednja Dalmacija
San Marino San Marino  Kvarner
Savudrija Savudrija  Istra
Selce Selce  Kvarner
Slatina Slatina  Kvarner
Solaris Solaris  Istra
Solitudo Solitudo  Južna Dalmacija
Stella Maris Stella Maris  Istra
Stobreč Stobreč  Srednja Dalmacija
Straško Straško  Severna Dalmacija
Šimuni Šimuni  Severna Dalmacija
Škrila Škrila  Kvarner
Šobec Šobec  Gorenjska
Terme 3000 Terme 3000  Pomurje
Terme Ptuj Terme Ptuj  Štajerska in Koroška
Tunarica Tunarica  Istra
Ulika - Poreč Ulika - Poreč  Istra
Val Saline Val Saline  Istra
Valalta Valalta  Istra
Valkanela Valkanela  Istra
Veli Jože Veli Jože  Istra
Veštar Veštar  Istra
Vira Vira  Srednja Dalmacija
Viter Viter  Srednja Dalmacija
Zelena Laguna Zelena Laguna  Istra
prijava na e-novice
E-mail:
'