Fotogalerija - preverili smo urejenost kampov na Gorenjskem

Datum objave
Kategorija
Statistika

Sredi avgusta smo obiskali nekaj gorenjskih kampov v okolici Bleda, Bohinja in Kranjske Gore ter preverili ponudbo in število gostov. Presenetila nas je zasedenost kampov v okolici Bleda in Bohinja

Sredi avgusta smo obiskali nekaj gorenjskih kampov in preverili ponudbo in število gostov. Presenetila nas je zasedenost kampov v okolici Bleda in Bohinja,kamp Podljubelj - www.avtokampi.si saj so bili večinoma polno zasedeni, v manjših kampih pa je bila zasedenost manjša. Zanimivo je, da so na Bledu kampirali večinoma tujci, v letos odprtem kampu Špik pa je bilo veliko tudi slovenskih gostov.

Najprej nas je pot vodila proti Tržiču in Podljubelju, kjer je stari kamp Tominčev slap letos dobil novega najemnika in novo ime kamp Podljubelj. Prostor namenjen kampiranju je urejen na travnati površini, ob katerem so letos postavili tri glamping hišice za 2 - 4 osebe. Sanitarni objekt je majhen in upamo, da ga bodo v bodoče prenovili. Obnovili so otroška igrala,  gosti pa lahko uporabijo športno igrišče (odbojka, nogomet, košarka) ali pa se odpravijo pohodniški izlet do bližnjega Tominčevega slapu ali pa na planine Korošica, Prevala ali Kofce.kamp Perun - www.avtokampi.si

V Lipcah pri Jesenicah, kjer smo si ogledali kamp Perun. Ker je od avtoceste oddaljen le en kilometer, ga kampisti največkrat uporabijo za prenočevanje na poti proti obali ali povratku domov. Prostor je velik in urejen na travniku, na koncu katerega je tudi lesen apartma za 6 oseb. Omogočajo priklop na elektriko, v kampu je tudi manjši lokal, tik ob akumulacijskem jezeru na Savi pa je tudi večji piknik prostor.

Kamp Kamne v Dovjah pri Mojstrani gostom čez celo leto omogoča kampiranje na parcelah urejenih v terasah in s pogledom na okoliške planin. Lahko pa se odločite za najem lesenega apartmaja ali bungalova. Žal so manjši otroški bazen zaprli, na istem mestu pa je sedaj terasa lokala. Kamp Kamne je odlična izbira za pohodnike (Vrtaška planina, slap Peričnik, Črna gora)  in ljubitelje tenisa - 2 igrišči. V gornjem delu kampa imajo nov sanitarni objekt, je pa potrebo za tuširanje s toplo vodo kupiti žeton.

kamp Kamne - www.avtokampi.sikamp Špik- www.avtokampi.si












Kamp Špik v Gozd Martuljku je kamp z dolgoletno zgodovino, ki so ga v začetku julija ponovno odprli. Namenjen je gostom, ki si želijo mirnih, vendar aktivnih počitnic. Kamp Špik ima idealno lokacijo za pohodništvo, v bližini je lepo urejena kolesarska pot, ki vas vodi vse do Kranjske gore in Belopeških jezer. Ker je pot ločena od ceste, je primerna tudi za družine z majhnimi otroki. V kampu Špik so uredili okoli 200 parcel, na travnati površini so Natura eco camp Kranjska Gora - www.avtokampi.sivečinoma namenjene šotoristom, druge pa parkiranju prikolic in avtodomov. V kampu deluje manjša trgovinica, sanitarni objekt je eden in je zelo moderen, vključuje pa tudi pralnico, ob njem pa je urejen adrenalinski park za mlajše otroke. V sosednjem hotelu je restavracija, wellness center in športna igriča, drugo leto pa bo občina zgradila tudi naravno kopališče.

Če imaš rad kamp v neokrnjeni naravi, potem bo prava izbira Natura Eco kamp v Kranjski Gori. Od centra kraja je oddaljen 15 - 20 minut hoda, poleg postavitve šotora pa omogočajo tudi najem dveh glamping šotorov in posebnega šotora na drevesu, kjer lahko prespita dve odrasli osebi in en otrok. V samem kampu elektriko dobijo s pomočjo sončnih celic, tako da morajo gosti imeti za kuhanje / hlajenje aparate na plin, je pa na voljo skupna kuhinja s štedilnikom. Za polnjenje telefonov pa poskrbijo kar na recepcijicamper stop Kranjska Gora - www.avtokampi.si kampa. Sanitarije so lepe, večinoma urejene v lesu. V kampu običajno ni gneče, tako da se res lahko odpočijete in naberete novih moči.

Pod smučiščem v Kranjski Gori in pri skakalnicah v Planici sta urejeni dve postajališči za avtodome z vso potrebno oskrbo. Na PZA v Kranjski Gori nočitev 15 eur, in je poleg oskrbe vključen tudi wifi ter uporaba žara, na PZA v Planici pa stane nočitev 12 eur.

Drugi dan nas je čakal obisk kampov v okolici Bleda in Bohinja. Kamp Danica v Bohinjski Bistrici je tudi eden redkih slovenskih kampov, ki je odprt čez celo leto in omogoča tudi zimsko kampiranje. Kamp se letos lahko pohvali s prenovljenim glavnim sanitarnim objektom, nam pa je všeč, da je kamp urejen na ravni travnati površini in nudi tako senčne kot tudi sončne dele. Tudi v kampu Danica je večina gostov aktivnih, ki kamp Danica - www.avtokampi.sise vsak dan odpravijo ali na sprehod po okolici, kolesarjenje (urejena kolesarska pot do Bohinjskega jezera) , različne vodne športe po Savi Bohinjski, nekaj pa je tudi ribičev. Pozimi pa omogočajo smučanje na Voglu, če je dovolj snega pa tudi tek na smučeh, saj je proga speljana tik ob kampu. V bližini kampa je tudi vodni park z notranjimi bazeni in wellness centrom, za goste pa organizirajo tudi tržnico lokalnih pridelkov in različno animacijo.

Imajo pa pri železniški postaji tudi novo postajališče za avtodome Bohinjska Bistrica, kjer nočitev stane 10 eur oz. z uporabo elektrike 14 eur.

Kamp Bled zagotovo sodi med lepše opremljene kampe v Sloveniji. Leži v Zaki in je kamp Bled - www.avtokampi.siod Blejskega jezera oddaljen vsega 150 metrov. Poleg urejenih parcel opremljenih z elektriko, so lani dodali še nekaj parcele z vodo, zadnji del kampa pa je neparceliran in tako namenjen predvsem šotoristom. V kampu Bled so kot prvi v Sloveniji omogočili najem glamping lesenih hišic, ki so postavljene na platoju nad recepcijo. Ob glamping hišicah so postavljene kadi z vročo vodo, ena od hišice pa je preurejena v savno.  Lani so nad kampom postavili tudi štiri zanimive mobilne hišice, ki so prav tako lesene z velikimi steklenimi površinami. Prostora je za štiri osebe, s terase pa je lep pogled na celoten kamp. Pohvalili bi še odlično animacijo  in velik športni center, ki deluje tik ob kampu.

V Lescah smo obiskali tudi kamp Šobec, kjer prevladujejo kampisti iz Nemčije in Nizozemske, nekaj domačih gostov pa smo opazili kot pavšalistov. Kamp ima odlično lego in je urejen v dveh travnatih platojih - prvi je ob bajerju, kjer je poleti možno kopanje in je tudi urejena plaža, kamp Šobec - www.avtokampi.sidrugi pa ob reki Savi Dolinki. Letos so v kampu uredili parcele in na novo posejali travo. Poleg kampiranja omogočajo tudi najem večjih lesenih bungalov za do 6 oseb. Največja težava kampa Šobec so sanitarni objekti, ki so sicer vzdrževani in čisti, vendar so že kar precej stari, tako da bo potrebna prenova. Otroško igrišče v bližini bajerja je lepo urejeno, prav tako športni objekti, preostala igrišča po kampu pa so prav tako potrebna prenove. Gostinska ponudba bi bila lahko boljša z lepše urejenim vrtom, prav tako tudi lokal ob vodi. Je pa dovolj možnosti za aktivne počitnice, saj se poleg pohodništva in ogleda Bleda gosti kampa lahko ukvarjajo tudi s tenisom, kolesarjenjem, v bližini sta konjeniški klub in golf igrišče ali pa se z bližnjega športnega letališča odpravijo na panoramsko vožnjo z letalom.

Kamp Radovljica je urejen tik ob tamkajšnjem kopališču z zunanjim bazenom. Zato ni čudno, da je bila ob našem obisku velika večina gostov iz Nizozemske in Italije, ki obožujejo bazene. Kamp sicer ne nudi nič posebnega razen prostora za kampiranje, ki ima deloma tudi nekaj sence in pa velikega plavalnega bazena, ki je v poletnih mesecih odprto, v preostalem času pa je pokrito z zračnim balonom. Imajo tudi otroški bazen, dve igrišči za odbojko na mivki,ob kampu pa deluje velik športni center s številnimi igrišči. Sanitarije so slabe in nujno je potrebna prenova.

Skorajda smo pozabili na nov glamping Ribno na Bledu oz. bolj natančno v Ribnem. Vrnili smo se in preverili ponudbo tega v juliju odprtega glamping resorta, ki deluje tik ob hotelu Ribno. Gre za šest drevesnih lesenih hišic, v katerih lahko sicer prespijo 4 osebe, vendar bo precej bolj udobno, če bosta v hišici le dva. Vsaka hišica ima dvojni pograd, manjšo teraso in leseno kad, kjer lahko uživate v vroči vodi. Gostom je na voljo skupen prostor, kjer ob večerih zakurijo ogenj, prostor za savno in masažo ter privatne kopalnice, ob doplačilu pa se lahko naročijo tudi na slovenski zajtrk, ki ga prinesejo kar pred hišico. V Ribnem je tudi večji teniški center, sicer pa lokacija nudi predvsem pohodništvo in kolesa pa lahko najamete pri njih in se odpeljete na izlet po okolici Bleda.
kamp Radovljica - www.avtokampi.siglamping Ribno - www.avtokampi.si