English siteRegistracija   I   Prijava FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ YoutubeYoutube InstagramInstagram
Avtokampi.si

¤ Domov » Novice » Hrvaška » Primerjava-cen-kampiranja-v-kampih-v-Dalmaciji-v-letu-2017

vse Slovenija Hrvaška BiH Črna gora Srbija

Primerjava cen kampiranja v kampih v Dalmaciji v letu 2017

28.6.2017
Število ocen: 1 (4,0) 
Kampi v Dalmaciji vsako leto privabljajo več ljubiteljev kampiranja, ki si želijo pristnega  primerjava cen kampiranja Dalmacija - kamp Straško - avtokampi.sikampiranje ob lepih plažah. Hrvaška ima vse več moderno urejenih kampov, številni kampisti pa uživajo tudi v naravnih kampih, ki ne ponujajo veliko dodatnih uslug, nudijo pa vonj po borovcih, šumenje morja in gostoljubje domačinov.

Razlike v urejenosti kampov so v Dalmaciji največje. Imamo najmodernejše kampe recimo kamp Zaton pri Zadru, kampa Straško in Šimuni na Pagu, kamp Solaris v Šibeniku in kamp Oaza Mira ter na drugi strani mini kampe, ki delujejo kar na dvorišču družinske hiše.

Pod novico o kampiranju v Dalmaciji smo objavili primerjalno tabelo cen kampiranja za 4-člansko družino v 39ih dalmatinskih kampih za sezono 2017.

Kampiranje v Dalmaciji

V Dalmaciji je okoli 200 kampov, od tega je le okoli 20 večjih, večina preostalih pa je manjših. Dalmacijo sicer delimo na tri dele: severno Dalmacijo, ki sega od otoka Pag do Primoštena, srednjo Dalmacijo od Primoštena do Ploč (vključno z otoki Brač in Hvar) ter južno Dalmacijo z Dubrovnikom, Pelješcem, Korčulo in Mljetom.
 kamp Šimuni Pag  - avtokampi.si
Slovenski kampisti zelo radi obiščejo otok Pag, ki s kampoma Straško in Šimuni razvaja predvsem družine z otroki, ob številnih lepih plažicah pa deluje še nekaj manjših kampov. Druga destinacija je Biograd s kampoma Park Soline in Biograd, prav tako so priljubljene Pakoštane in kamp Kozarica ter kampi na otoku Murter. Zaradi vetra in možnosti deskanja in kajtanja pa sta priljubljena tudi Pelješac in otok Brač. So pa kampi na dalmatinskih otokih zaradi dodatnega plačila trajekta v nekoliko slabšem položaju, zato pa običajno nudijo cenejše kampiranje in prijazne gostitelje.

Novosti v kampih v Dalmaciji
Med letošnjimi novostmi moramo omeniti povsem prenovljene bazene v kamp Zaton Holiday Resort, ki tudi letos sodi med 130 najboljših kampov v Evropi, kamp Straško ima nove mobilne hišice z manjšimi bazeni, prenavljajo pa tudi en sanitarni objekt. Kamp Šimuni ima nove parcele z žari, nove sanitarije in igrišče za mini golf imajo v kampu Nevio na Pelješcu, kamp Holiday na Hvaru pa je dodatno uredil parcele. Kamp Galeb je dobil bazen na plaži, delno prenovljene sanitarije, jeseni pa bodo odprli tudi wellness center.

Na Pelješcu je odprt nov kamp Lavanda, ki leži 2 km pred Orebičem in ob urejenih parcelah nudi tudi najem mobilnih hišic. Na Pagu pa je odprt mini kamp Navis Novalja.

Spisek kampov v severni Dalmaciji (110)
Spisek kampov v srednji Dalmaciji (45)
Spisek kampov v južni Dalmaciji (50)
Avtokampi.si kamping kartica

Avtokampi.si kamping kartica
Naša kamping kartica, ki je brezplačna in prinaša popuste v več kot 140-ih kampih v Sloveniji in na Hrvaškem, je dobro sprejeta tudi med dalmatinskimi kampi. V kar 47-ih kampih omogočajo dodatne popuste, spisek vseh pa najdete tukaj - Avtokampi.si kamping kartica

Primerjava cen kampiranja v kampih po Dalmaciji za sezono 2017
Oglejte si primerjavo cen kampiranja v 39-ih dalmatinskih kampih. Upoštevali smo cene za štiričlansko družino, ki jo sestavljata 2 odrasla in 2 otroka (stara 4 in 11 let). Cena vključuje kampiranje v glavni sezoni na parceli z elektriko. Kjer kampi nimajo opredeljenih cen za parcele, smo v izračunu upoštevali ceno za vozilo, šotor in elektriko. V primerjavi cen nismo upoštevali turistične takse in stroškov prijave oseb.

Primerjalna cena kampiranja štiričlanske družine v Dalmaciji je 44,20 eur, kar je za 1,8% višje kot lani. Gre za običajne parcele, kampiranje na parcelah ob morju pa je dražje.

Ostale primerjave cen kampiranja
Primerjava cen kampiranja v kampih v Istri
Primerjava cen kampiranja v kampih v Kvarnerju
                                     
       
Kamp Cena za 2 osebi + 2 otroka + parcela z elektriko
Opombe
Planik (Ražanac - Zadar) 25 EUR Otroci do 5. leta bivajo brezplačno.
Puntica (Ražanac - Zadar) 27 EUR Otroci do 5. leta bivajo brezplačno.
Paklina (Hvar) 29 EUR Otroci do 12. leta plačajo 4,50 eur.
Lavanda (Orebić - Pelješac) 30,20 - 37,40 EUR Otroci do 5. leta bivajo brezplačno. Primerjalna cena parcele ob morju z elektriko in vodo je 43,50 eur.
Pod Maslinom (Orašac) 30,40 EUR Otroci do 3. leta bivajo brezplačno. Cena velja tako za kampiranje v velikem šotoru kot tudi za prikolico.
Vrbovica (Korčula) 30,40 – 31,45 EUR Otroci do 5. leta bivajo brezplačno. Nižja cena velja za kampiranje v velikem šotoru, višja v prikolici.
Porat (Pag - Povljana) 31 - 32 EUR Otroci do 6. leta bivajo brezplačno. Nižja cena velja za kampiranje s šotorom, višja s prikolico.
Arboretum (Pašman) 31 – 34 EUR Otroci do 3. leta bivajo brezplačno. Cena je odvisna od velikosti šotora.
Nevio (Orebić - Pelješac) 33,65 EUR Otroci do 3. leta bivajo brezplačno. Cena vključuje vodo na parceli. Primerjalni paket s parcelo ob morju na parceli z el, vodo in odtokom stane 48,65 EUR.
Slanica (Murter) 34 – 35,50 EUR Otroci do 5. leta bivajo brezplačno. Nižja cena velja za kampiranje s šotori, višja za prikolice na parceli z elektriko in vodo.
FKK Nudist (Jelsa - Hvar) 35,40 EUR Otroci do 12. leta plačajo 5,50 EUR na noč.
Ponta - Mokalo (Orebić) 37 – 37,70EUR Otroci do 3. leta bivajo brezplačno. Nižja cena velja za kampiranje s šotori, višja za prikolice.
Primorje (Sv. Filip i Jakov) 38 EUR Otroci do 3. leta bivajo brezplačno. Cena primerjalnega paketa s prikolico je dražji za 2 EUR.
Palme (Kućište - Pelješac) 38 - 39,50 EUR Otroci do 3. leta bivajo brezplačno. Nižja cena velja za kampiranje s šotorom, višja s prikolico. Cena paketa za parcelo ob morju je dražji za 3,50 EUR.
Đardin (Sv. Filip i Jakov) 38,40 -  39,70 EUR Otroci do 7. leta kampirajo brezplačno. Nižja cena velja za kampiranje v velikem šotoru, višja v prikolici.
Lupis (Lovište - Pelješac) 40 EUR Otroci do 3. leta bivajo brezplačno.
Viter (Zaostrog - Drvenik) 40,90 - 43,50 EUR Otroci do 3. leta bivajo brezplačno. Nižja cena velja za kampiranje s šotorom, višja s prikolico.
Galeb (Omiš) 40,90 EUR Otroci do 7. let bivajo brezplačno, v nižjih sezonah celo otroci do 12. let. Primerjalna cena paketa parcele ob morju je 50,90 EUR.
Lili (Jagodna, Hvar) 42 EUR Otroci do 3. leta kampirajo brezplačno
Holiday (Jelsa - Hvar) 42,30 EUR Cena velja za parcelo. Na neparceliranem delu primerjalni paket stane od 33,50 - 34,80 eur. Otroci do 5. leta kampirajo brezplačno.
Rožac (Čiovo – Trogir) 42,50 EUR Otroci do 3. leta bivajo brezplačno.
Port 9 (ex Kalac) (Korčula) 44 EUR Otroci do 2. leta bivajo brezplačno.
Park Soline (Biograd) 45,90 EUR Otroci do 5. leta bivajo brezplačno. Primerjalna cena paketa parcele ob morju je 55,80 EUR.
Kargita (Dugi otok) 46,30 EUR Otroci do 3. leta bivajo brezplačno. Primerjalna cena paketa parcele ob morju je 52,30 EUR.
Vira (Hvar) 46,50 - 49 EUR Otroci mlajši od 3. let starosti bivajo brezplačno. Cena je odvisna od lokacije parcele.
Grebišče (Jelsa - Hvar) 47 EUR Otroci do 2. leta bivajo brezplačno. Cena velja za parcelo ob morju z elektriko.
Imperial (Vodice) 47 - 49 EUR Cena je odvisna od lokacije parcele. Cena paketa za parcelo ob morju stane 55 - 59 EUR.
Stobreč (Split) 47,10 EUR Otroci do 7. leta bivajo brezplačno. Parcela vključuje tudi vodo in odtok.
Jezera Lovišča (Murter) 50,68 - 54,94 EUR Otroci do 3. leta bivajo brezplačno. Nižja cena je za kampiranje s šotorom, višja s prikolico.
Kozarica (Pakoštane) 51,70 - 55,70 EUR
Otroci do 3. leta bivajo brezplačno. Cena je odvisna od lokacije parcele v kampu. Primerjalna cena paketa parcele ob morju z el, vodo in odtokom je 65,70 EUR.
Straško (Novalja - Pag) 54,40 - 58,40 EUR Otroci do 7. leta bivajo brezplačno, v nižji sezoni celo otroci do 12. let. Parcela vključuje tudi vodo in odtok. Nižja cena velja za tekstilni del, višja za FKK del kampa. Primerjalna cena paketa parcele ob morju je 58,40 - 66,40 EUR.
Adriatic (Primošten) 54,70 - 57,40 EUR Otroci do 3. leta bivajo brezplačno. Višja cena velja za parcele z vodo in odtokom.
Odmoree (Rtina) 61 EUR Cena vključuje parcelo z elektriko, vodo in odtokom. Otroci do 3. leta kampirajo brezplačno.
Vranjica Belvedere (Seget Vranjica) 62 EUR Otroci do 3. leta bivajo brezplačno. Primerjalni paket s parcelo ob morju z el. vodo in odtokom stane 75 EUR.
Šimuni (Pag) 65,90 EUR Otroci do 3. leta bivajo brezplačno. Parcela vključuje tudi vodo. Parcela ob morju z el in vodo stane74,50 EUR.
Solaris (Šibenik) 68 EUR Otroci do 3. leta bivajo brezplačno. Cena paketa na parceli z el., vodo in odtokom ob morju je 82 EUR.
Zaton (Nin - Zadar) 71,90 EUR Otroci do 1. leta bivajo brezplačno. Parcela vključuje tudi vodo in odtok, cena je odvisna od lokacije parcele v kampu. Primerjalna cena paketa parcele ob morju je 77 EUR.
Solitudo (Dubrovnik) 72 EUR Otroci do 4. leta bivajo brezplačno, v nižji sezoni celo otroci do 10. let.
Oaza Mira (Drage - Pakoštane) 83,50 EUR Otroci do 1. leta bivajo brezplačno. Cena vključuje tudi vodo na parceli.

     PRIJAVA NA E-NOVICE               E-mail:      
Komentarji
Ostale novice
Tagi

camping kolpa krk murter soča straško valkanela rovinj pineta njivice cres čikat split hvar pag selce pakoštane umag primošten šimuni medulin dubrovnik kozarica rab biograd mareda makarska kovačine pelješac zadar solaris sirena pula poreč lanterna zaton vrsar paklenica fažana soline bale pašman polari oddam šibenik ulcinj savudrija oddam prikolico novigrad medveja trogir

Trajekti Vreme Kamere Avtokampi.si kartica
Kamp Območje

Adria Adria  Primorska
Amarin Amarin  Istra
Aminess Maravea Resort Aminess Maravea Resort  Istra
Aminess Sirena Aminess Sirena  Istra
Arena Indije Arena Indije  Istra
Arena Kažela Arena Kažela  Istra
Arena Medulin Arena Medulin  Istra
Arena One 99 Arena One 99  Istra
Arena Runke Arena Runke  Istra
Arena Stoja Arena Stoja  Istra
Arena Stupice Arena Stupice  Istra
Arena Tašalera Arena Tašalera  Istra
Baldarin Baldarin  Kvarner
Baška Baška  Kvarner
Belvedere Belvedere  Srednja Dalmacija
Bijar Bijar  Kvarner
Bijela Uvala Bijela Uvala  Istra
Bled Bled  Gorenjska
Brioni Brioni  Istra
Bunculuka Bunculuka  Kvarner
Čikat Čikat  Kvarner
Finida Finida  Istra
Galeb Galeb  Srednja Dalmacija
Glavotok Glavotok  Kvarner
Istra Istra  Istra
Ježevac Ježevac  Kvarner
Kanegra Kanegra  Istra
Koren Koren  Goriška in Posočje
Kovačine Kovačine  Kvarner
Koversada Koversada  Istra
Kozarica Kozarica  Severna Dalmacija
Kranjski kamp Kranjski kamp  Istra
Krk Krk  Kvarner
Lanterna Lanterna  Istra
Lavanda Lavanda  Južna Dalmacija
Liza Liza  Goriška in Posočje
Lucija Lucija  Primorska
Marina Marina  Istra
Mon Perin Mon Perin  Istra
Nadiža Nadiža  Goriška in Posočje
Njivice Njivice  Kvarner
Omišalj Omišalj  Kvarner
Orsera Orsera  Istra
Padova Padova  Kvarner
Park Soline Park Soline  Severna Dalmacija
Park Umag Park Umag  Istra
Plitvice Holiday Resort Plitvice Holiday Resort  Notranjost Hrvaške
Polari Polari  Istra
Polidor Polidor  Istra
Porat Porat  Severna Dalmacija
Porto Sole Porto Sole  Istra
Puntica - Funtana Puntica - Funtana  Istra
Puntica - Ražanac Puntica - Ražanac  Severna Dalmacija
Rožac Rožac  Srednja Dalmacija
San Marino San Marino  Kvarner
Savudrija Savudrija  Istra
Selce Selce  Kvarner
Slatina Slatina  Kvarner
Solaris Solaris  Istra
Solitudo Solitudo  Južna Dalmacija
Stella Maris Stella Maris  Istra
Stobreč Stobreč  Srednja Dalmacija
Straško Straško  Severna Dalmacija
Šimuni Šimuni  Severna Dalmacija
Škrila Škrila  Kvarner
Šobec Šobec  Gorenjska
Terme 3000 Terme 3000  Pomurje
Terme Ptuj Terme Ptuj  Štajerska in Koroška
Tunarica Tunarica  Istra
Ulika - Poreč Ulika - Poreč  Istra
Val Saline Val Saline  Istra
Valalta Valalta  Istra
Valkanela Valkanela  Istra
Veli Jože Veli Jože  Istra
Veštar Veštar  Istra
Vira Vira  Srednja Dalmacija
Viter Viter  Srednja Dalmacija
Zelena Laguna Zelena Laguna  Istra
prijava na e-novice
E-mail:
'