Nizozemski ANWB je izbral najboljše kampe

Datum objave
Kategorija
Statistika

Nizozemski avtoklub ANWB je izbral je podelil nagrade najboljšim kampov v Evropi in objavil spisek najboljših kampov v Sloveniji in na Hrvaškem.

Nizozemski avtoklub ANWB je v okviru turističnega sejma Vakantiebeurs v Utrechtu objavil njihov kamping vodnik z 9.500 kampi in tudi nagradil najboljše kampe v Evropi in med njimi tudi najboljše kampe na hrvaškem in v Sloveniji.
ANWB - najboljši kampi v Evropi - avtokampi.si

ANWB je najboljše kampe izbiral v štirih kategorijah. V izbor je nominiral 40 kampov, med njimi tudi dva kampa s Hrvaške. Kamp Lanterna iz Poreča je bil nominiran v kategoriji Inovacije, kamp Krk pa v kategoriji Kampi z najboljšo ponudbo najema.

Nizozemski kampisti so zelo pomembni gostje, saj v slovenskih kampih letno ustvarijo okoli 250.000 nočitev, v hrvaških kampih pa 1,8 milijona.

Najboljši kampi na Hrvaškem
Nizozemski ANWB je za leto 2018 kar desetim hrvaškim kampom podelili najvišjo možno oceno 5. To oceno je letos dobilo 180 evropskih kampov, žal pa med njimi ni nobenega iz Slovenije. Gre za skupno oceno urejenosti parcel in sanitarij in dodatne gostinske ter športno - animacijske ponudbe. Za nizozemske kampiste so zelo pomembni tudi bazeni, tako da kampi s ponudbo kopanja v bazenih dobijo dodatne točke.

Med hrvaškimi kampi z nazivom ANWB Top - ocena 5 so letos naslednji kampi:


Najboljši kampi v Sloveniji
Nizozemski ANWB svojim gostom med znamenitostmi v Sloveniji svetuje obisk Ljubljane, Ptuja, Pirana, Bohinja in Bleda, ogled kobilarne Lipica, Postojnske jame in Škocjanskih jam. Kampiranje v Sloveniji priporočajo predvsem ljubiteljem pohodništva, izpostavljajo pa tudi odlično ponudbo slovenskih vin.

Med kampi iz Slovenije so nizozemski inšpektorji z najboljšo oceno 4 ali 4+ izpostavili kampe:



Najboljši kamp v Evropi
Najboljši evropski kamp je po mnenju nizozemskih kampistov kamp Le Sérignan Plage, ki leži ob peščeni plaži na jugu Francije. Goste je navdušil z urejenostjo parcel in sanitarij ter bogato ponudbo najema hišic in šotorov. V kampu se lahko pohvalijo z odlično ponudbo zunanjih in notranjih bazenov ter otroške animacije, ki je prilagojena starosti otrok. V kampu imajo v rimskem slogu urejen wellness center z bazeni in ponudbo masaž.

ANWB - najboljši kampi v Evropi - avtokampi.si


Najboljši kamp za družine z majhnimi otroki
Najboljši kamp za družine z otroki starimi do 12 let je nizozemski kamp De Paal, ki leži v bližini Eindhovna. Kamp navduši z animacijo in možnostmi otroške zabave na peščenih igriščih, v zunanjih in notranjih bazenih z vodnimi igrali in ob mini živalskem vrtu. V kampu imajo tudi BMX stezo, športna igrišča za nogomet, košarko in odbojko, fitnes, gledališče… Ob urejenih kamping parcelah gostom nudijo tudi najem glamping šotorov in lesenih hišic.

ANWB - najboljši kampi v Evropi - avtokampi.si





Kamp z najboljšo ponudbo najema
V kategoriji kampov z najboljšo ponudbo najema je zmagal španski kamp resort Sangulí Salou v bližini kraja Tarragona. Kamp gostom nudi 1.000 parcel in 500 namestitvenih enot, kjer goste navdušijo z različnimi tematskimi naselji npr. glamping šotori in hišice v afriškem stilu, barvite hišice v karibskem stilu, lesene hišice s slamnato streho v polinezijskem stilu in mediteranske mobilne hišice. Kamp leži ob peščeni plaži, kljub temu pa ima kar 5 velikih tematskih bazenov z igrali in tobogani, v enem pa so tudi makete afriških živali.

ANWB - najboljši kampi v Evropi - avtokampi.si

Nagrada za inovacijo v kampih
Nizozemske kampu De Papilon se vsako leto trudijo pripraviti kakšno novost za svoje goste. Letos so v kletnih prostorih objekta uredili galerijo Nolliseum Nollipap, ki vključuje reprodukcije svetovno znanih slikarjev npr. Van Gogh, Rembrandt, Da Vinci... Slike so opremili z zanimivimi razlagami v obliki dialogov, ki so mladim obiskovalcem zelo prijazni in poznani iz Whatsapp mobilne aplikacije.

ANWB - najboljši kampi v Evropi - avtokampi.si