English siteRegistracija   I   Prijava FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ YoutubeYoutube InstagramInstagram
Avtokampi.si

¤ Domov » Novice » Hrvaška » Obiskali-smo-kampe-na-Peljescu-kateri-je-najbolj-primeren-za-vas

vse Slovenija Hrvaška BiH Črna gora Srbija

Obiskali smo kampe na Pelješcu - kateri je najbolj primeren za vas?

9.8.2018
Število ocen: 1 (4,0) 
Polotok Pelješac kampisti dobro poznamo, saj ob številnih raznolikih kampov nudi še veliko možnosti aktivnosti. Ker smo kampisti znani po tem, da na plažah ne moremo samo ležati ter da na morje peljemo tudi kolesa, SUP, surf in kajt deske, kajake in pohodniško opremo, je Pelješac kar nekako logična izbira dopusta ob morju.
kampi Pelješac - avtokampi.si

Pelješac je malce bolj vetroven, kar velja predvsem za jugo-zahodni del, kjer običajno piha močnejši maestral, ki se ga razveselijo surfarji in kajtarji. Manj vetrovno je na jugu in severnem delu otoka. Polotok nudi veliko zanimivih kolesarskih poti za gorske kolesarje, veliko pa se jih odpravi tudi na najvišji hrib SV. Ilija (961m) od koder je lep pogled na Korčulo in Mljet.

Mi smo na Pelješcu našli 26 kampov in večino smo jih tudi obiskali, naredili nove fotografije in preverili  vse podatke ter cenike, ki goste običajno tudi najbolj zanimajo. Vse podatke dobite pri opisih kampov, v kratkem pa bodo dostopni tudi novi video posnetki. Dodali smo še dva manjša kampa v kraju Žuljana, kamp Plaža v kraju Viganj in kamp Mario v Orebiču.

kampi Pelješac - avtokampi.si
Dostop do Pelješca - trajekt ali most?
Do Pelješca se je najbolje zapeljati kar po dalmatinski avtocesti od Zagreba vse do Ploč. Iz osrednje Slovenije lahko z enim postankom razdaljo prevozite nekje v 6 urah. Potem pa nastane »problem« – ali izbrati trajekt iz Ploč ali se zapeljati skozi Neum in mimo Stona zopet nazaj na polotok.

Gre za kompromis med ceno trajekta (vožnja do Trpnja traja 1 uro) in v 100 km daljše vožnje, ki skupaj s prestopom BiH in Hrvaške meje vzame okoli 2 uri. Mi smo se tokrat odločili, da se tja peljemo s trajektom, nazaj pa gremo po cesti. Trajekt za vozilo, 2 odrasli osebi in 2 otroka stane 31 €, glede na to, da na tej liniji vozi zelo velik trajekt, pa smo ujeli trajekt ob 10.15h. Vozni red in cene trajektov.

Kampiranje na Pelješcu - 26 raznolikih kampov
Pelješac je resnično prava kamping destinacija in za vsakega se najde kamp. Med vsemi kampi je tudi nekaj takih, ki omogočajo popust na Avtokampi.si kamping kartico tako da je kampiranje cenejše. Popust boste dobili v kampih Lavanda, Lupis, Perna, Ponta Mokalo, Palme in Đenka. Spisek vseh in opis popustov je objavljen tukaj.
kamp Perna Pelješac - avtokampi.si

Na Pelješcu lahko izbirate med večjimi kampi kamor sodijo Nevio, Lavanda, Perna, Prapratno in Antony Boy. Vsi ostali kampi so manjši, ki delujejo v družinskem okolju, kjer običajno oddajajo tudi sobe in apartmaje.

Najem mobilnih hišic omogočajo v kampih Perna, Lavanda, Nevio, Palme, Ponta Viganj.

Kampi za ljubitelje vodnih športov
Ljubitelji surfanja in kajtanja bodo zagotovo izbrali enega od kampov na delu od Orebiča do Vignja, kjer običajno v popoldanskih urah piha ugoden maestral. Ob kampih so tudi urejeni surf centri z možnostjo najema opreme in tečaji.

Kamp Perna v vasi Kučište ima na večjem delu postavljene mobilne hiške, za kampiste pa je na voljo desni del kampa, kjer so uredili parcele. Ob njem je simpatičen manjši kamp Palme z zelo urejenimi sanitarijami. V Vignju je več kampov in med njimi je najbolje urejen kamp Antony Boy, ki ima velike parcele za prikolice in avtodome. Kamp Ponta navduši z odlično gostilno in super lokacijo na samem rtu. Izberete pa lahko tudi kampe Maestral, mini kamp Liberan ali kamp Plaža.

kamp Lavanda Pelješac - avtokampi.siKampi v bližini Orebiča
Zelo dobre kampe boste našli tudi nekaj kilometrov pred Orebičem, kjer izpostavljamo najnovejši kamp Lavanda, kjer so v terasah uredili parcele, šotoristom pa namenili prostor pod borovci. Omogočajo tudi najem petih mobilnih hišic – dve imata lasten jacuzzi. Kamp ima lastno plažo, kjer je poskrbljeno tudi za kopanje psov, del plaže pa je namenjen tudi nudistom.

V bližini je tudi kamp Nevio, ki ima več sence in prav tako terasaste parcele. Odločite se lahko tudi za najem mobilnih hišic. Gostom je na voljo bogata dodatna ponudba od bazena, športnih igrišč, igral, restavracije in lokala na plaži.

V samem Orebiču je kar nekaj majhnih kampov, ki ležijo v bližini osrednje mestne prodnate plaže – del te je tudi FKK plaža. Gre za kampe z osnovno ponudbo in ugodno ceno  - kamp Orebič, Mario, Glavna plaža in Trstenica.
kamp Ponta, Adriatic in Vala -  Pelješac - avtokampi.si

V naselju Mokalo delujejo trije kampi, ki so še posebej primerni za šotoriste – kamp Ponta, Adriatic in Vala. Vsi imajo veliko sence in terasaste parcele, delijo pa si skupno prodnato plažo. V naselju imajo tudi picerijo in restavracijo, deluje pa tudi potapljaški center.

Na poti iz Orebiča proti Trpnju smo v vasici Postup našli še kamp Paradiso, kjer strma cesta vodi do parcel ob morju - desni del je senčen, kar je odlično za šotoriste, desni del pa je sončen in predvse m za avtodome in prikolice.

kamp Lupis Pelješac - avtokampi.si
Lovište ima dva lepo urejena kampa
Če si želite več miru, potem se odpeljite na konec Pelješca v Lovište, kjer deluje vrhunski mini kamp Lupis z lepo urejenimi parcelami in modernimi sanitarijami. Izkoristite tudi ugodno akcijo kampiranje do konca junija in od septembra, ki velja za imetnike Avtokampi.si kamping kartice.

Bližje samega kraja je urejen  tudi kamp Đenka, kjer vas čaka pristno dalmatinsko vzdušje. In če boste imeli srečo, boste v zalivu videli tudi veliko želvo – nekateri pravijo, da tam, bivata celo dve.

Kampiranje ob prekrasnih plažah na severni strani Pelješca
V okoli Trpnja na so trije kampi za ljubitelje lepih prodnatih plaž. Prvi kamp Vrila je od kraja oddaljen le nekaj minut hoda, kar je praktično, saj je tako v bližini trgovina in številne restavracije. Kamp ima okoli 100 prostorov za kampiraje in v prvi vrsti lahko uživate pod palmami. Sanitarije so osnovne, je pa v kampu tudi manjši lokal, kjer se dobi tudi nekaj hrane.
kamp Divna Pelješac - avtokampi.si

Kamp Divna je resnično majhen in očarljiv, ko vam že pogled s ceste na zaliv vzame sapo. Glavni del za šotoriste je urejen pod stoletnimi oljkami, za avtodome in prikolice pa je na voljo sončen del tik ob plaži. Kamp je zelo priljubljen pri slovenskih kampistih, tako da je za termine v juliju in avgustu obvezna rezervacija. Na plaži je lokal s hitro prehrano, morje pa je v tem delu zaradi izvirov sladke vode nekoliko hladnejše.

Če se boste zapeljali še nekaj kilometrov naprej boste prišli v vasico Duba Pelješka, ki je obkrožena s prekrasnimi in običajno tudi samotnimi plažami. Kamp Luka bo prava izbira za mirne počitnice, je pa od plaže oddaljen 200m.

kamp Prapartno Pelješac - avtokampi.si
Južni del Pelješca za ljubitelje majhnih kampov in mivke
Ob povratku smo se po cesti odpeljali proti Stonu. Žal ni bilo časa, da bi obiskali še dva manjša kampa v Žuljani – kamp Sunce in kamp Vučine ter kamp Brijesta v istoimenski vasici. Gre za manjše kampe, kjer si boste lahko odpočili od vsakodnevnega tempa.

V bližini Stona smo si ogledali še kamp Prapratno, ki kot edini na tem delu nudi mivkasto plažo. Gre za kamp, v katerem uživajo ljubitelji starega načina kampiranja – brez mobilnih hišic, igral, animacije… V osrednjem in gornjem delu kampa je veliko sence, ki jo dajejo oljke. Mivkasta plaža pa je odlična za otroke, saj se lahko igrajo, uživajo v nizki vodi (po cca 30m se že dovolj globoka za plavanje), na sami plaži pa deluje tudi lokal oz. restavracija v kampu.

Pelješac je lep in vredno ga je obiskati vsaj enkrat, številni pa se tja vračajo tudi po 10 in več let. Priporočamo obisk izven glavne sezone, ki tukaj traja nekje od 10. julija do 15. avgusta. Zagotovo vas bo očaral, informacije o vseh kampih na polotoku Pelješac in nove fotografije pa najdete pri nas na - Kampi Pelješac
     PRIJAVA NA E-NOVICE               E-mail:      
Komentarji
Ostale novice
Tagi

camping kolpa krk murter soča straško valkanela rovinj pineta njivice cres čikat split hvar selce pag pakoštane umag šimuni primošten medulin dubrovnik kozarica rab biograd mareda makarska kovačine pelješac solaris zadar sirena pula poreč lanterna zaton vrsar paklenica fažana soline bale pašman polari šibenik oddam ulcinj savudrija oddam prikolico novigrad medveja trogir

Trajekti Vreme Kamere Avtokampi.si kartica
Kamp Območje

Adria Adria  Primorska
Amarin Amarin  Istra
Aminess Maravea Resort Aminess Maravea Resort  Istra
Aminess Sirena Aminess Sirena  Istra
Arena Indije Arena Indije  Istra
Arena Kažela Arena Kažela  Istra
Arena Medulin Arena Medulin  Istra
Arena One 99 Arena One 99  Istra
Arena Runke Arena Runke  Istra
Arena Stoja Arena Stoja  Istra
Arena Stupice Arena Stupice  Istra
Arena Tašalera Arena Tašalera  Istra
Baldarin Baldarin  Kvarner
Baška Baška  Kvarner
Belvedere Belvedere  Srednja Dalmacija
Bijar Bijar  Kvarner
Bijela Uvala Bijela Uvala  Istra
Bled Bled  Gorenjska
Brioni Brioni  Istra
Bunculuka Bunculuka  Kvarner
Čikat Čikat  Kvarner
Finida Finida  Istra
Galeb Galeb  Srednja Dalmacija
Glavotok Glavotok  Kvarner
Istra Istra  Istra
Ježevac Ježevac  Kvarner
Kanegra Kanegra  Istra
Koren Koren  Goriška in Posočje
Kovačine Kovačine  Kvarner
Koversada Koversada  Istra
Kozarica Kozarica  Severna Dalmacija
Kranjski kamp Kranjski kamp  Istra
Krk Krk  Kvarner
Lanterna Lanterna  Istra
Lavanda Lavanda  Južna Dalmacija
Liza Liza  Goriška in Posočje
Lucija Lucija  Primorska
Marina Marina  Istra
Mon Perin Mon Perin  Istra
Nadiža Nadiža  Goriška in Posočje
Njivice Njivice  Kvarner
Omišalj Omišalj  Kvarner
Orsera Orsera  Istra
Padova Padova  Kvarner
Park Soline Park Soline  Severna Dalmacija
Park Umag Park Umag  Istra
Plitvice Holiday Resort Plitvice Holiday Resort  Notranjost Hrvaške
Polari Polari  Istra
Polidor Polidor  Istra
Porat Porat  Severna Dalmacija
Porto Sole Porto Sole  Istra
Puntica - Funtana Puntica - Funtana  Istra
Puntica - Ražanac Puntica - Ražanac  Severna Dalmacija
Rožac Rožac  Srednja Dalmacija
San Marino San Marino  Kvarner
Savudrija Savudrija  Istra
Selce Selce  Kvarner
Slatina Slatina  Kvarner
Solaris Solaris  Istra
Solitudo Solitudo  Južna Dalmacija
Stella Maris Stella Maris  Istra
Stobreč Stobreč  Srednja Dalmacija
Straško Straško  Severna Dalmacija
Šimuni Šimuni  Severna Dalmacija
Škrila Škrila  Kvarner
Šobec Šobec  Gorenjska
Terme 3000 Terme 3000  Pomurje
Terme Ptuj Terme Ptuj  Štajerska in Koroška
Tunarica Tunarica  Istra
Ulika - Poreč Ulika - Poreč  Istra
Val Saline Val Saline  Istra
Valalta Valalta  Istra
Valkanela Valkanela  Istra
Veli Jože Veli Jože  Istra
Veštar Veštar  Istra
Vira Vira  Srednja Dalmacija
Viter Viter  Srednja Dalmacija
Zelena Laguna Zelena Laguna  Istra
prijava na e-novice
E-mail:
'