English siteRegistracija   I   Prijava FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ YoutubeYoutube InstagramInstagram
Avtokampi.si

¤ Domov » Novice » Hrvaška » 10-kampov-na-Hrvaskem-med-najboljsimi-v-Evropi

vse Slovenija Hrvaška BiH Črna gora Srbija

10 kampov na Hrvaškem med najboljšimi v Evropi

5.12.2018
Število ocen: 1 (5,0) 
Nemški ADAC je v začetku decembra objavil imena najboljših kampov, ki so si po njihovih zelo strogih kriterijih pridobili 5 zvezdic in naziv Superplatz. Gre za največjo nagrado, ki jo lahko prejme kamp v Evropi in leto je le 115 takih kampov.

Urejenost sanitarij in parcel na prvem mestu
Nemški inšpektorji so pri ocenjevanju kampov zelo strogi. Pri končni oceni kar 39% upošteva urejenost in opremljenost sanitarij, s 26% pa sledi urejenost kamping parcel.
nagrada ADAC Superplatz - kamp Aminess Maravea - Avtokampi.si

Sledita dodatna ponudba animacije in športa (12,5%) ter ponudba kopanja v morju, jezerih ali bazenih (12,5%). Ena od ocenjevalnih kategorij je tudi ponudba trgovin in restavracij, ki doprinesejo 10%.

10 Superplatz kampov na Hrvaškem
Največ Superplatz kampov je v Italiji kjer imajo kar 27 najboljših kampov, sledi 17 kampov v Franciji, 16 v Nemčiji in enako tudi v Španiji ter 15 na Nizozemskem.

Na šestem mestu je 10 hrvaških kampov, kar je zelo lep rezultat, saj je med njimi kar pet novih kampov. Avstrija ima 7 Superplatz kampov, Danska 2, Švica, Madžarska, Luksemburg, Portugalska in Švedska pa po enega. V Sloveniji zaenkrat še nimamo kampa, ki bi zadostil vsem kriterijem za nemških 5 zvezdic.

Najboljše kampe imajo v Novigradu, Poreču, Rovinju, na otoku Krk in Pag ter v Zadru
Hrvaški Superplatz kampi so lepo razporejeni po celotni obali, izjema je le južni del Dalmacije, ki nima predstavnika med najboljšimi. Spisek najboljših kampov na Hrvaškem:

Kamp Aminess Maravea Camping Resort – Novigrad
Kamp je v zadnjih letih doživel korenito prenovo in pridobil novo urejene kamping parcel do modernih mobilnih hišic ob katerih so uredili bazene.

Lani so dodatno prenovili plažo, restavracijo in lokale ob njej, za sezono 2019 pa bodo zgradili nov bazenski kompleks v osrednjem delu kampa in prenovili večji sanitarni objekt.
nagrada ADAC Superplatz - kamp Lanterna - Avtokampi.si

Kamp Lanterna Premium Camping Resort – Tar, Poreč
Kamp Lanterna je že vrsto let med najboljšimi, gostom pa ob urejenih parcelah nudi še moderne mobilne hišice in glamping šotore. Gostje pohvalijo urejenost bazenov, dodatno animacijo in bogato gostinsko ponudbo. Lani so prenovili športni park, za goste s kužki uredili posebno območje z mobilnimi hišicami prilagojeni samo njim, nova je družinska cona z mobilnimi hišicami z igrali in bazeni, prenovljen pa je tudi osrednji del kampa s tržnico in igralnicami.

Za sezono 2019 bodo zgradili nove bazene, tako da bo gostom na voljo skupno 16 bazenov, prenovili bodo enega od sanitarnih objektov, dodatno uredili plažo, ob kateri bodo prenovili sprehajalne in kolesarske poti.
nagrada ADAC Superplatz - kamp Valalta - Avtokampi.si

Kamp Valalta – Rovinj
Nudistični kamp Valalta z urejenostjo, ponudbo in celotnim sistemom upravljanja kampa sodi med najboljše FKK kampe v Evropi. V kampu je vse prilagojeno udobju gosta, kar je opazno od vhoda v kamp do same plaže.

Goste čakajo vrhunsko urejene sanitarije, prostorne parcele, možnost najema mobilnih hišic, apartmajev in bungalovov, raznolika 4 km dolga plaža in odlična ponudba bazenov, wellnessa in športa.

nagrada ADAC Superplatz - kamp Val Saline - Avtokampi.si
Kamp Val Saline – Rovinj
Na severnem delu Rovinja boste našli zanimiv srednje velik kamp Val Saline, ki ga priporočamo vsem, ki si želijo mirnih družinskih počitnic. Gre za novejši kamp, kjer so parcele urejene v terasah, tako da je z večine lep pogled na morje in zaliv pred kampov. V gornjem delu omogočajo najem mobilnih hišic za 2 ali 4 osebe, novost pa je agencijska ponudba glamping šotorov.

Kamp ima lepo prodnato plažo, manjši bazen in naravno laguno, kjer najbolj uživajo otroci, kateri pa je namenjen tudi animacijski center ter zanimivo otroško igrišče z mini golfom in športnim centrom. Novost je wellness center s savnami in masažami.

nagrada ADAC Superplatz - kamp Omišalj - Avtokampi.si
Kamp Omišalj – otok Krk
Naziv Superplatz je lepa nagrada za lani odprt in prenovljen kamp Omišalj. Kamp zaenkrat še nima dobre sence, so pa ob gradnji gradnji zasadili nova drevesa, tako da bo podoba kampa v naslednjih letih povsem drugačna.

Kamping parcele so urejene vzdolž levega dela zaliva, na desnem pa so postavili mobilne hišice. Na delu naselja s hišicami, ki je od morja malce bolj oddaljen, so dodali še manjše bazene. Ob moderni recepciji in restavraciji so uredili še večji zunanji bazen, otroško igrišče in manjši športni center.


nagrada ADAC Superplatz - kamp Krk - Avtokampi.si

Kamp Krk Premium Camping Resort – otok Krk
Na levem delu mesta Krk že 4 leta deluje povsem prenovljen kamp Krk (bivši kamp Politin). Osrednji del je namenjen kampistom, na levem delu pa je moderno naselje mobilnih hišic. Lahko pa se odločite tudi za najem enega glamping šotora postavljenega v bližini morja.

Gostom sta na voljo dva bazena z ogrevano vodo, vodna igrala s toboganom, otroško igrišče in prostor z animacijo, ki deluje čez celo sezono. Pohvalno je tudi, da je kamp odprt od marca do novembra.


nagrada ADAC Superplatz - kamp Baška - Avtokampi.si
Kamp Baška Beach Camping Resort – otok Krk
Gre za letos preimenovan kamp Zablaće, ki bo v sezoni 2019 deloval kot kamp Baška Beach Camping resort. Kamp leži ob 2 km dolgi prodnati plaži v Baški. Kamp so prenovili, uredili nove parcel, prenovili sanitarije in recepcijo, v zadnjem delu kampa pa omogočili najem mobilnih hišic. Nov je tudi osrednji prostor kampa s tržnico.

Za novo kamping sezono napovedujejo izgradnjo bazena in otroškega vodnega parka s tobogani, ki ga bodo postavili na delu blizu recepcije.


nagrada ADAC Superplatz - kamp Šimuni - Avtokampi.si

Kamp Straško – Novalja, otok Pag
Kamp Straško navduši z lego v hrastovem gozdičku, ki nudi odlično senco parcelam in tudi delo prodnate plaže. Dve tretjini kampa je urejeno v parcelah, gornji del pa je neparceliran in tako namenjen šotoristom.

Omogočajo tudi najem mobilnih hišic ob morju ali ob bazenu in najem glamping šotorov za 2 – 4 osebe. Odlična animacija, otroški bazeni, brezplačna uporaba športnih igrišč so zagotovila, da boste preživeli lepe počitnice.

Kamp Šimuni - otok Pag
nagrada ADAC Superplatz - kamp Straško - Avtokampi.si
Kamp Šimuni je dobil 5 zvezdic tudi brez sicer skorajda obveznega bazena. ta kamp ga ne potrebuje, ker ima eno najlepših peščeno / prodnatih plaž v kampih ob hrvaški obali. Ob lepo urejenih parcelah v Šimunih nudijo tudi najem mobilnih hišic in lesenih bungalovov.

Sanitarije so v zadnjih letih prenovili, dodali otroška igrišča, igralnico, v poletnih mesecih pa organizirajo odlično animacijo. Kamp ima zelo dober vodni športni center z možno deskanja, potapljanja, najema skuterjev in čolnov, urejena je tudi manjša marina. Je edini kap od nagrajenih, ki je odprt čez celo leto.

Kamp Zaton – Nin, Zadar
Kamp Zaton je bil prvi hrvaški kamp v kategoriji najboljših v Evropi. Gre za turistično naselje z urejenimi parcelami, mobilnimi hišicami, glamping šotori in apartmaji, kjer gostom nudijo bogato dodatno ponudbo. Kamp ob peščeni plaž omogoča še kopanje v bazenih z vodnimi igrali.

Gre za družinam namenjen kamp, ki organizira animacijo prilagojeno starosti otrok (3 različni nivoji), Nudijo tudi plavalne tečaje, jahanje konj, plezala in adventure mini golf. Sanitarije so na vrhunskem nivoju, prav tako pa ima kamp tudi odlično gostinsko ponudbo.

Za sezono 2019 bodo v kampu prenovili sanitarni objekt v bližini recepcije, ki bo urejen po najnovejših standardih.

nagrada ADAC Superplatz - kamp Zaton - Avtokampi.si
     PRIJAVA NA E-NOVICE               E-mail:      
Komentarji
Ostale novice
Tagi

camping kolpa krk murter soča straško valkanela rovinj pineta njivice cres čikat split hvar pag selce pakoštane umag primošten šimuni medulin dubrovnik kozarica rab biograd mareda makarska kovačine pelješac zadar solaris sirena pula poreč lanterna zaton vrsar paklenica fažana soline bale pašman polari oddam šibenik ulcinj savudrija oddam prikolico novigrad medveja trogir

Trajekti Vreme Kamere Avtokampi.si kartica
Kamp Območje

Adria Adria  Primorska
Amarin Amarin  Istra
Aminess Maravea Resort Aminess Maravea Resort  Istra
Aminess Sirena Aminess Sirena  Istra
Arena Indije Arena Indije  Istra
Arena Kažela Arena Kažela  Istra
Arena Medulin Arena Medulin  Istra
Arena One 99 Arena One 99  Istra
Arena Runke Arena Runke  Istra
Arena Stoja Arena Stoja  Istra
Arena Stupice Arena Stupice  Istra
Arena Tašalera Arena Tašalera  Istra
Baldarin Baldarin  Kvarner
Baška Baška  Kvarner
Belvedere Belvedere  Srednja Dalmacija
Bijar Bijar  Kvarner
Bijela Uvala Bijela Uvala  Istra
Bled Bled  Gorenjska
Brioni Brioni  Istra
Bunculuka Bunculuka  Kvarner
Čikat Čikat  Kvarner
Finida Finida  Istra
Galeb Galeb  Srednja Dalmacija
Glavotok Glavotok  Kvarner
Istra Istra  Istra
Ježevac Ježevac  Kvarner
Kanegra Kanegra  Istra
Koren Koren  Goriška in Posočje
Kovačine Kovačine  Kvarner
Koversada Koversada  Istra
Kozarica Kozarica  Severna Dalmacija
Kranjski kamp Kranjski kamp  Istra
Krk Krk  Kvarner
Lanterna Lanterna  Istra
Lavanda Lavanda  Južna Dalmacija
Liza Liza  Goriška in Posočje
Lucija Lucija  Primorska
Marina Marina  Istra
Mon Perin Mon Perin  Istra
Nadiža Nadiža  Goriška in Posočje
Njivice Njivice  Kvarner
Omišalj Omišalj  Kvarner
Orsera Orsera  Istra
Padova Padova  Kvarner
Park Soline Park Soline  Severna Dalmacija
Park Umag Park Umag  Istra
Plitvice Holiday Resort Plitvice Holiday Resort  Notranjost Hrvaške
Polari Polari  Istra
Polidor Polidor  Istra
Porat Porat  Severna Dalmacija
Porto Sole Porto Sole  Istra
Puntica - Funtana Puntica - Funtana  Istra
Puntica - Ražanac Puntica - Ražanac  Severna Dalmacija
Rožac Rožac  Srednja Dalmacija
San Marino San Marino  Kvarner
Savudrija Savudrija  Istra
Selce Selce  Kvarner
Slatina Slatina  Kvarner
Solaris Solaris  Istra
Solitudo Solitudo  Južna Dalmacija
Stella Maris Stella Maris  Istra
Stobreč Stobreč  Srednja Dalmacija
Straško Straško  Severna Dalmacija
Šimuni Šimuni  Severna Dalmacija
Škrila Škrila  Kvarner
Šobec Šobec  Gorenjska
Terme 3000 Terme 3000  Pomurje
Terme Ptuj Terme Ptuj  Štajerska in Koroška
Tunarica Tunarica  Istra
Ulika - Poreč Ulika - Poreč  Istra
Val Saline Val Saline  Istra
Valalta Valalta  Istra
Valkanela Valkanela  Istra
Veli Jože Veli Jože  Istra
Veštar Veštar  Istra
Vira Vira  Srednja Dalmacija
Viter Viter  Srednja Dalmacija
Zelena Laguna Zelena Laguna  Istra
prijava na e-novice
E-mail:
'