Kampa Lopari in Rapoća - odlična destinacija za družinske počitnice

Datum objave
Kategorija
Statistika

Otok Lošinj privablja goste zaradi lepega naravnega okolja, ki ga krasijo številno borovi gozdovi. Zaradi lokacije je kampiranje na Lošinju priljubljeno vse od pomladi do jeseni, saj je klima mila. Samo dober kilometer od Osorja, kjer je »meja« med Cresom in Lošinjem, ležijo Nerezine, kjer najdemo dva pri Slovencih zelo priljubljena kampa - Lopari in Rapoća.

Otok Lošinj ima dobro povezavo z otokom Krk, kjer čez cel dan vozijo trajekti na liniji Valbiska - Merag, je pa potem še druga linija direktno s celine na relaciji Brestova - Merag. Od trajekta je potem še približno 45 minut vožnje do Nerezin. Gre za manjšo vasico pod planino Osorščica, ki je priljubljena pohodniška lokacija.

Kamp Lopari je urejen 2 km pred Nerezinami, ob prenovi ceste mimo kampa, pa so uredili tudi novo sprehajalno pot.

Kamp Rapoča leži tik ob kraju, tako da je hiter dostop do pekarne, trgovine, restavracije ... V obeh kampih nudijo urejene parcele in najem mobilnih hišic.

Kamp Lopari - Nerezine ( -

Kamp Lopari je večji od obeh kampov je v zadnjih letih dobil kar nekaj novosti in tudi pred sezono 2024 pridno delajo na ureditvi parcel in postavitvi mobilnih hišic, prenovili pa bodo tudi teraso restavracije in uredili novo otroško igrišče.

Gre za mirno lokacijo ob peščeno - prodnati plaži, ker pa imajo tudi urejeno pasjo plažo, so kužki dobrodošli.

Celoten kamp Lopari je po novem urejen v parcelah, ob morju so Premium parcele z elektriko in vodo, v osrednjem delu pa so uredili nove Superior parcele.

V sklopu kampa sta urejena dva sanitarna objekta in dve leti nazaj so pri parcelah ob morju zgradili povsem novega, ki je zelo lep in moderno urejen, nudi pa tudi privatne kopalnice.

V kampu imajo športni center z igrišči za košarko, nogomet in mini golf, v kampu poleti deluje tudi surf center, saj so razmere primerne za učenje surfanja. V kampu sta tudi trgovina in restavracija.

Kamp Lopari omogoča tudi najem mobilnih hišic, ki so postavljene na desnem in levem robu kampa. Gre za moderne hišice za 4+2 osebi, ki so opremljene z dvema spalnicama, lastno kopalnico, kuhinjo in veliko teraso. V vseh tipih mobilnih hišic so dovoljeni tudi kužki.

Letošnja novost je ureditev novega naselja mobilnih hišic Osor Vista Village, Leži na skrajnem levem delu kampa, s pogledom na kraj Osor. Skupno bodo postavili 40 prostornih mobilnih hišic s površino kar 43 m2 in dvema spalnicam za 4+2 osebi.

Kamp Rapoća - Nerezine ( -

Kamp Rapoča gostom na večini parcel nudi odlično senco borovcev, zato ga radi obiščejo tudi gostje s šotori.

Kamp je priljubljen za družinsko kampiranje, saj je dovolj majhen, da se otroci skorajda ne morejo zgubiti. Plaža je v večjem delu sicer kamnita, je pa na delu kampa tudi peščen zaliv, na voljo so tudi betonirana mesta za sončenje. Ob morju je urejen prijeten lokal.

Celoten kamp so v zadnjih letih uredili v parcelah, najbolj pa so prijetne Premium parcele z elektriko in vodo v gosti senci borovcev.

Gostom sta na voljo dva sanitarna objekta, za otroke je urejeno otroško igrišče in poleti pripravijo tudi animacijo, vrhunec dogajanja pa je igrišče za odbojko na mivki na sami plaži. V kampu sta tudi trgovina in restavracija.

Mobilne hišice v kampu Rapoća so postavljene na dveh lokacijah v zadnjem delu kampa. 

Vse hišice so z dvema spalnicama za 4+2 osebi, so pa na voljo novejše hišice Superior, ki so s 34 m2 prostornejše od hišic Comfort (24 m2), ki pa so cenovno ugodnejše. 

V vseh mobilnih hišicah so dovoljeni tudi psi.

Oba kampa sta odlično izhodišče za pohod na planino Osoršćica. Čaka vas nekaj manj kot dve uri pohoda do vrha Sveti Mikula (557 m), kjer je tudi cerkvica in od koder je prekrasen pogled na celoten Lošinj, Rab, Pag, na drugo stran pa se vidi vse do Istre.

Popust na Avtokampi kartico

V letu 2024 vam Avtokampi kamping kartica v kampih Lopari in Rapoća nudi 15% popust na ceno osebe in parcele v terminih 19.4. - 14.6. & 31.8. - 7.10. Akcija ne velja za parcele Premium Mare.

Več o kampiranju v Nerezinah na Lošinju izveste na www.losinia.hr