English siteČlani v kampu: 13   I   Registracija   I   Prijava FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ YoutubeYoutube RssRSS
Avtokampi.si

¤ Domov » Novice » Hrvaška » Obiskali-smo-6-kampov-na-vzhodni-strani-otoka-Korcula

vse Slovenija Hrvaška BiH Črna gora Srbija

Obiskali smo 6 kampov na vzhodni strani otoka Korčula

23.6.2011
Število ocen: 0 (0) 
V začetku junija smo si ogledali kampe na vzhodnem delu otoka Korčula. Kampi na KorčuliNa otok je najlaže priti s trajektom s polotoka Pelješac, od sredine junija pa nekajkrat dnevno vozi tudi trajekt na relaciji Drvenik – Korčula (oglejte si vozni red in cenik trajektov).

Tako smo se tokrat najprej odpeljali severno od samega mesta Korčula v smeri kraja Račišće. V tamkajšnjih vaseh delujejo trije majhni kampi, ki imajo vsi lep pogled proti Pelješcu in samemu pelješkemu kanalu. Ta del otoka je namenjen predvsem kampistom, ki si želijo mirnih počitnic v naravnem okolju in čistega morja in gostoljubnosti domačinov, ki se razveselijo vsakega gosta posebej.

Podrobnejše slike, cenike in tudi video posnetke kampov dobite s klikom na posamezen kamp, ko se vam odpre podroben opis s točno lokacijo kampa - vsi kampi na otoku Korčula.

Kamp Oskorušica je od mesta oddaljen okoli 8 km. Kamp ima 30 prostorov za šotore in nekaj mest, kjer je možno postaviti tudi manjšo počitniško prikolico ali pa parkirati avtodom. Parcele so urejene na travnati površini in v senci oljk, gostom pa je na voljo tudi priklop na elektriko in uporaba velikega žara. Sanitarije niso ravno najmodernejše, so pa bile ob našem obisku čiste. Presenetilo nas je, da imajo v kampu brezplačen dostop do interneta, kar je v hrvaških kampih prej redkost kot pa pravilo. Plaža, ki jo od kampa ločuje lokalna cesta, je večinoma skalnata z manjšimi prodnatimi zalivi in posameznimi pomoli, kjer je tudi možen privez čolnov.Kampi na Korčuli


Kamp Tri Žala (ime za tri prodnate plaže) je kamp, kjer lahko na terasastih parcelah sprejme do 100 ljudi. Polovica parcel ima odlično senco, druga polovica pa je malce bolj sončna. Dostop do parcel je dokaj strm, zato so več ali manj namenjene le šotoristom. Kamp leži tik ob morju in ima lastno plažo, ki je deloma skalnata deloma prodnata. Na plaži je postavljen tudi tuš. Sanitarni objekt je lepo urejen kar v pritličju stanovanjske hiše in nudi dovolj prostora za vse goste kampa.

Še kakšen kilometer naprej proti Korčuli leži kamp Vrbovica, ki je največji in hkrati tudi najbolje opremljen kamp na tem delu Korčule. V kampu je vidno, da je v upravljanju mlajše generacije lastnikov, ki so ponudbo kampa že nekoliko prilagodili gostom. Tako so pred leti dodatno uredili veliko parkirišče v gornjem delu kampa, nekaj parcel pripravili posebej za goste z avtodomi, nad parcelami brez sence so postavili dodatno mrežo, ki tako ustvarja vsaj malo sence. Postavili so tudi lokal in najnujnejše – novo recepcijo in moderne sanitarije. Plaža je prodnata (lahko bi rekli že kar peščena) in zelo lepo urejena – imajo tudi pomol za privez manjših čolnov. Za otroke so postavili igrišče, ki so mu dodali tudi trampolin.

Kamp Kalac je največji kamp na celem otoku Korčula saj lahko sprejme do 600 gostov. Leži tik ob glavni cesti, ki povezuje trajektno pristanišče z mestom. Parcele so urejene v gostem borovem gozdu, ki nudi dovolj sence tudi sredi dneva. Na prvi pogled sicer ne izgledajo najbolje vzdrževane, saj se je grmovje na določenih mestih kar precej razraslo. Imajo pa tako parcele nekaj več privatnosti in tudi občutek v gosti senci je nekoliko hladnejši. Okoli 100 parcel je opremljenih s priključki na elektriko, ostali del pa je neparceliran in namenjen predvsem gostom s šotori. Kamp deluje v okviru hotelskega naselja Bon Repos, zaradi česar so tudi gostom kampa na voljo številni športni objekti (tenis, odbojka, mini golf, potapljaški center), najem koles in skuterjev, vsakodnevna animacija ter lokali. Od starega dela mesta Korčula je kampa oddaljen dobre pol ure hoje po urejeni obmorski sprehajalni poti. Dva sanitarna objekta sta bila pred nekaj leti prenovljena in sta bila tudi ob našem obisku urejena. Plaža v kampu je zelo različna od peščene, mivkaste do betonirane, za vsakogar nekaj.

Odpeljali smo se še v Lumbardo, kjer smo imeli v planu ogled dveh kampov na samem začetku kraja. Najprej obiščemo kampa Milina na samem začetku zaliva, ki je urejen v okviru družinske hiše, kjer oddajajo tudi apartmaje. Kamp ima v terasah, pod gostim drevjem urejenih nekaj parcel, ki so namenjene predvsem šotoristom. Sanitarije so manjše in solidno urejene, gosti pa lahko uporabljajo tudi žar na začetku kampa. Kamp leži tik ob mestni plaži, ki pa ni najbolje urejena in je večinoma betonirana. Bolje bo, če se boste sprehodili nekaj minut do lepših plaž ali pa se zapeljali 2 km do med turisti zelo znane peščene plaže Pržina.

Na drugi strani istega zaliva se nahaja kamp Jurjević – Laguna, kjer imajo okoli 15 parcel urejenih pod oljkami na travnati površini  in v okolici družinske hiše, kjer oddajajo tudi apartmaje. Nekaj parcel je opremljenih z elektriko, gostom pa so na voljo hladilniki, velik žar, omogočajo pa tudi izposojo koles in kanujev. Kamp od mestne plaže loči cesta, za kakšno celodnevno kopanje pa svetujemo da obiščete katero od drugih plaž v kraju.

Cene nočitev so najvišje v kampu Kalac, kjer bosta dve osebi v času glavne sezone na vozilo, šotor in elektriko plačali 27.40 evrov, v vseh ostalih kampih pa bo ta znesek nižji od 20 evrov.

Ob tokratnem obisku smo izpustili dva kampa Mindel in Potirna, ki se nahajata na zahodni strani Korčule v okolici kraja Vela Luka.
Galerija
kamp Oskorušica Korčula Dalmacija kamp Oskorušica Korčula Dalmacija kamp Oskorušica Korčula Dalmacija kamp Oskorušica Korčula Dalmacija
kamp Oskorušica Korčula Dalmacija kamp camping Tri žala Korčula Tri žala kamp Tri Žala Korčula Dalmacija
kamp Tri Žala Korčula Dalmacija kamp Vrbovica Korčula Dalmacija kamp Vrbovica Korčula Dalmacija kamp Vrbovica Korčula Dalmacija
kamp Vrbovica Korčula Dalmacija kamp camping Kalac Korčula Lumbarda Kalac KAMP KALAC KORČULA
KAMP KALAC KORČULA KAMP KALAC KORČULA kamp Milina Lumbarda Korčula kamp Milina Lumbarda Korčula
kamp Milina Lumbarda Korčula kamp Milina Lumbarda Korčula kamp Milina Lumbarda Korčula kamp Jurjevič Laguna Lumbarda Korčula
kamp Jurjevič Laguna Lumbarda Korčula kamp Jurjevič Laguna Lumbarda Korčula
Komentarji
Ostale novice
Kamp Območje

Adria Adria  Primorska
Aminess Park Mareda Aminess Park Mareda  Istra
Aminess Sirena Aminess Sirena  Istra
Arena Indije Arena Indije  Istra
Arena Kažela Arena Kažela  Istra
Arena Medulin Arena Medulin  Istra
Arena Pomer Arena Pomer  Istra
Arena Runke Arena Runke  Istra
Arena Stoja Arena Stoja  Istra
Arena Stupice Arena Stupice  Istra
Arena Tašalera Arena Tašalera  Istra
Baldarin Baldarin  Kvarner
Bijar Bijar  Kvarner
Bijela Uvala Bijela Uvala  Istra
Bled Bled  Gorenjska
Brioni Brioni  Istra
Bunculuka Bunculuka  Kvarner
CampingIN Finida CampingIN Finida  Istra
CampingIN Kanegra CampingIN Kanegra  Istra
CampingIN Park Umag CampingIN Park Umag  Istra
CampingIN Pineta CampingIN Pineta  Istra
CampingIN Stella Maris CampingIN Stella Maris  Istra
Čikat Čikat  Kvarner
Dole Dole  Srednja Dalmacija
Galeb Galeb  Srednja Dalmacija
Istra Istra  Istra
Ježevac Ježevac  Kvarner
Koren Koren  Goriška in Posočje
Kovačine Kovačine  Kvarner
Kozarica Kozarica  Severna Dalmacija
Kranjski kamp Kranjski kamp  Istra
Krk Krk  Kvarner
Lanterna Lanterna  Istra
Lavanda Lavanda  Južna Dalmacija
Liza Liza  Goriška in Posočje
Lucija Lucija  Primorska
Marina Marina  Istra
Nadiža Nadiža  Goriška in Posočje
Njivice Njivice  Kvarner
Orsera Orsera  Istra
Park Soline Park Soline  Severna Dalmacija
Polari Polari  Istra
Polidor Polidor  Istra
Porat Porat  Severna Dalmacija
Puntica - Funtana Puntica - Funtana  Istra
Puntica - Ražanac Puntica - Ražanac  Severna Dalmacija
Rožac Rožac  Srednja Dalmacija
Selce Selce  Kvarner
Slatina Slatina  Kvarner
Smart Selection Holiday Resort Medveja Smart Selection Holiday Resort Medveja  Kvarner
Solaris Solaris  Istra
Solitudo Solitudo  Južna Dalmacija
Stobreč Stobreč  Srednja Dalmacija
Straško Straško  Severna Dalmacija
Šimuni Šimuni  Severna Dalmacija
Škrila Škrila  Kvarner
Šobec Šobec  Gorenjska
Terme 3000 Terme 3000  Pomurje
Terme Ptuj Terme Ptuj  Štajerska in Koroška
Tunarica Tunarica  Istra
Ulika - Poreč Ulika - Poreč  Istra
Val Saline Val Saline  Istra
Valalta Valalta  Istra
Veli Jože Veli Jože  Istra
Vira Vira  Srednja Dalmacija
Viter Viter  Srednja Dalmacija
Zablaće Zablaće  Kvarner
Zelena Laguna Zelena Laguna  Istra
prijava na e-novice
E-mail:
Sorodne novice
'