Oglasi:

Korona virus

Vse o kampiranju, naši spletni strani, vaši predlogi

Odgovori

Odgovor Napisal/-a: lassa1

Brez avatarja
lassa1 je odsoten
lassa1
Prispevki: 1
Pridružen: Pe Jun 14, 2019 7:04 am

Korona virus

Objavljeno: Ne Mar 22, 2020 3:33 pm

Ni mi jasno za kaj se zapirajo, avtokampi, posebej oni v naravi ! :?: :?:
se raziskave kažejo da prenašanje virusa na odprtemu, v naravi ni mogoče. Seveda pod pogojem da upoštevamo minimalne razdalje med seboj 1-2m.  Restavracije, cafe bari in drugi podobni objekti v sklopu avtokampa naravno da je smiselno da so zaprti. Radi še dodatne izolacije mogoče je določiti varnostno razdaljo med vozili ,vsaka druga parcela ali kaj podobnega. Pri uporabi sanitarnih prostorov, se tudi da narediti shema in določiti varnostna pravila uporabe. 
Če že delamo od doma, za kaj ne bi delali tudi iz avto doma. Po drugi strani to bi razpršilo prebivalstvo iz naseljenih področja te zmanjšalo število potencialnih okužbi. Saj kar se tiče tistih kateri si lahko privoščijo možnost da se umaknejo v naravo.   

Odgovor Napisal/-a: Damian

Brez avatarja
Damian je odsoten
Damian
Prispevki: 8
Pridružen: Pe Feb 01, 2019 2:16 pm

Re: Korona virus

Objavljeno: Po Mar 23, 2020 6:22 pm

Tako in tako so Hrvatje zaprli meje, tudi na otoke ne moreš več, če nimaš stalnega prebivališča. Se bojim, da bi znalo potrajat...pa tako sem se veselil začetka sezone...smo imeli v planu čez 14 dni postavljat.... :(

Odgovor Napisal/-a: denis4

Brez avatarja
denis4 je odsoten
denis4
Prispevki: 13
Pridružen: Pe Feb 01, 2019 2:13 pm

Re: Korona virus

Objavljeno: Pe Mar 27, 2020 8:47 am

Zato ker je potrebno za uničenje virusa prekiniti vse nenujne zadeve. Kako si pa predstavljate da bi kampi zagotavljali spoštovanje vseh predpisov? V kopalnicah, na recepciji, razkuževanje... Kako boš med pavšalisti določil kdo lahko pride in kdo ne. Ipd.
Marsikdo se že doma ne drži pravil, tam bi bilo le še huje.

Ostanite doma! Bomo kampirali naslednje leto ;)

Odgovor Napisal/-a: avtokampi.si

Uporabniški avatar
avtokampi.si je odsoten
avtokampi.si
Prispevki: 2048
Pridružen: Pe Feb 01, 2019 1:59 pm

Re: Korona virus

Objavljeno: So Mar 28, 2020 10:35 am

Kampirali bomo še letos - samo bo pa zagotovo malce drugače kot doslej :!:

Mi smo malce spremljali zadeve in recimo na Japonskem se je povečalo povpraševanje po kampiranju, ker imajo naravne kampe in so poskrbeli za ustrezno čiščenje. Tudi v Avstraliji je še nekaj kamping lokacij ostalo odprtih, v Angliji pa so kar dolgo vztrajali pri odprtih kampih, prejšnji teden pa so tudi večinoma vsi zaprli.

Verjetno pa letos in v prihodnjih letih ne bo več takšno kot je bilo doslej. Bomo videli, kaj bodo v nadaljevanju svetovali strokovnjaki. Mi mislimo, da prostor v naravi pomeni manjše tveganje za prenos virusa kot pa zaprti prostori npr. v hotelu, kjer je še največji problem skupna ventilacija in skupni prostori.

Odličen izbor so recimo mobilne hišice, kjer gost ob prihodu ve, da je hišica čista, da so poskrbeli za razkuževanje in da bo samo on in njegovi družinski člani uporabljal tisti prostor. Mobilna hišica ima tudi svojo kopalnico in kuhinjo, tako da je verjetnost okužbe minimalna.

Kampi bodo morali poskrbeli, da bo med gosti nekaj več prostora. To pomeni, da bodo goste dali v začetku sezone npr. na vsako drugo parcelo, v primeru neparceliranega dela pa povečali razmak med gosti. Poskrbeti bodo moral za še boljše čiščenje in dezinfekcijo sanitarnih objektov, težko pa bodo zagotovili stalno čiščenje otroških igral, zato bo priporočljivo, da se otroci izognejo uporabi otroških igrišč in več časa preživijo v naravi, ob reki, morju... Po informacijah strokovnjakov uporaba bazenov ni problematična, saj klor poskrbi za uničenje virusa.

Bomo morali pa tudi kampisti biti malce bolj čisti in pozorni na obnašanje. Skupni prostori npr. recepcija, pralnica posode in perila, trgovina – tam bodo veljale omejitve števila oseb, poskrbeti moramo za ustrezno razdaljo do drugih oseb, izogibati se rokovanja z drugimi kampisti in osebjem kampa.

Sanitarije – vsak za seboj mora poskrbeti za čistočo v sanitarijah in tuših, umivanje in razkuževanje rok, poskrbeti za razdaljo med uporabniki, za lastnike avtodomov in prikolic se priporoča uporaba lastni sanitarij v počitniškem vozilu.

Zelo pomembno pa je, da če bo nekdo opazi, da ima simptome koronavorusa (vročina, okužba dihal...), da bo takoj zapustil kamp in se vrniti domov. Moramo se zavedati, da kamp ne more in ne sme biti prostor za (samo)izolacijo, ker če bo prišlo do okužbe večjega števila oseb, bodo kamp enostavno morali zapreti.

Odgovori