Oglasi:

Zimsko kampiranje - smučišče Civetta

Informacije o kampih v ostalih državah npr. Italija, Avstrija, Nemčija, francija, Španija

Odgovori

Odgovor Napisal/-a: avtokampi.si

Uporabniški avatar
avtokampi.si je odsoten
avtokampi.si
Prispevki: 2092
Pridružen: Pe Feb 01, 2019 1:59 pm

Zimsko kampiranje - smučišče Civetta

Objavljeno: Po Mar 02, 2020 7:35 am

Obiskali smo smučišče Civetta, ki je zelo priljubljeno predvsem pri družinah, saj nudi kar nekaj dodatnih igral ob smučišču, ima pa tudi lepo urejen snežni park. Ob smučišču so kar trije kampi, ki omogočajo tudi zimsko kampiranje. Civetta povezuje smučišča v štirih krajih in ima tako 72 km urejenih prog.

Naj je bil najbolj všeč kamp Civetta, ki je v dolini Zoldo (desna stran Civette) in je urejen tik ob gondoli Pian del Crep, tako da smučke zapnete takoj pri kampu. Prednost je tudi v tem, da je na tem delu ob koncih tedna oz. med počitnicami vsak večer omogočena nočna smuka.

Samo nekaj kilometrov naprej je še kamp Palafavera, ki ima urejeno tudi postajališče za avtodome. Sam kamp je od žičnič oddaljen 150m, PZA pa je na durgi strani ceste in tako tik ob smučišču.

V drugi dolini je malce na samem začetku kraja Alleghe urejen kamp Alleghe resort. Od spodnje gondolske postaje je kamp oddaljen nekaj več kot 1 km, je pa tik pri kampu urejena avtobusna postaja za ski bus. Na drugem koncu Allegheja je tudi parkirišče za avtodome, ki pa je brez oskrbe.

Cene zimskega kampiranja za 2 osebi so nekje od 25 do 30 € z vključeno elektriko.

Več o ponudbi smučišča Civetta - https://www.avtokampi.si/novice/smucisc ... kampiranja


Slika


Slika
SlikaSlika
Slika

Odgovori