Butan plin v kampih omogoča toplo vodo

Publication date
Category
Statistics

Butan plin je zelo povezan s kampiranjem - avtodomarjem nudi nakup jeklenk s propanom, kampistom nakup plinskih gorilnikov, žarov, kampom pa odličen sistem pretočnih grelcev Rinnai za ogrevanje sanitarne vode.

Butan plin poznamo po ponudbi zelenih jeklenk, s katerimi oskrbujejo naše domove in jih Butan plin - zelena jeklenkaenostavno naročimo kar po telefonu na brezplačni tel. številki 080 2005. Avtodomarji so predvsem pozimi veseli njihove ponudbe jeklenk napolnjenih s propanom, ki omogočajo uporabo plina tudi ob nizkih zunanjih temperaturah na zimskem kampiranju.

V spletni trgovini Butan plin imajo tudi bogat izbor plinskih kuhalnikov, gorilnikov, žarov, svetilk, plinskih kartuš in manjših jeklenk, ki so primerne tudi za kampiranje.

Nismo pa vedeli, da je Butan plin povezan s kampiranjem tudi s ponudbo ogrevanja vode v številnih slovenskih kampih. Kampisti dobro vemo, kako težavno je stopiti pot tuš, ko priteče mrzla voda in to se pogosto dogaja predvsem ob večernih urah, ko je poraba tople vode največja.

Večina kampov za ogrevanje vode uporablja kombinacijo klasičnega plinskega ogrevanja in sončnih kolektorjev, vendar pa so običajno zalogovniki tople vode premajhni za konstantno temperaturo vode. To se največkrat občuti s pomanjšanjem tople vode v času vikendov v glavni sezoni.

Butan plin -pretočni plinski grelci RinnaiPlinski pretočni grelci Rinnai
V Butan plinu so večjim porabnikom tople vode, kamor sodijo tudi kampi, omogočajo namestitev sistema plinskih pretočnih grelcev Rinnai, ki je odlična rešitev za dopolnitev obstoječih sistemov ogrevanja sanitarne vode.

Gre za japonsko tehnologijo pretočnih kotlov, ki omogoča ne glede na porabo konstantno temperaturo vode z možnostjo nastavitve temperature na 1 stopinjo natančno. Vgradnja je možna kot dodatek obstoječem sistemu ogrevanja sanitarne vode in ker se voda ne segreva na zalogo, ampak le ob uporabi, je poraba vode in energije za ogrevanje do 25% manjša. Sistem Rinnai zasede malo prostora in ne zahteva dimnika, možna pa je tudi zunanja namestitev.

S sistemom Rinnai so v lanskem letu opremili kamp Nadiža, ki je imel predvsem predhodno velike probleme z zagotavljanjem tople vode. Z vgradnjo dodatnih pretočnih grelcev pa je bila zagotovljena stalna temperatura vode, pozitiven odziv gostov pa je dokaz, da se ob nizki investiciji pride do odličnega končnega rezultata.

Sistem ogrevanja sanitarne vode Rinnai imajo tudi v kampu Bled, kampu Adria v Ankaranu, kampu Liza v Bovcu, kampu Šmica v Lučah in kampu NaturPlac v Ljubnem.

Ker želimo, da bi imeli kampisti tudi v drugih kampih vedno na voljo toplo vodo, nam lahko javite, kje ste imeli problem s toplo vodo kar na naš mail info@avtokampi.si, mi pa bomo poskrbeli, da bo kamp obveščen o novem sistemu ogrevanja sanitarne vode.

Več informacij o samih plinskih pretočnih grelcih Rinnai pa na www.butanplin.si


Butan plin -pretočni plinski grelci RinnaiButan plin -pretočni plinski grelci Rinnai