Kamp Glavotok – ekološki kamp na zahodni strani otoka Krk

Publication date
Category
Statistics

Otok Krk ima številne dobre kampe in kamp Glavotok sodi med najbolj naravne in ekološke. Na voljo so senčne parcele in najem mobilnih hišic ter bungalovov.

Kamp Glavotok je zanimiv kamp, ki leži na zahodni strani otoka Krk in nudi lepe poglede na kamp Glavotok, otok Krk - avtokampi.siUčko in sosednji otok Cres. Od samega mesta je oddaljen 20 minut vožnje, še najbližja malce večja vasica pa so Linardići.

Glede na velikost kamp Glavotok sodi med srednje velike, saj lahko sprejme nekje do 800 gostov, zaradi ekološkega delovanja pa je kamp pred leti kot prvi na Hrvaškem prejel certifikat Eco Camping.

V kampu Glavotok imajo vzdolž celotne obale urejene kamping parcele, kjer veliko sence dajo hrastova drevesa.kamp Glavotok, otok Krk - avtokampi.si Gornji del kampa ima manj sence in je namenjen predvsem pavšalnim gostom, v glavni sezoni pa tudi tistim, ki čakajo na kakšno prostor parcelo ob morju oz. šotoristom.

Plaža v kampu je zelo raznolika, saj so na voljo trije prodnati zalivi, ostali del plaže pa je skalnat. V kampu je tudi pomol z možnostjo priveza manjših čolnov, na voljo so napihljiva igrala v morju, lani pa so zgradili manjši bazen z ogrevano vodo, ki je namenjen predvsem otrokom. V kampu je urejena tudi pasja plaža.

Najem mobilnih hišic in bungalovovkamp Glavotok, otok Krk - avtokampi.si
Za vse ljubitelje  večjega udobja pa v kampu Glavotok omogočajo najem mobilnih hišic in bungalovov za 4 + 1 osebo. Letos bodo v ponudbo dodali še 11 novih modernih mobilnih hišk, od katerih bo 7 večjih (36m2), ki bodo ob klasični opremi – 2 spalnici, dnevni prostor s kuhinjo in teraso, imele tudi dve kopalnici. Mobilne hišice in bungalov so postavljeni 50 – 200m od morja, ob doplačilu pa v njih dovolijo tudi bivanje psom.

V kampu deluje lani popolnoma prenovljena restavracija in mini trgovinica. Od športnih aktivnosti nudijo igrišče za odbojko na mivki, košarko, namizni tenis, možna je izposoja kanujev in koles, v potapljaškem centru pa se lahko dogovorite tudi za tečaj ali potapljaški izlet.
kamp Glavotok, otok Krk - avtokampi.si
Otrokom so namenjena igrala, v poletnih mesecih pa organizirajo tudi animacijo in plesne večere.

Ugodnejše cene kampiranja na Krku
Če imate našo Avtokampi.si kamping kartico, potem lahko v kampu Glavotok v terminih 20.4. - 19.5. & 1.6. - 23.6. in 7.9. - 13.10. kampirate že za 17 eur na noč. Akcijska cena velja za 2 osebi na omejenem številu parcel v coni A (št. 1-10, 63-81, 101-110) in neomejeno v coni B.


Več informacij o kampu Glavotok dobite tudi na spletni strani - www.kamp-glavotok.hr