Najboljših 30 hrvaških majhnih kampov

Publication date
Category
Statistics

Številni kampisti si želijo med dopustom odpočiti in uživati ob morju, rekah, v domačem vzdušju on odlični lokalni hrani. To vam omogočajo v 30-ih odličnih manjših hrvaških kampih.

Vse več je ljubiteljev kampiranja, ki za svoj dopust iščejo manjše kampe, ki gostom nudijo več domačnosti in miru. Na Hrvaškem že nekaj let v okviru  njihovega Kamping združenja poteka izbor najboljši hrvaški manjši kampi - avtokampi.sinajboljših majhnih kampov - OK mini camps. Gre za kampe, ki lahko na lepo urejenih kamping parcelah sprejmejo nekje do 200 gostov in se lahko pohvalijo z odlično urejenostjo. V prvi vrsti imajo ti kampi moderno urejene sanitarne objekte, parcele namenjene postavitvi šotorov, prikolic in avtodomov, številni kampi imajo tudi svoje gostinske objekte, nekateri pa se lahko pohvalijo tudi z bazenom.

Na Hrvaškem tako deluje 30 OK mini kampov. Največ jih je v severni in južni Dalmaciji, trije so na Kvarnerju, nekaj pa tudi na otokih Pašman in Dugi otok. Kar pet lepih manjših kampov deluje na polotoku Pelješac. Zanimivi Ok mini kampi so tudi v celinski Hrvaški, kjer v okolici Zagreba najdemo tri take kampe in v dalmatinskem zaledju še dva.

Za hrvaške mini kampe je značilno, da običajno delujejo kot družinski kampi, saj je v njegovo delovanje v poletnih mesecih vključena celotna družina. Gostom za razliko od večjih kampov omogočajo več kontakta z lokalnimi prebivalci, ki rade volje goste popeljejo s seboj na ribolov, nabiranje zdravilnih zelišč, špargljev, gob, grozdja in oljk ali pa samo na pokušino domačega vina. Ti kampi so odlična izbira za vse tiste, ki bi se radi malce umaknili od vsakdanjega stresa, se na dopustu odpočili in uživali v lepi naravi.  Zaradi zanimivih lokacij so ti kampi tudi dobro izhodišče za spoznavanje hrvaške obale, rek, zanimivih zgodovinskih krajev in seveda tudi lokalne kulinarike.

Objavljamo vseh 30 hrvaških OK mini kampov, ob koncu novice pa si lahko natisnete tudi katalog mini kampov, ki ga vzamete s seboj na pot in obiščete katerega od teh malih hrvaških kamping biserov že v letošnji kamping sezoni.

Ok mini kampi - Istra
Kamp Ulika, Rovinj
Kamp Romantik, Labinj
Kamp Mon Paradis, Rovinj
Kamp Motovun
Kamp Diana, Banjole
Ok mini kampi - Kvarner
Kamp Slamni, Klimno (Krk)
Kamp Marušina Olive Hills, Punat (Krk)
Kamp Ujča, Senj
Ok mini kampi - Severna Dalmacija
Kamp Puntica, Ražanac
Kamp Odmoree, Rtina
Kamp Miočić, Rtina
Kamp Filip, Sv. Filip i Jakov
Kamp Kargita, Veli Rat (Dugi otok)
Kamp Mandarino, Soline (Dugi otok)
Kamp Arboretum, Tkon (Pašman)
Kamp Jasenovo, Brodarica
Ok mini kampi - Južna Dalmacija
Kamp Lupis, Lovište (Pelješac)
Kamp Ponta, Orebić (Pelješac)
Kamp Vala, Orebič (Pelješac)
Kamp Palme, Orebić (Pelješac)
Kamp Adriatic Mikulić, Orebič (Pelješac)
Kamp Zakono, Ston (Pelješac)
Kamp Pod Maslinom, Orašac
Kamp Kate, Mlini Dubrovnik
Ok mini kampi - Srednja Dalmacija
Kamp Podaca, Podaca

Ok mini kampi - Notranjost Hrvaške
Kamp Zrmanja, Obrovac
Kamp Robeko, Skradin
Kamp Zagreb
Kamp Etno kuča pod Okičem, Samobor
Kamp Srakovčić, Karlovac


Brošura hrvaški OK mini kampi 2016 (prenesite si tukaj)