Najlepši slovenski kampi, glamping resorti in kraji

Publication date
Category
Statistics

Ob koncu turistične sezone so pri Turistični zvezi Slovenije izbrali tudi najboljše kampe in glamping v Sloveniji. Med kampi je najboljši kamp Danica, med glamping resorti pa Herbal glamping Ljubno.

Na naši spletni strani še do 15. oktobra poteka izbor za Naj kamp Adria, kjer lahko glasujetenajboljši kampi v Sloveniji - avtokampi.si za najboljše kampe, mobilne hišice, glamping in postajališča za avtodome iz Slovenije in Hrvaške. Nagrade najboljšim bomo podelili v okviru kamping kongresa v začetku novembra. Glasovnica je tukaj.

Na »Dnevih slovenskega turizma«, ki te dni potekajo v Portorožu, pa so v okviru tekmovanja Moja dežela – lepa in gostoljubna izbrali najlepše urejene slovenske kampe, glamping resorte, kraje… Najlepši med kampi je kamp Danica iz Bohinjske Bistrice, najboljši glamping pa je Herbal glamping iz Ljubnega.

Izbor vsako leto organizira Turistična zveza Slovenije, letošnji častni pokrovitelj pa je bil predsednik države Borut Pahor. Želja je, da bi izboljšali kakovost življenja prebivalcev in doživetij turistov, poskrbeli za trajnostni razvoj okolja in s tem poskrbeli za večjo turistično privlačnost mest in vasi.

najboljši kampi v Sloveniji - kamp Danica - avtokampi.si
Najlepši kampi v Sloveniji
Prvo mesto v kategoriji slovenskih kampov je letos osvojil kamp Danica iz Bohinjske Bistrice. Komisija je pohvalili urejenost kampa in številne novosti, saj so letos ob reki uredili nove kamping parcele, dodali otroška igrala, prenovili sanitarije z otroškimi kopalnicami, omogočili najem šotorov in postavili polnilnico električnih vozil.

Kamp Danica je tako pridobil 4 zvezdico, v novosti pa so investirali več kot 300.000 eur. Pohvalno je sodelovanje kampa z ostalimi turističnimi ponudniki v kraju in uvedba lokalnih jedi v restavraciji.

najboljši kampi v Sloveniji - avtokampi.siDrugo mesto je pripadlo kampu Koren iz Kobarida, kjer lastnica Lidija Koren že vrsto let požrtvovalno skrbi za ekološko urejen kamp. Letos so v kampu uredili nov lesen objekt s fitnesom in konferenčno dvorano, postavili dve glamping hišici in uredili polnilnico električnih vozil. Ob urejenih kamping parcelam gostom omogočajo tudi bivanje v lesenih apartmajskih hišah, kamp pa je kot eden redkih v Sloveniji odprt čez celo leto. Gostom v restavraciji in mini trgovinici omogočajo nakup lokalnih jedi in pridelkov, omogočajo veliko športnih aktivnosti in tudi wellness v finski savni ter solni sobi.

Kamp Bela krajina – Podzemelj je osvojil tretjo mesto. Gre za družinski kamp, kjer že več kot 20 let vabijo goste na nabrežje reke Kolpe. Ob kamping parcelah nudijo tudi bivanje v mobilnih hiškah in tradicionalno grajenih glamping hišicah z wellnessom. Letos so v kampu uredili nove kamping parcele za avtodome in prikolice, nov sanitarni objekt s privatnimi kopalnicami in solarnim ogrevanjem vode. Novost je tudi najem električnih koles, ob tem pa gostom omogočajo preizkus na adrenalinskem parku, mini golf, športna igrišča in najem čolnov za veslanje po Kolpi.

najboljši glamping v Sloveniji - Herbal glamping - avtokampi.si
Najlepši glamping resorti v Sloveniji
V kategoriji glamping resortov, ki nudijo moderno kampiranje sredi narave, je prvo mesto letos pripadlo Herbal Glamping Ljubno. Gostom čez celo leto nudijo bivanje v 10ih arhitekturno dovršenih glamping šotorih, ki nudijo hotelsko udobje. Ob šotorih so postavljeni leseni jacuzziji, celoten resort pa je urejen kot velik zeliščni vrt. Poleti lahko gostje uživajo v kopanju v naravnem bazenu, ki se čisti s pomočjo rastlin, v hladnejših dneh pa je priljubljen wellness s savno in masažami. V restavraciji znotraj resorta pripravljajo lokalne kulinarične dobrote, gostom pa omogočajo tudi ogled okolice z električnimi kolesi.

Drugo mesto je osvojil lani odprt Glamping Sončna Dolina Bioterme, kjer imajo 22 glamping hišic in 11 glamping šotorov. Letos so ponudbo dopolnili z biološkim plavalnim bazenom, kjer za filtriranje vode skrbijo rastline in ne kemikalije. Gostom glampinga je na voljo lasten wellness z lesenimi kadmi z biotermalno vodo, lahko pa se kopajo tudi v zunanjih in notranjih bazenih v sklopu term.

Glamping Olimia Adria Village je s ponudbo glamping šotorov osvojil tretje mesto. Klasično ponudbo kampa Natura so nadgradili z glamping šotori za družine in pare, ki je tudi prvi slovenski prejemnik kategorizacije za glampinge - World of Glamping. Med večjimi šotori so uredili bazene s termalno vodo , uredili skupen prostor z ognjiščem in omogočili zajtrk iz lokalnih produktov, ki ga gostom prinesejo na teraso šotora.

Najlepše urejeni kraji, mesta, prenočišča….
Med večjimi mesti je letos zmagal Celje, med srednjimi Nova Gorica in med manjšimi Slovenske Konjice. Med turističnimi kraji je po izboru komisije slavila Kranjska Gora, med zdraviliškimi kraji Podčetrtek, med izletniškimi pa Predjama.  Potekalo je tudi spletno glasovanje za najlepše in najgostoljubnejše večje mesto - Kranj, zdraviliški kraj - Podčetrtek in turistični kraj - Bovec.

Najlepše urejeno mestno jedro je postalo Gallusovo nabrežje v starem delu Ljubljane, naj vaško jedro ima Zagorje, naj trško jedro pa Sveta Ana. V kategoriji mladinskih prenočišč je slavil MC Hostel Brežice. Za najboljšo tematsko pot so razglasili Kneippovo bosonogo pot v Termah Snovik.