Novosti v gorenjskih kampih Šobec, Bled in Danica

Publication date
Category
Statistics

Kampi Šobec, Bled in Danica sodijo med najboljše kampe v Sloveniji. Za sezono 2018 pripravljajo številne novosti, nudijo pa tudi popuste na Avtokampi.si kamping kartico

Tako po novem letu smo obiskali kampe Šobec, Bled in Danica in preverili, kakšne novosti nam pripravljajo za kamping sezono 2018.kamp Šobec - avtokampi.si

Kamp Šobec je bil dolga leta najboljši slovenski kamp in v zadnjih letih si z novostmi zopet želijo na pota stare slave. Lani so po kampu povsem na novo uredili infrastrukturo (elektrika, voda, odtoki) in zgradili so lastno čistilno napravo.

Letos bodo v kampu Šobec na prostoru ob bajerju in reki Savi uredili 200 kamping parcel in tiste ob bajerju bodo imele celo svojo plažo. V kampu imajo v glavni sezoni veliko težavo zagotoviti prosta mesta, zato so se odločili, da bo omogočijo rezervacije, vendar le novo urejenih parcel. Osrednji del kampa še vedno ostaja neparceliran in na tem delu rezervacije niso možne.

Nasproti recepcije gradijo velik objekt, kjer bo pod eno streho urejena nova trgovina, restavracija z veliko teraso, bar in animacijsko - kongresni prostor. Objekt je grajen v alpskem stilu z veliko lesa, vključeval pa bo tudi tematske sklope posvečene velikim Slovencem. V spodnjem delu kamp so postavili nov montažni sanitarni objekt, dodali so nekaj novih omaric za elektriko, izboljšali pa bodo tudi sistem ogrevanja vode.

V kampu Šobec kampistom z našo Avtokampi.si kamping kartica nudijo 5% popust na kampiranje.


Kamp Bled - je s svojo lego odlično izhodišče za ogled kraja, izlet okoli jezera in številnih naravnih znamenitosti v okolici. Ob kamkamp Bled - avtokampi.sipiranju v kampu Bled omogočajo tudi najem glamping lesenih hišic za 2 osebi in družinskih mobilnih hišic.

V kampu Bled letos urejajo nove kamping parcele, od katerih bo 10 namenjenih tudi največjim avtodomov dolžine več kot 10 metrov. Popolnoma na novo bodo uredili elektriko po kampu in dodali 70 novih električnih omaric-

Velika novost je tudi prenova sanitarnega objekta, kjer bodo uredili tudi privatne kopalnice (računalniške slike so pod novico). Želja je, da bi tudi izboljšali potek prometa pri sami recepciji, ki je ozko grlo. Tako bodo uvedli nov sistem prijave gostov, ki ga bodo lahko uredili kar na parceli.

Kampiranje na Bledu je lahko cenejše, če boste imeli našo kamping kartico.  V terminih 30.3.- 15.6. & 10.9.-15.10. nudijo posebno ceno kampiranja 2 oseb - 19€, ki vključuje tudi otroke do vključno 5. leta, psa in elektriko. V terminu 15.6. - 10.9. velja 10% popust na ceno osebe ob min. 2 nočitvah.


Kamp Danica v Bohinjski Bistrici je eden redkih slovenskih kampov, ki je odprt tudi v zimskem času. V kamp najraje zahajajo ljubitelji narave, pohodništva in kolesarjenja. V zadnjih letih so v kampu renovirali sanitarije, lani so v ponudbo dodali še možnost najema šotora in uredili otroško igrišče z lesenimi igrali.kamp Danica - avtokampi.si

Letos v kampu Danica planirajo uredit nove parcele. Tako naj bi parcelirali tretjino leve strani kampa, preostali del pa bo še vedno neparceliran. Dodali bodo še dva novo sanitarna objekta - eden je zamenjal starega, drugi pa je povsem nov, z novo kotlovnico pa bodo izboljšali tudi ogrevanje vode.

V kampu bodo do poletja uredili tudi brežino reke Save, v planu pa je tudi prenova dovoza do samega kampa, ureditev brvi in pločnika do Bohinjske Bistrice, kar pa je projekt občine in države, tako da upamo, da bo urejen še do glavne sezone.

V kampu Danica imetnikom Avtokampi.si kamping kartica nudijo posebno ceno kampiranja - 19 € za 2 osebi + pes na parceli z elektriko v terminih 1.1. - 7.7. & 26.8. - 31.12., v terminu 7.7. - 26.8. pa velja 10% popust na osebo v primeru vsaj 2 nočitev.