Primerjava cen v kampih po Sloveniji za sezono 2018

Publication date
Category
Statistics

Primerjali smo cene v 36 kampih po Sloveniji in preverili vse letošnje novosti. Cene kampiranja so se v povprečju podražile za 9,10%.

Slovenija ima okoli 100 kampov, vsako leto pa pri nas kampira okoli 550.000 kampistov iz številnih držav in seveda tudi domačih ljubiteljev kampiranja. Lanska sezona je bila zopet rekordna, kar je tudi posledica lepega vremena in vse lepše opremljenih kampov. Žal pa letos ob začetku poletne sezone nagaja vreme in upamo, da se ne bo preveč kampistov odločilo za kampiranje na jugu.
primerjava cen kampiranja Slovenija - avtokampi.si

Pod novico objavljamo primerjalno tabelo cen kampiranja štiričlanske družine v 36-ih kampih po Sloveniji za sezono 2018.

V sezoni 2017 so slovenski kampi ustvarili 1,69 milijona nočitev, kar je neverjetnih 21% več kot v letu 2016. Med tujimi gosti, ki so pri nas prenočevali 1,13 milijon-krat je bilo največ kampistov iz Nemčije (18%), Nizozemske (15%), Avstrije (6%), Italije (5%) in Češke (4%). Sledijo kampisti iz Belgije, Poljske, Francije, Velike Britanije, Danske in Švice.

Novosti v kampih po Sloveniji za sezono 2018
V zadnjih letih tudi v domačih kampih beležimo kar nekaj novosti. Letos so se nekateri odločili urediti nove parcele, s čimer rešujejo problem rezervacij, dodatno so urejali sanitarne objekte, poskrbeli za dodatno ogrevanje vode.

kamp Podgrad Vransko - avtokampi.si
Na novo imamo 2 kampa in sicer kamp Polje pri Dolenjskih Toplicah in kamp Podgrad pri Vranskem. Gre za dva zelo lepo urejena kampa, ki ob prostoru za šotoriste nudita tudi parcele za avtodome in prikolice.

Veliko novosti imajo letos v kampu Šobec, kjer so zgradili velik objekt z restavracijo, lokalom, trgovino in zunanjo teraso, ob tem pa so ob reki Savi in bajerju uredili nove parcele z elektriko in vodo, določene pa imajo tudi odtok. V kampu Bled imajo prav tako novo urejene parcele v delu v bližini recepcije in popolnoma prenovljen sanitarni objekt. Kampu Danica v Bohinjski Bistrici ima nekaj novih parcel ob reki, izboljšali so ogrevanje vode in uredili polnilnico električnih vozil.kamp Šobec - avtokampi.si

V kampu Koren v Kobaridu so zgradili večnamensko dvorano, kjer bodo potekale različne predstavitve, postavili so dve novi glamping leseni hišici, uredili fitnes in solno sobo. V kampu Korita so dve stari mobilni hiški zamenjali z dvema lesenima apartmajema za 4+2 osebi.

V kampu Terme Čatež so zgradili novo recepcijo in povsem nov vhod v kamp, uredili so nove kamping parcele opremljene z elektriko in vodo ter prenovili zunanji plavalni bazen. V kampu Natura v Termah Olimia imajo novo urejene parcele za avtodome in prikolice, na zunanjih bazenih so dodali še en tobogan in popolnoma prenovili bazenski del Termalija.

Kamp Podzemelj je dobil novo ime kamp Bela krajina, ob tem pa še 22 novih parcele opremljenih z elektriko, vodo in odtokom, dodali so nove mobilne hišice Adria in glamping hišice, dopolnili so ponudbo animacije in otroških igral. Novost je tudi možnost izposoj električnih koles in električna polnilnica. V kampu Krasinec so zgradili manjši bazen, v kampu Menina pa so uredili otroške sanitarije

Izbor najboljšega kampa v Sloveniji - Naj kamp Adria 2018
Na naši spletni strani vsako leto poteka izbor za najboljši kamp v Sloveniji in na Hrvaškem. Lani je med večjimi kampi iz Slovenije zmagal kamp Terme Čatež, med manjšimi pa kamp Kolpa. Letos glasovanje za najboljši kamp poteka na - Glasovnica Naj kamp Adria 2018
Avtokampi.si kamping kartica
Cenejše kampiranje v Sloveniji
Avtokampi.si kamping kartica omogoča popuste tudi v 41-ih kampih po Sloveniji. Z nekaterimi kampi smo se dogovorili tudi za posebne paketne cene kampiranja 2 oseb izven glavne sezone. Med partnerskimi slovenskimi kampi lahko omenimo kampe: Bled, Šobec, Špik, Menina, Terme 3000, Terme Ptuj, Terme Banovci Terme Lendava, Terme Čatež, Adria Ankaran, Lucija, Belveder, Nadiža, Koren, Liza...

Primerjava cen kampiranja v kampih po Sloveniji za sezono 2018
V spodnji tabeli smo naredili primerjavo cen kampiranja v 36-ih kampih po Sloveniji za sezono 2018. Da bi bili podatki primerljivi smo primerjali cene v glavni turistični sezoni za družino, ki jo sestavljajo 2 odrasli osebi in 2 otroka (prvi star 4 in drugi 11 let). Cena vključuje tudi parcelo z elektriko, če pa kamp ni parceliran, pa smo upoštevali ceno za šotor, vozilo in elektriko. V primerjavi cen tudi nismo upoštevali turistične takse in stroškov prijave oseb.

Cenovne razlike pri slovenskih kampih so velike. Vzroke so termalni kampi, ki v ceni kampiranja nudijo še kopanje v bazenih. Tako je povprečna cena kampiranja štiričlanske družine v slovenskih kampih 40,50€ (lani 37,10€ kar pomeni podražitev za 9,10%), povprečna cena kampiranja v termalnih kampih z vključenim kopanjem pa je 53,10€ (lani 52,30 €).

Samo za primerjavo - povprečna cena kampiranje v kampih v Istri je letos 53,90€, v Kvarnerju 48,60€ in Dalmaciji 48,10€.

Preverite tudi primerjavo cene v hrvaških kampih

    

                                                  
KampCena za 2 osebi, otroka, avto, šotor in elektriko Opombe
kamp Resnik - Kamnik
23€
Otroci mlajši od 10 let bivajo brezplačno.
kamp Polje – Dolenjske Toplice
25,25€
Otroci mlajši od 4 let bivajo brezplačno.
kamp Jelinc - Soča 29,90€
Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. Psi so v kampu brezplačno.
kamp Podgrad - Vransko
30€ Otroci mlajši od 5 let bivajo brezplačno. Upoštevano je doplačilo za avto na parceli 2€, ni pa vključena elektrika, ki stane glede na porabo 0,50€ / kWh.
kamp Loka - Ljubno ob Savinji 31€
Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno.
kamp Kanu - Radenci
33 – 34,50€ Otroci mlajši od 5 let bivajo brezplačno. Nižja cena velja za kampiranje z avtodomom, višja za kampiranje s šotorom ali prikolico. V ceni je upoštevano doplačilo za avto na parceli 6€.
kamp Dolenjske Toplice 33,50€
Otroci do 5 leta kampirajo brezplačno. Cena ne vključuje kopalnih kart, imajo pa gosti kampa pri nakupu 20% popust.
kamp Polovnik - Bovec 33,70 - 34,70€
Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. Nižja cena vključuje velik šotor, višja pa avtodom ali prikolico. Doplačilo za topel tuš je 0,50€.
kamp Lijak - Ozeljan
33,70 - 34,70€
Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. Nižja cena vključuje šotor, višja pa avtodom ali prikolico.
kamp Kolpa - Vinica
34€
Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. V ceni je upoštevano doplačilo za avto na parceli 3€.
kamp Trenta - Soča
34 - 37,50€
Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. Višja cena velja za kampiranje z avtodomom.
kamp Šenkova domačija - Jezersko
36€ Otroci mlajši od 3 let bivajo brezplačno.
kamp Nadiža - Podbela
36€
Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. V ceno je že všteta turistična taksa.
kamp Belveder - Izola
37,20 - 47,40€ Otroci mlajši od 4 let bivajo brezplačno. Cena je odvisna od lokacije parcele. Višja cena vključuje tudi bazen. Doplačilo za kampiranje na parceli z vodo je 10€.
kamp Korita - Soča
38€
Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno.
kamp Koren - Kobarid
38,30€
Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno.
kamp Liza - Bovec
38,40€
Otroci mlajši od 6 let bivajo brezplačno.
kamp Vili – Tolmin
38,50€
Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. Cena vključuje tudi turistično takso.
kamp Vodenca - Bovec
39€
Otroci mlajši od 5 let bivajo brezplačno.
kamp Bela krajina - Podzemelj 40,50€
Otroci mlajši od 5 let bivajo brezplačno. V ceni je upoštevano doplačilo za avto na parceli 5€.
kamp Danica - Bohinjska Bistrica
40,80€
Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. Primerjalna cena za kampiranje na parceli ob reki je 46,80€.
kamp Zlatorog - Bohinj
40,90 - 44,90€Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. Cena je odvisna od lokacije parcele. V ceni je upoštevano doplačilo za avto na parceli 5€. Za parcele tik ob jezeru stane primerljiv paket 50,30€ na noč.
kamp Lazar - Kobarid 41,40€
Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno.
kamp Špik - Gozd Martuljk
41,60€
Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno.
Terme Lendava
41,80€ V ceno je vključena tudi celodnevna kopalna karta za vstop v bazene Terme Lendava. Otroci mlajši od 6 let kampirajo brezplačno. Nudijo tudi družinski paket za min. 2 nočitvi s kopanjem po ceni 32€.
kamp Menina - Mozirje 44€ Otroci mlajši od 4 let bivajo brezplačno.
Terme Banovci – kamp Sončni gaj 44,50€ Otroci mlajši od 6 let, kampirajo brezplačno. V ceno je vključena tudi celodnevna kopalna karta za vstop v bazene Term Banovci (dva vstopa). Nudijo tudi družinski paket za min. 3 nočitve s kopanjem po ceni 42€.
kamp Ljubljana Resort 44,70€ Otroci mlajši od 5 let kampirajo brezplačno. Gostje kampa imajo 50% popust na bazene.
kamp Bled 45€ Otroci mlajši od 6 let bivajo brezplačno.
kamp Adria - Ankaran
48,70€ Otroci mlajši od 2 let kampirajo brezplačno. Kampiranje na parceli ob morju stane 55,70€. Cena kampiranja vključuje tudi kopanje v zunanjem bazenu.
kamp Šobec - Lesce
48,80 - 54,80€ Otroci mlajši od 6 let bivajo brezplačno. Nižja cena velja za neparceliran del, višja za parcelo. Kampiranje na parceli ob reki stane 55,80 - 56,80€, ob bajerju pa 57,80€.
kamp Lucija 49€ Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. Cena velja za kampiranja na parceli z elektriko. Omogočajo tudi kampiranje na terasi za šotore po ceni 36,50€ ali na parcelah ob morju po ceni 54€. Cena vključuje tudi kopanje v zunanjem bazenu na plaži St. Bernardin
kamp Terme Ptuj 54€
Otroci mlajši od 6 let kampirajo brezplačno. Cena velja za kampiranje + kopalne karte v termalnem parku (dva vstopa). Primerjalna cena kampiranja brez kopanja je 43,20€. Nudijo tudi družinski paket za min. 3 nočitve s kopanjem po ceni 41€.
kamp Terme 3000 - Moravske Toplice
55,30€ Otroci mlajši od 6 let kampirajo brezplačno. Cena velja za kampiranje + kopalne karte za bazene (neomejen vstop z dvournim zamikom). Primerjalna cena kampiranja brez kopanja je 39,10€. Nudijo tudi družinski paket za min. 2 nočitvi s kopanjem po ceni 42€.
Terme Olimia - kamp Natura - Podčetrtek 60,90€
Otroci mlajši od 5 let kampirajo brezplačno. Cena velja za kampirnaje + kopalne karte termalni park Aqualuna in bazen hotela Breza (dva vstopa). Primerjalna cena kampiranja brez kopanja je 43,35€.
kamp Terme Čatež 62€ Otroci mlajši od 5 let kampirajo brezplačno. Cena vključuje tudi celodnevna kopalna karta za Termalno riviero (dva vstopa). Primerjalni paket kampiranja na parceli tik ob jezeru je 69,30€.