The Guardian izbral kamp Liza in kamp Vala med najboljše

Publication date
Category
Statistics

Britanski časopis The Guardian je objavil seznam 20 najboljših kampov za šotoriste v Evropi. Med njimi je tudi kamp Liza iz Bovca in kamp Vala s polotoka Pelješac. Gre za kategorijo kampov, ki so manjši, ekološko usmerjeni in nudijo dobro povezanost z naravo.

Pred novo kamping sezono številni mediji objavljajo različne lestvice najboljši počitniških destinacij. Britanski časopis The Guardian je objavil seznam 20 najboljših evropskih kampov primernih predvsem za šotoriste. Gre za kategorijo kampov, ki so manjši, ekološko usmerjeni in nudijo lepo naravno okolje.
kamp Liza, Bovec - avtokampi.si
Med najboljše kampe za šotoriste sta se uvrstila tudi kamp Liza iz Bovca in kamp Vala s Pelješca, kar je lepa nagrada in odlična promocija.

Kamp Liza je navdušil z urejenim ločenim prostorom ob reki Koritnici, ki je namenjen le šotoristom. Gostom z avtodomi in počitniškimi prikolicami so namenjene parcele v gornjem delu kampa. Omogočajo tudi najem lesenih glamping hišic in sob.

Gostom nudijo veliko aktivnosti od raftinga, voženj s kajaki, soteskanja, najema koles in pohodništva. V kampu deluje tudi mini trgovina in restavracija, kjer boste lahko poizkusili domače dobrote.

kamp Vala, Pelješac - avtokampi.siKamp Vala leži v vasici Mokalo, malo pred Orebićem na polotoku Pelješac. Gre za majhen kamp z urejenimi terasastimi parcelami, kjer lahko postavite šotor tik nad prekrasno prodnato plažo, ki si jo deli še z dvema sosednjima kampoma. Nekaj parcel je namenjenih tudi parkiranju avtodomov ali prikolic.

Sanitarije so lepo prenovljene, ob plaži pa deluje tudi lokal in picerija. Zaradi izredne urejenosti kamp Vala sodi tudi v kategoriji najboljših hrvaških majhnih kampov.

V naši bližini je bil med najboljše izbran tudi kamp Carso (Kras), ki leži v bližini Nabrežine, le nekaj kilometrov severno do Trsta. Gre za ekološki kamp, ki deluje v okviru turistične kmetije in gostom nudi domače pridelke. Lokacija je dobra za sprehode, v bližini je tudi plezalna stena, tako da kamp obišče veliko plezalcev.

Spisek ostalih 17 najboljših kampov za šotoriste:

Kamp Tartaruga na južni strani grškega otoka Zakynthosnajboljši kampi za šotoriste - avtokampi.si
 
Kamp Le Clos du Lac v francoskih Alpah
Kamp Le Chant-hibou v osrednji Franciji
Kamp La Pointe na severozahodu Francije
 
Kamp D’Olde  na severu Nizozemske
Kamp Landgoed de Barendonk v osrednjem delu Nizozemske
Kamp de la Cascade v jugovzhodni Belgiji
Kamp Val d’Or na severnem delu Luxembourga

Kamp Zur Mühle
v bližini Nürnberga v osrednji Nemčiji
Kamp Mexico v Bregenzu na zahodu Avstrije
Kamp Lindenhof,  v bližini Berna v Švici

Kamp Camino de Santiago v osrednji Španiji
Kamp Port Massaluca v osrednjem delu Katalonije v Španiji
Kamp Quinta dos Moinhos na severu Portugalske

Kamp  Nature Ferie na severovzhodu Danske
Kamp Fyrvapplingen v bližini Stocholma na Švedskem
Kamp 9 Nature v bližini kraja Katovice na Poljskem