Z avtodomom na ogled praznične Ljubljane

Datum objave
Kategorija
Statistika

Obisk lepo okrašene praznične Ljubljane je priložnost za družinski obisk glavnega mesta. Lučke se vsako leto prižgejo zadnji petek v novembru, praznično okrašeno mesto pa privablja turiste vse do novega leta.

Med obiskovalci so tudi domači in tuji avtodomarji, zato smo preverili, kje v Ljubljani lahko parkirate in prenočite z avtodomom. Spisek vseh kampov in PZA-jev v Ljubljani je pod novico.

Ledena dežela, jaslice iz slame, Čarobni gozd...​

Adventna LJubljana letos vabi na številne lokacije med katerimi je najbolj znan Prešernov trg z veliko jelko in prekrasnim pogledom na osvetljen Ljubljanski grad in nabrežja Ljubljanice.

Priporočamo sprehod skozi Kongresni trg, kjer je tudi letos na ogled Čarobni gozd, v dvorani, ki je ohlajena na 4 stopinje pod ničlo, pa je predstavljena Ledena dežela. Iz 80 ton ledu so izrezali različne skulpture, otroški ledeni tobogan in ledeni bar. Pot lahko nadaljujete do nabrežja Ljubljanice, kjer so postavljene različne stojnice večinma z izdelki domače obrti. Po Zoisovi cesti pridete v stari del mesta, kjer so na Gallusovem nabrežju na ogled jaslice iz slame.

Lepo je okrašen tudi Gornji trg in celotna pot do mestne hišce, od koder imate zopet na dlani prekrasno osvetljen del do Tromostovja. Najlepše fotografije pa boste naredili z brvi na Cankarjevem nabrežju. Priporočamo tudi obisk Ljubljanskega gradu, saj se s stolpa vidi celotno mesto.

Prihod dobrih mož in številne prireditve

Miklavž bo Ljubljano obiskal, 5. decembra ob 17h, Dedek Mraz pa vse dni od 26. do 30. decembra prav tako ob 17h.

Novost je Ledena kraljica, ki bo tri nedelje (8., 15. in 22.12.) med 17. in 19. uro z ledenimi artisti prinesla v mesto pravljico. Artisti bodo z žonglerskimi in čarovniškimi točkami navdušili vse obiskovalce, trasa povorke pa je Krekov trg, Petkovškovo nabrežje, Prešernov trg, park Zvezda, Gallusovo nabrežje in Mestni trg.​

Na Novem trgu bodo koncerti potekali skorajda vsak večer od 14. 12. do 30.12. Spisek nastopajočih >>

Na božični večer bo ob 17. uri pred Magistratom na ogled tradicionalčnim božični koncert - nastopajo Maja Keuc - Amaya in Soul Out.

Na Špici bodo od 26. do 30.12. ob 17. uri potekali nastopi uličnega gledališča Ana Mraz. Občudujete lahko nastope klovnov, žonglerjev, artistov in cirkusantov.

Na Kongresnem trgu bodo vsak večer od 19. ure naprej potekali koncerti:

  • četrtek, 26.12. Janez Bončina Benč, Željko Joksimović
  • petek, 27.12. Lea Sirk, Vlado Kreslin
  • sobota, 28.12. King Foo, Tony Cetinsky
  • nedelja, 29.12. Buržuazija, San Di Ego, Parni Valjak
  • ponedeljek, 30.12. Slavko Ivančič, Klapa Rišpet
  • sreda, 1.1. Cherry Wine: Tribute to Amy Winehouse
  • Oder na Trgu francoske revolucije bo 30.12. ob 19. uri gostil izvajalce rock glasbe. Nastopajo: Bombyx Lori, Koala Voice, Orlek, Recycleman.

    Silvestrovanje za otroke in odrasle s polnočnim ognjemetom

    Na Kongresnem trgu bodo otroci praznovali prihod novega leta že ob 16h. S pravljičnimi junaki si bodo ogledali glasbene nastope otrok ter se razveselili prihoda Dedka Mraza.

    Silvestrovanje v Ljubljani bo pestro in ob polnoči bo ognjemet z gradu osvetlil nebo nad mestom. Na glavnem odru na Kongresnem trgu bodo nastopili: Kingston in Luka Basi, na Mestnem trgu bodo nastopili Špicikuc Orchestra, Neisha, na Pogačarjevem trgu ansambel Ceglar, Fredi Miler in Come Back Band ter na Trgu francoske revolucije - Omega Sun, Alo!, Stari, Srd in Niet.

    Celoten spisek decembrskih prireditev v Ljubljani dobite na www.visitljubljana.com

    Obisk praznične Ljubljane z avtodomom - spisek lokacij kampov in postajališč za avtodome

    V decembru številni tuji in domači avtodomarji radi obiščejo Ljubljano in si ogledajo praznično vzdušje. V okolici Ljubljane imamo le en kamp Ljubljana Resort, ki je odprt čez celo leto. Cene kampiranja v času decembrskih praznikov so 14,90 € na osebo in 10,40 € za otroke stare od 5 do 14 let. Cena parcele je že vključena v ceno osebe, doplačilo za elektriko pa je 6 €.

    Sicer pa je v Ljubljani in okolici urejenih kar nekaj postajališč za avtodome:

    PZA Dolgi most je na Viču, kjer je mogoča tudi oskrba avtodoma in nakup kartice Urbana, s katero plačate mestni avtobus. Parkiranje avtodoma je v soboto in nedeljo brezplačna, drugače pa čez dan stane 2,4 € na uro in 6 € za čas od 20 - 6. ure.

    PZA Vrbinc na Peruzzijevi ulici je zagotovo najlepše urejen prostor za avtodome in je od centra mesta oddaljen 4 km. Gostom nudi urejena pakirna mesta, elektriko, vodo, oskrbo in uporabo wc-jev in tušev. Prva noč stane 20 eur, druga in vse nadaljnje noči pa stanejo 15 eur.

    Avtodomarji lahko parkirajo tudi na PZA pri restavraciji Livada (20 minut hoje do centra mesta), kjer je cena nočitve 10 € oz. brezplačno, če ste gosti restavracije. Žal pa ni mogoča oskrba vozila.

    Postajališče za avtodome v Ljubljani je tudi za Bežigradom - PZA Colonial, ki je od centra mesta oddaljeno 20 minut hoda, cena parkiranja z elektriko pa je 12 €.

    Najnovejše postajališče za avtodome je tudi na PZA Lipa, ki pa je nekoliko oddaljeno od centra mesta, saj leži v kraju Spodnje Pirniče, vendar zato nudi nekaj več miru. Cena prenočevanja in oskrbe je 19 €, seveda pa omogočajo taksi prevoz do centra mesta.

    Parkiranje avtodoma je možno tudi na parkirišču v Tivoliju, kjer pa je cena čez dan 2,4 € na uro, ponoči med 20 in 6. uro pa 6 € na noč. Kot je nam znano, je parkiranje avtodomov v soboto in nedeljo na tem pakirišču brezplačno.