Aktiven jesenski vikend v Kranjski Gori in Planici

Datum objave
Kategorija
Statistika
2715 ogledov

Prekrasen jesenski vikend se nam obeta, ki je kot nalašč za kampiranje polno športnih aktivnosti, ob tem pa lahko še kaj dobrega pojeste. Vse to bo ta vikend na voljo v Kranjski Gori, kjer bo v soboto potekal Red Bull 400 Planica in gurmanska Karavana okusov, ob tem pa greste lahko še na kolesarki ali pohodniški izlet.

Kampiranje v Kranjski Gori

Kranjska Gora z okolico je številnim slovenskim kampistom dobro znana, saj imajo v Gozd Martuljku odličen kamp Špik, ki navduši z urejenostjo, prekrasnim pogledom na gore in otroškim mini adrenalinskim parkom - izkoristite 5% popust na Avtokampi kartico.

Lokacija kampa Špik je zanimiva za družinsko kolesarjenje, saj vse do Kranjske Gore in Planice ter v drugi smeri do Mojstrane vodi lepo urejena kolesarska pot, ki poteka po trasi stare železnice, iz kampa pa vodijo tudi številne pohodniške poti.

Ob robu Kranjske Gore deluje tudi Nature eco kamp, kjer lahko resnično uživate v prekrasni naravi, omogočajo pa tudi najem glamping šotorov.

Avtodomarji se radi ustavijo na parkirišču za avtodome Kranjski Gori, ki je urejeno pod samim smučiščem, ali pa na parkirišču pri skakalnicah na PZA Planica, kjer pa je možna tudi oskrba avtodoma.

Vikend prireditve, pohodništvo, kolesarjenje, adrenalinski športi

Red Bull 400 Planica

V soboto, 11. septembra, se bo veliko dogajalo v Planici, kjer bo ob 13. uri potekal Red Bull 400 Planica. Gre za tek na planiško velikanko oz. kot pravijo organizatorji - kar gre gor, mora tudi dol oz. kjer pozimi orli letijo navzdol, septembra tekači tečejo navzgor.

Gre za najstrmejšo in najzahtevnejšo Red Bull 400 preizkušnjo na svetu. Tek se prične v izteku letalnice in konča na vrhu zaletišča, pri čemer največji naklon znaša kar 38 stopinj, višinska razlika pa je 202 metra.

Če sprejmeš izziv, se prijavi na www.redbull.com

Gurmanski praznik - Karavana okusov

Za lačne in žejne bodo v soboto, 11.9., med 10. in 22. uro poskrbeli kar na parkirišču pred hotelom Kompas v Kranjski Gori, kamor prihaja Karavana okusov.

Gre za potujoči »street food«, ko gostinci kar v svojih prirejenih vozili in prikolicah pripravijo gurmanske dobrote. Tako bo zadišalo po odličnih burgerjih, picah, argentinski in španskih hrani, palačinkah, torticah, štrukljih, sladoledu …

Pri uličnih hrani ne gre brez legendarnega VW kombija Beer Bulli, v vintage prikolici bodo poskrbeli za kavico in koktejle.

Aktiven vikend v Kranjski Gori

V Kranjski Gori je veliko možnosti družinskih pohodniških in kolesarskih izletov.

Družinam priporočamo pohodniški izlet od jezera Jasna do koče v Krnici, kar vam bo vzelo uro in pol lahke hoje, lahko pa se odpravite peš iz Planice do Tamarja, kar je uro enostavne hoje po urejeni posti, na koncu pa v koči dobite še odličen šmorn ali pa iz Mojstrane do slapu Peričnik (1h), ob povratku pa se ustavite še v Slovenskem planinskem muzeju .

Če boste kampirali v kampu Špik, potem se lahko odpravite do Martuljških slapov (1h) ali pa za malce bolj utrjene otroke lahko tudi kar peš iz Gozd Martuljka v Kranjsko Goro (2,5h) in sicer po senčni poti proti brunarici Ingo nad smučiščem, kjer je pozimi tudi sankaška proga, ven pa pridete pri jezeru Jasna.

Za vse ljubitelje lepih razgledov pa priporočamo pohod iz Rateč na Tromejo (2h), kjer boste imeli prekrasen pogled na vse tri države, celotno Zgornjesavsko in Ziljsko dolino.

Za adrenalinske navdušence pa velja povabilo na zipline Planica, kjer boste doživeli občutek skakalcev in se spustili po velikanki. Lahko greste sami ali pa v tandemu odrasla oseba in otrok.

V Kranjski Gori je priljubljeno družinsko doživetje tudi spust po sankališču Besna Pehta, kjer vas s sedežnico Vitranc 1 popeljejo do Bedančevega doma, od tam pa se nazaj v Kranjsko Goro spustite po sankaških tirnicah.

Za ljubitelje kolesarskih parkov pa je obvezen obisk MTB Bike park - Kranjska Gora, ki je urejen tik ob sankališču pri sedežnici Vitranc 1. Imajo štiri raznolike proge, ena pa je družinska in tako primerna tudi za otroke.

Se vidimo v Kranjski Gori > https://kranjska-gora.si

Datum objave
Kategorija
Statistika
2715 ogledov