Bojan Potočar vabi na silvestrovanje in organizirana popotovanja z avtodomi po Evropi

Datum objave
Kategorija
Statistika
1320 ogledov

Bi preživeli novo leto v enem od najlepših majhnih kampov v Sloveniji ali pa se potem v letu 2020 odpravili na organizirano popotovanje z avtodomi po različnih evropskih državah?

Bojan Potočar je stari avtodomarski maček, ki ima v bližini Dolenjskih Toplic tudi svoj kamp Polje, ki je odprt tudi čez novoletne počitnice.

Letos bodo prazniki malce posebni, saj bo od 28. decembra do 1. januarja organizirano praznično kampiranje z bogatim dodatnim programom od kopanja v termah do ogleda Novega mesta in pohoda z baklami. Ob doplačilo možno tudi silvestrovanje v kopalkah v Wellness centru Balnea Dolenjske Toplice.

Sicer pa vsako leto organizira zanimiva popotovanja z avtodomi po celotni Evropi. Prednosti takšnih potovanj so, da organizator, ki si je predhodno že ogledal te kraje, pripravi primerne lokacije za prenočevanje, predstavitve krajev in znamenitosti ter poskrbi za varnost. Tako boste lahko resnično uživali v lepotah in utripu novih dežel. Bojan Potočar ima za seboj že več kot 50 takšnih avtodomarskih tur, ki so skupno vključevale skorajda 500 avtodomov.

Program avtodomarski popotovanj v letu 2020

Španija & Portugalska – 1.3 do 21.3. – predvidena pot 6.100 kilometrov

21 dnevno popotovanje po topli Španiji in Portugalski se bo z ogledi pričelo v Barceloni, nadaljevalo mimo Valencie do Granda, Gibraltarja in z arabsko kulturo prežetega Cadiza. Sledi južni del Portugalske – Algarve in nato mimo Evore do Lizbone. Popotovanje do Porta vključuje še številne zanimive lokacije npr. Mafra, Batalham Fatima, Coimbra… Postanek je predviden tudi v znanem romarskem kraju Santigo de Campostela in nato še v Bilbau in Lurdu.

Nizozemska – 31.3. do 9.4. – predvidena pot 2.800 km

10 dnevno potovanje po deželi, ki je znana po kolesarskih poteh in tulipanih. Ne boste si ogledali samo Amsterdama, ampak obiskali tudi Rotterdam in številne manjše kraje in njihove znamenitosti. V kraju Alkmar boste videli borzo sirov, izdelovalce cokel boste videli v kraju Volendam, v Giethoornu se boste po kanalih zapeljali kar z električnimi čolni in si na koncu ogledali še kraj Gauda.

Madžarska – 13.4. do 19.4. – predvidena pot 1.600 km

7 dnevna tura po Madžarski je letos najkrajša, vendar zato nič manj zanimiva in zaradi manjšega števila kilometrov še bolj primerna za nove avtodomarje. Na Madžarskem ne gre brez term, zato si boste ogledali termalno jezero Heviz, sledi obisk krajev Veszprem, Pannonhalma, Gyor , obiskali dirkališče Hungaroring, si ogledali največjo cerkev v državi v kraju Estergom ter proti koncu tudi glavno mesto z bogato zgodovino Budimpešto. Ob povratsku sledi še obisk term in kampa Cegléd ter ogled kraja Pecs.

Albanija – 25.4. do 3.5. – predvidena pot 2.200 km

Albanijo številni obiščejo poleti, za oglede pa je bolj primerna pomladi, ko so temperature prijetno tople, ni pa še vročine. 9 dnevno potovanje se prične z ogledom prestolnice Tirane. Sledi vožnja do stare kraljeve prestolnice Krue, obiskali boste mesto Berat in se preko prelaza Logara zapeljali mimo Serande do Ksamila v bližini grške meje, kjer je na ogled arheološko najdišče. NA poti nazaj sledi ogled mesta Gjirokaster in Skadarskega jezera.

Skandinavija - 10.5. do 30.5. – predvidena pot 8.500 km

21 dni bo ravno prav za ogled Finske, Norveške, Švedske in Danske. Po tranzitni vožnji se popotovanje prične v Tallinu, kjer se boste vkrcali na trajekt in odpeljali do Finske. Sledi ogled Helsinkov, nordijskega centra Lahti in pokrajine znane po tisočerih jezerih. Kraj Rovaniemi je znan po Božičku, sledi pa še ogled mesta Inari in vožnja do najbolj severne točke Evrope – Nordkapp, kjer boste lahko opazovali polnočno sonce. Po zanimivi cesti polni predorov se boste spustili do Lofotskih otokov, kjer bo na ogled muzej Vikingov. Obiskali boste najstarejše norveško mesto Trondheim, Športno zanimivi Lillehammer, kjer so leta 1994 potekale zimske olimpijske igre, skakalnice na Holmenkollnu in seveda prestolnico Oslo. Sledi vožnja in ogled Göteborga ter danskega glavnega mesta Köbenhavna. Potovanje se zaključi z vožnjo čez Nemčijo in Avstrijo.

Romunija in Moldavija - 11.6. do 21.6. – predvidena pot 2.600 km

11 dnevno potovanje se pričenja z vožnjo preko Budimpešte do glavnega mesta Moldavije – Kišnjev. Pokrajina je znana predvsem po vinih, zato si boste ogledali vinsko klet Krikova, ki vključuje kar 120 km podzemnih rovov nekdanjega rudnika. Sledi vožnja v Romunijo in ogled pokrajine Transilvanija, kjer je najbolj znano rojstno mesto grofa Drakule. Mimo kraja Sibiu sledi vožnja do Vojvodine, kjer bo čas za pravo domačo pojedino.

Sicilija – 4.10. do 17.10. – predvidena pot 6.100 km

Program potovanja z avtodomom po Italiji do Sicilije bo znan v naslednjih mesecih.

Več informacij o cenah potovanj in prijavah dobite direktno na spletni strani www.camping-potocar.si

Datum objave
Kategorija
Statistika
1320 ogledov