Slovenci se lahko s Hrvaške vrnemo do ponedeljka do polnoči

Datum objave
Kategorija
Statistika

Slovenska vlada je Hrvaško uvrstila na rdeči seznam, kar velja od petka 21. avgusta.

Vse slovenske turiste, ki bodo od petka, 21.8. naprej odšli na Hrvaško, čaka ob povratku 14-dnevna karantena.

Potrdilo o negativnem testu na Covid-19 ne pomeni izjeme za turiste, zato ga ne delajte, saj kljub temu velja karantena.

Vsi tisti, ki so že na Hrvaškem, bodo za povratek imeli na voljo cel konec tedna in tudi še ponedeljek, 24.8., do polnoči, tako da bo dovolj časa, da se vsi normalno vrnejo.

Vlada je določila tudi nekaj izjem in med najpomembnejšimi je tudi ta, da lastniki nepremičnin, prikolic ali mobilnih hišic na pavšalu in plovil lahko vstopijo na Hrvaško, opravijo najnujnejše in se v 48 urah brez karantene vrnejo v Slovenijo. Ta izjema se lahko uporabi večkrat v tem času.

Odlok prične veljati v petek, 21. avgusta 2020, zato se lahko pavšalisti že ta vikend odpravijo pospravljati prikolice in se domov, brez odrejene karantene, vrnejo v 48 urah od vstopa na Hrvaško.

Ta izjema velja na podlagi pogodbe o zakupu oziroma najemu ali drugi podobni pogodbi uporabe nepremičnine, plovila ali parcele v kampu. Navedeno je potrebno izkazati z ustreznimi listinami, velja pa tudi za ožje družinske člane lastnika oziroma najemnika.

Sicer pa so na Hrvaškem v zadnjih dneh imeli vsak dan okoli 200 novo okuženih oseb. Samo v sredo so zabeležili 219 pozitivnih primerov, od tega je zopet bilo največ primerov v Zagrebu in Dalmaciji.