Kobarid vabi na Jestival - festival okusov in umetnosti Doline Soče

Datum objave
Kategorija
Statistika
2282 ogledov

V Dolini Soče se je turistični utrip malce umiril in v soboto, 1. oktobra, bo že tradicionalno potekal Jestival, kjer bodo predstavili lokalno kulinariko in ne bo manjkalo kobariških štrukljev, frike in ostalih dobrot. V Kobaridu imamo odprte še tri kampe, kjer lahko prenočitev v času Jestivala, ob vikend kampiranju pa priporočamo nedeljski kolesarski izlet.

Jestival Kobarid - avtokampi.si

Kobarid turistom nudi številne možnosti aktivnih počitnic od pohodništva do kolesarjenja, ki je pri kampistih v velikem porastu.

V okolici so številne urejene kolesarske poti, ki nudijo prekrasne razglede po dolini reke Soče in okoliških hribih. Družinam priporočamo kolesarjenje ob reki Nadiži ali pa proti Tolminu po levi strani reke Soče.

Za bolje pripravljene kolesarje in kolesarje na električnih kolesih pa je zanimiva trasa dirke Giro d'Italia 2022 na Livek in Kolovrat, potem pa povratek čez Tolmin ali pa s kolesom do Drežniških Ravn in planine Zaprikaj ali do vasi Krn in na planino Kuhinja ali pa na kobariški Stol. Pregled vseh urejenih kolesarskih poti v Posočju >

Ko boste v Kobaridu pa morate tudi v Kobariški muzej, ki obiskovalcem predstavi soško fronto, kako so se vojaki borili na tem območju in kako je potekalo življenje v vojnem času.

Jestival, sobota 1. oktobra

Jestival je festival, kjer se zberejo domačini in turisti, ki si želijo ob koncu uspešne turistične sezone sprostiti in uživati ob odlični lokalni hrani.

Dolina Soče je znana po tradicionalni kulinariki, ki vključuje lokalno pridelane sestavine in izhaja iz jedi, ki so jih nekoč jedli pastirji in jih še vedno pripravljajo tudi na turističnih kmetijah.

Na Jestivalu, ki bo v soboto potekal od 10. ure naprej, se bo na tržnici lokalnih izdelkov domače obrti in pridelkov (suhe mesnine, siri, med, vino… ) predstavilo več kot 50 razstavljavcev in tudi nekaj gostincev, ki bodo ponudili najbolj znane jedi od kobariških štrukljev z nadevom narejenim iz mletih orehov do polente s sirom in frike.

V TIC Doline Soče bo na ogled razstava o čebelarski tradiciji v Posočju, pripravili so otroški program s čarovnikom Jole Cole, dopoldne bo potekala kolesarska dirka za pokal Kobarida, zvečer pa še koncert skupine Manuoche.

Lahko pa se odločite in pri gostinskih ponudnikih poskusite Jestivalske menije, ki jih nudijo tudi še v prvem vikendu v oktobru. Restavracije, ki sodelujejo so: Gostišče jazbec, Hiša Polonka, Restavracija Postaja Poljana, Turistična kmetija Jelenov Breg pod Matajurjem, Restavracija Topli Val in Koča na planini Kuhinja.

Program Jestival - Kobarid 2022:

9.00−18.00 Simpozij Staroverstvo v Domu Andreja Manfreda
10.00−18.00 Tržnica lokalnih izdelkov in pridelkov na Trgu svobode v Kobaridu
10.00−18.00 Razstava in doživetje z VR-očali v Zeleni hiši
10.30 Otvoritev Jestivala
10.30−18.00 Ponudba kulinaričnih dobrot na stojnicah
11.00 Start kolesarske dirke: Vzpon za pokal občine Kobarid
11.00−13.00 Izdelava medenih pilingov v trgovinici Tela
11.00−16.00 Razstava amaterskega slikarja Igorja Tratnika na Volarčevi ulici 8
11.00−18.00 Izmenjava oblačil s Karmen Koren iz trgovine Reinkarmika
11.30−12.00 Kulturni program
12.00−13.00 Predstava za otroke s čarovnikom Joletom Coletom
13.30 Podelitev nagrad za pokal občine Kobarid: Kolesarski klub Soča Kobarid
14.00−14.30 Kulturni program
14.30 Nastop Bakalina; Renata & Andrea pri Mrzlem studencu
14.30−16.30 Kulinarične in druge delavnice
16.30−17.00 Kulturni program: nastop Folklornega društva Ivan Laharnar
18.00 Zaključek Jestivala
18.00−19.30 Večerni koncert: Manuoche

Kampiranje v Kobaridu

Kobarid je znana kamping destinacija, saj imamo v bližini kraja kar tri zanimive kampe.

> Kamp Koren je odprt čez celo leto in ob urejenih parcelah omogoča tudi najem glamping hišic za 2 – 4 osebe in apartmajskih lesenih hiš za 4 +2 osebi. Kamp leži nad samo Sočo, od centra Kobarida je oddaljen 500 metrov.

Cena kampiranja za 2 osebi je v jeseni 22 € (kamping kartica) in vključuje parcelo z elektriko. Cena najema lesene hišice za dve osebi je 50 €, glamping hišice za 2 osebi pa stanejo 100 €, za 4 osebe pa 130 €, vena najema apartmajske hiše je 140 € za 4 osebe ali 150 € za 6 oseb. Doplačilo turistična taksa.

> Kamp Lazar je odprt od aprila do konca oktobra in je poznan po odlični gostinski ponudbi, predvsem po palačinkah. Lokacija je na drugi strani Soče od
kampa Koren, ob parcelah pa omogočajo najem sob in apartmaja. Cena kampiranja za 2 osebi je 36 €, najem sobe za 2 osebi pa stane 100 €, apartmaja za 4 osebe pa 150 €. Doplačilo taksa.

> Kamp Rut je od odprt od maja do začetka oktobra in je od mesta oddaljen 2 km. Gre za zelo miren kamp s prekrasnim pogledom na okoliške hribe. Cena jesenskega kampiranja za 2 osebi je 29 € + taksa.

Se vidimo na Jestivalu v Kobaridu - www.soca-valley.com

Datum objave
Kategorija
Statistika
2282 ogledov