Kampiranje na Krku – kamp Glavotok vabi na senčne parcele

Datum objave
Kategorija
Statistika
3008 ogledov

Otok Krk je zelo priljubljen pri kampistih, saj ima nekaj odličnih kampov med katerimi je tudi kamp Glavotok. Je eden redkih kampov, ki leži na zahodnem delu Krka, ki je znan kot naravna zaščita pred burjo, ima pa odlično senco hrastovih dreves. Izkoristite akcijske ponudbe kampiranja z Avtokampi kamping kartico in popusta na najem mobilnih hišic za zgodnje rezervacije.

Kampiranje v kampu Glavotok

Kamp Glavotok priporočamo vsem, ki se radi odmaknejo od vsakodnevne norije, ne potrebujejo bučne animacije in bližine večjih mest.

Prvi del kampa je namenjen kampistom, katerim so na voljo urejene senčne parcele s pogledom na otok Cres in Učko. Nekaj parcel je tudi sončnih, kar je dobrodošlo predvsem spomladi in jeseni. V gornjem delu je tudi neparceliran del namenjen predvsem šotoristom.

V osrednjem in desnem delu kampa je postavljenih nekaj mobilnih hišic in bungalovov za 4 – 5 oseb. Najboljše so večje mobilne hišice s površino 36 m2, ki so postavljene na plato v bližini morja, tako da je z vsake hišice lep pogled na morje. Opremljene so z dvema spalnicama in dvema kopalnicama, iz kuhinje in dnevnega prostora pa je direkten izhod na prostorno teraso.

Plaža v kampu Glavotok je raznolika – dva prodnata zaliva sta, eden tudi z odlično senco ob plaži, preostali del plaže pa je večinoma kamnit. Je pa v kampu tudi pomol, ki pomeni vsakodnevno zabavo za otroke. Od jutra do večera jih boste našli tam, ko bodo skakali v morje ali pa lovili ribe.

Tik ob restavraciji je tudi manjši bazen z nekaj vodnimi igrali za najmlajše. V kampu deluje potapljaški center, omogočajo izposojo kajakov, da se lahko zapeljete na katero od samotnih plaž, fizično malce bolje pripravljeni pa tudi na kavico v Malinsko.

Veliko novosti v naslednjih dveh letih

V kampu Glavotok so za novo sezono pripravili nekaj manjših sprememb, večje pa načrtujejo pred sezono 2023, zato bo kamp letos odprt samo do 18. septembra. V prenovo bodo vložili 3 milijone €, saj si želijo, da bi kamp vstopil v skupino kampov s štirimi zvezdicami.

Za letos bodo nekoliko preuredili kamping parcele ob morju, novost v ponudbi kampa Glavotok pa so štiri moderne mobilne hišice za 2 osebi, ki so opremljene s spalnico in kopalnico, v ceni najema hišice pa je tudi zajtrk. Da bi razbremenili obstoječe sanitarije, bodo uredili še manjši mobilni sanitarni objekt, uredili ograjeno igrišče za pse in polnilnico za električna vozila.

Za naslednje leto pa je v planu popolna prenova dveh novih sanitarnih objektov. Dodatno bodo postavili še 20 mobilnih hišic, uredili naselje glamping šotorov, zgradili trgovino, v planu še kakšen manjši bazen, lokal na plaži…

Kaj si ogledati v okolici Glavotoka

V samem Glavotoku je frančiškanski samostan s cerkvico Blažene Device Marije, do mesta Krk ali Malinska pa je 20 minut vožnje.

Bolj kot dobra cestna povezava z mesti pa navdušujejo urejene sprehajalne in kolesarske poti, ki jih na tem delu otoka ne manjka.

Mimo kampa Glavotok poteka 150 km dolga pohodniška pot Camino Krk, ki je razdeljena na sedem etap in pri Glavotoku poteka druga etapa.

Družinam priporočamo izlet do največjega hrasta na otoku Krk, ki naj bi bil star več kot 400 let. Lokacija je nad zalivom Čavlena, v bližini pa je tudi cerkvica Sv. Krševana iz 9. stoletja. Lahko se odpravite peš ali pa s kolesom direktno iz kampa.

Zemljevidi kolesarskih poti po Krku >

Avtokampi kartica omogoča cenejše kampiranje

Za vse imetnike Avtokampi kartice (ne pozabite jo osvežiti za sezono 2022) kamp Glavotok nudi posebno ceno kampiranja.

Dve osebi lahko na parceli z elektriko uživata že za 20 €.

Akcija velja na določenih parcelah v coni A (št. parcel 1-10, 63-81, 101-110, 119-128, 132-142 in 161-175) in neomejeno v coni B in super je, da akcija velja tudi prvi počitniški teden konec junija in potem spet v začetku septembra, ko na kampiranje rade pridejo družine z majhnimi otroki. Termini, ko velja akcijska cena na Avtokampi kamping kartico so v sezoni 2022 > 22.4. - 4.6. & 19.6. - 1.7. & 3.9. - 18.9.

Najem mobilnih hišic in bungalovov – do 20% popust za rezervacije do 28.2.

Cene najema mobilnih hišic in bungalovov v kampu Glavotok so zelo različne – če so spomladi zelo ugodne in lahko mobilno hišico za prvomajske počitnice najamete že za 35 – 70 €, pa cene do glavne sezone poskočijo na 170 do 285 €.

First minute akcija – rezervirajte mobilno hišico ali bungalov za termine 4. junij do 18. septembra do konca februarja in pridobite dodaten popust.

Za bivanje od 7 do 9 noči je popust 10%, za najem 10 – 13 noči je popust 15% in za min. bivanje 14 noči boste prejeli 20% popust.

Več informacij o kampu Glavotok na otoku Krk >

Datum objave
Kategorija
Statistika
3008 ogledov