Kamp Istra Premium Resort - odlična ponudba za družinske počitnice

Datum objave
Kategorija
Statistika

Obiskali smo popolnoma prenovljen kamp Istra Premium Resort v Funtani. Gre za edinstven kamp z bogato dodatno ponudbo, ki razvaja družine. Kamp vključuje enega največjih bazenskih kompleksov s tobogani in otroškimi igrali.

Že prvo leto med 130 najboljših kampov v Evropi

Kamp Istra Premium Resort je takoj po odprtju prejel 5 zvezdic, tako da sodi med najboljše kampe na Hrvaškem, nemški avtoklub ADAC pa je kampu podelil naziv Superplatz. To nagrado prejmejo le najboljši kampi, ki so prestali ocenjevanje, kjer ob dodatni ponudbi in urejenosti parcel največ toč prinese urejenost sanitarij.

​Kamp sodi pod družbo Valamar, ki je znana po odlični ponudbi tako v kampih kot tudi v hotelih, in letos so v kampu Istra Premium ta nivo dvignili še za stopničko višje. Poskrbeli so za ozelenitev kampa, izgradnjo novega sanitarnega objekta, zaradi koronavirusa pa so uredili svoj sistem čiščenja skupnih prostorov in obveščanja gostov o potrebnih ukrepih, da je kampiranje še bolj varno..

Novost je ponudba Valfresco Direkt – gre za spletno naročanje in dostavo hrane in živil direktno na vašo parcelo oziroma v mobilno hišico ali glamping šotor, ob večerih pa gostje radi obiščejo eno od dveh restavracij v kampu.

Veselje otrok je na prvem mestu

V kampu je velik del ponudbe prilagojen otrokom, saj imajo urejeno veliko igrišče z lesenimi igrali, v sklopu recepcije je urejenih več animacijskih prostorov, ki nudijo raznoliko zabavo prilagojeno starosti otrok. Urejen je prostor za kino, ob večerih na osrednjem trgu Piazza pripravijo otroške predstave in koncerte. Zanimiv je mini golf z znamenitostmi iz Istre, v morju so napihljiva igrala in športni center z možnostjo izposoje surf opreme in tečajev.

Posebno doživetlje je tudi sprehod po otočku Školjić, ki so ga z mostom povezali s kampom. Lani so na otoku izvajali tematsko animacijo, letos pa je zaradi razmer niso izvajali, je pa zato dovoj prostora za kopanje na samotnih plažah.

Vrhunec otroške zabave pomeni bazenski kompleks Aquamar, ki ob dveh plavalnih bazenih z morsko vodo, ki jo v primeru slabšega vremena tudi ogrevajo, nudi tudi tri večje in tri manjše tobogane, bazen z nizko vodo za najmlajše in vodna igrala za nekoliko večje. Ob robu bazenov je urejen zunanji wellness center, imajo pa še športni center z igrišči za odbojko na mivki, košarko, nogomet, namizni tenis in pustolovski mini golf.

Kampiranje na urejenih parcelah

V kampu Istra Premium so povsem na novo uredili parcele namenjene kampiranju in jih opremili z elektriko in vodo. Za največje avtodome in počitniške prikolice je na voljo tudi pet parcel Bella Vista Mega Luxury Mare, ki imajo direkten dostop do plaže, dodatno pa še tuš in teraso z žarom ter leseno pergolo.

Naj so bile najbolj všeč parcele Comfort na desni strani kampa, kjer je tudi več sence, ob večerih pa lepi sončni zahodi.

Glede sanitarij velja samo pohvala, saj je vseh pet objektov moderno urejenih, ob tem pa so letos poskrbeli tudi za dodatna opozorila glede varne uporabe sanitarij ter razkuževanje.

Imetniki Avtokampi kamping kartice imate v kampu dodaten popust -  7,5% popust na kampiranje na vseh tipih parcel v terminih 15.6. - 2.7. & 23.8. - 8.11. in 5% popust v terminu 3.7. - 22.8.

Družinske počitnice v mobilni hišici

Levi del kampa je skorajda v celoti namenjen mobilni hiškam, ki so postavljene v bližino osrednje prodnate plaže z igrali.

Med hišicami najbolj izstopa pet Bella Vista Deluxe hišic z lastnim bazenom, ki so postavljene na vrh hriba, od koder je pogled na odprto morje. Gre za velike hišice, ki razvajajo z moderno opremljenostjo, notranjo površino kar 80 m2 in veliko zunanjo teraso.

Mobilne hišice Sunset imajo ob veliki terasi tudi lasten jacuzzi, tako da resnično lahko uživate.

Na voljo so tudi večje hišice opremljene s tremi spalnicami za 6 oseb in manjše hišice za romantične počitnice parov.

Glamurozno razvajanje pod platnom

Če bi radi uživali na nekoliko drugačnih počitnicah, potem bo najem glamping šotora prava odločitev. Postavili so jih na rtu na koncu kampa, kjer so na voljo manjši šotori za parcel in večji družinski šotori.

Gre za prostorne šotore z zunanjo teraso s sedežno garnituro, ki so dodatno klimatizirani in so opremljeni z dvema ali celo tremi spalnicami, kuhinjo in lastno kopalnico.

Več o ponudbi kampa Istra Premium Resort in rezervacijah parcele, mobilnih hišic in glamping šotorov - www.camping-adriatic.com