Kampiranje pod borovci v kampih na Cresu in Lošinju

Datum objave
Kategorija
Statistika
1656 ogledov

Jadranka kampovi združuje štiri zanimive in zelo raznolike kampe na Cresu in Lošinju. To so kampi Čikat, Slatina, Bijar in Baldarin. Za vse je značilno, da gostom nudijo dobro senco borovcev, glede na velikost in ponudbo pa so si zelo raznoliki.

Kamp Čikat – Mali Lošinj

Glede na ocene gostov in vsakoletno nagrado Naj kamp Adria je kamp Čikat med najbolj priljubljenimi kampi ob hrvaški obali. Letos je Čikat uvrščen med najboljše evropske kampe - Leading Campings, pridobil pa je tudi nagrado ADAC za projekt obnove borovcev.

Kamp je odprt čez celo leto in navduši z urejenimi parcelami opremljenimi z elektriko in vodo, v gornjem delu pa je tudi neparceliran del namenjen predvsem šotoristom.

Odločite se lahko tudi za najem modernih mobilnih hišic, v ponudbi pa so tudi agencijski glamping šotori in počitniške prikolice agencije Gebestroither Plaža v kampu je omejena na dva prodnata zaliva, zato je dobrodošla novost velik aquapark z bazeni in tobogani, kjer se otroci radi zabavajo, na voljo pa je tudi notranja igralnica, otroško igrišče in večerna animacija.

Novosti v kamping sezoni 2019 – novo urejene Superior parcele, prenova dveh sanitarnih objektov (št. 5 in 6), 32 novih mobilnih hišic Easy Freedhome, prenova lokala Kredo.

Kamp Slatina – Martinščica

Na zahodni strani otoka Cres leži kamp Slatina, kjer imajo kamping parcele urejene v levem delu kampa, desni pa je namenjen gostom v mobilnih hišicah. Gre za miren kamp, kjer so v zadnjih letih uredili nove parcele ob morju, tako da so večje in je lažji dostop za avtodome in prikolice.

Kamp je poznan po tem, da je zelo prijazen do kužkov, saj imajo urejene tuše, pasjo plažo, koše za smeti, imajo pa tudi poseben prostor za sprehajanje in brezplačen trening psov z licenciranim učiteljem.

Mobilne hišice Gebestroither so za 4 – 6 oseb in so postavljene v neposredni bližini prodnate plaže. Nekaj hišic je opremljenih tudi s tremi spalnicami ali jacuzziji. V mobilnih hišicah so psi dovoljeni.

Plaža v kampu Slatina je v osrednjem delu skalnata, levo in desno pa sta dva večja prodnata zaliva. V kampu deluje tudi potapljaški center, manjša marina s privezi in možnostjo najema čolnov ter kajakov.

Kamp Bijar – Osor, otok Cres

Na samem koncu otoka Cres, je v bližini vasice Osor urejen kamp Bijar. Kar je urejen v malce bolj strmem delu, ima pa odlično senco borovcev, je kamp zelo priljubljen pri šotoristih, ki lahko postavijo šotor na neparceliranem delu tik ob morju. V osrednjem delu kampa so urejene parcele predvsem za avtodome in prikolice.

V kampu Bijar lahko najamete mobilno hišic ali počitniško prikolico agencije Gebestroither in letos bodo 10 starejših mobilnih hišic zamenjali z novimi.

Plaža v kampu je večinoma skalnata, zato so uredili zanimiv lesen pomol, ki je namenjen tudi sončenju in skakanju v morje, za otroke pa pomeni točko vsakodnevnega zbiranja. V kampu nudijo tudi najem čolnov in nekaj urejenih privezov. Poleti pogosto pripravijo ustvarjalne delavnice in otroško animacijo.

Kamp Baldarin – Punta Križa, otok Cres

Če boste v Osorju zavili levo, boste po 20 minutah vožnje prišli do kampa Baldarin. Gre za kamp, ki ima večino parcel urejenih v nudističnem delu kampa, manjši del na samem začetku pa je urejen kot tekstilni del. Gre za izredno miren kamp, ki združuje ljubitelje lepe in neokrnjene narave.

Kamping parcele so urejene vzdolž dolge in večinoma kamnite obale, kjer pa je tudi nekaj prodnatih zalivov. Nekaj delov je tudi nepareliranih in namenjenih šotoristom.

V kampu Baldarin lahko počitnice preživiti v glamping šotorih. Na voljo so manjši šotori za 2 – 3 osebe in večji za 4 -5 oseb, med katerimi so tudi premium šotori opremljeni tudi s kuhinjo in sanitarijami.

Agencija Gebestroither omogoča tudi najem mobilnih hišic (le v FFK delu) in počitniških prikolic, ki pa so postavljene v obeh delih kampa.

Več informacij o kampiranju, najemu mobilnih hišic in glamping šotorov na Cresu in Lošinju pa izveste na - www.camps-cres-losinj.com

Datum objave
Kategorija
Statistika
1656 ogledov