Kampiranje v raznolikih kampih Istra Camping v Savudriji in Umagu

Datum objave
Kategorija
Statistika
7841 ogledov

Severni del Istre je priljubljen pri slovenskih kampistih zaradi bližine, saj lahko kampe obiščejo tudi samo za vikend, nekateri pa se odločijo kar za pavšal in celo poletje preživijo v Savudriji ali Umagu. Na voljo so številni raznoliki kampi od zelo moderno urejenih z bazeni in številnimi igrali do bolj naravnih lokacij.

Letno Slovenci v tem delu Istre samo v kampih naredimo več kot 150.000 nočitev, kar je le malo manj od Medulina in Malega Lošinja, ki sta na prvem in drugem mestu po priljubljenosti.

Večina kampov Savudriji in Umagu je v upravljanju podjetja Istra Camping - to velja za kampe Stella Maris, Finida, Park Umag, Kanegra in Savudrija (bivši kamp Pineta).

Če za Savudrijo lahko rečemo, da gre za manjši miren kraj, ki živi predvsem od turizma, pa lahko za Umag rečemo, da nudi veliko športnih aktivnosti, med katerimi je na prvem mestu tenis, na drugem pa kolesarjenje. Imajo številna vrhunsko urejena peščena teniška igrišča, med katerimi je nabolj znan teniški center Stella Maris, vsako leto pa je tudi več urejenih in označenih kolesarskih poti ob morju in po notranjosti severozahodne Istre kot je npr. Parenzana.

Izberite vam najbolj primeren kamp v Umagu in Savudriji

Kamp Stella Maris - Umag

V zadnjih letih popolnoma prenovljen kamp vabi ljubitelje kopanja v bazenih ali na nekaj minut oddaljeni mivkasti plaži. Kampiranju so sedaj namenjene peščene parcele, opremljene z elektriko in vodo ter delno senco borovcev Šotoristom je namenjen manjši neparceliran del. Nekaj parcel je namenjenih tudi večjim avtodomom daljšim od 8 metrov.

Ob robu kampa Stella Maris so postavljene moderne mobilne hišice za 4+2 osebi, ki so opremljene z dvema spalnicama, moderno kuhinjo in prostorno teraso. Lahko se odločite za najem hišice v bližini novega bazenskega kompleksa, ki navdušuje predvsem otroke in vključuje plavalni in dva otroška bazena, lokal in teraso za sončenje.

Do plaže je urejena sprehajalna pot in osrednji zaliv ima mivko, ob njem pa je tudi nekaj igral npr. gusarska ladja z manjšim toboganom. V kampu so psi dobrodošli, kar pomeni, da so dovoljeni tudi v mobilnih hišicah, urejena pa je tudi pasja plaža.

Kamp je priljubljen tudi pri ljubiteljih tenisa, saj je tik ob njem velik teniški center, kjer julija poteka velik teniški turnir - Plava Laguna Croatia Open.

Popust na Avtokampi kamping kartico - 10% popust na kampiranje na ceno osebe v terminih 23.4. - 10.7. & 22.8 - 3.10.

Kamp Park Umag

Že vrsto let med najboljšimi kampi na Hrvaškem in Evropi. Gre za velik kamp, ki pa nudi senčne parcele le določenih delih. V prvih vrstah ob morju so urejene premium parcele, ki so opremljene s tendami, žari in tudi tuši.

Kamp Park Umag odlikujejo vrhunsko urejeni sanitarni objekti, odlična animacija prilagojena starosti otrok, velik bazenski del in dobra ponudba za športnike, kjer je potrebno izpostaviti teniška igrišča in ponudbo vodnega športnega centra. Lani so ob morju zgradili nov velik bazenski kompleks s številnimi vodnimi igrali, tobogani, plavalnim bazenom in restavracijo.

Ob kampiranju omogočajo tudi najem modernih mobilnih hišic in glamping šotorov. Na voljo sta dva večja kompleksa mobilnih hišic - eden z manjšimi bazeni, drugi pa tik ob novih bazenih. Vse hišice so klimatizirane, opremljene z lastno kopalnico, dvema ali tremi spalnicami in kuhinjo. Glamping šotori so postavljeni v bližino morja, nudijo pa prav tako bogato opremljeno namestitev s kopalnico, dvema spalnicama in kuhinjo.

Avtokampi kamping kartica omogoča 10% popusta na kampiranje na ceno osebe v terminih 23.4. - 10.7. & 22.8 - 3.10.

Kamp Savudrija – bivši kamp Pineta

Za ljubitelje kampiranja v senci borovcev priporočamo obisk kampa Savudrija, ki ga številni poznajo še po starem imenu kamp Pineta. Urejen je v bližini svetilnika v Savudriji, kjer je v dveh delih parcel na voljo okoli 400 prostorov za kampiranje. Sanitarije so lepo urejene, od športnih igrišč pa so urejena teniška igrišča ter možnost najema SUP desk in koles. Lokacija je zanimiva tudi za psrehode ob morju, saj so že iz kmapa urejene sprehajalne poti.

Plaža v kampu je kombinacija skalnate in dveh prodnatih zalivov, kjer je tudi lažji vstop v morje. V bližini pa je tudi zunanji bazen, ki je brezplačno na voljo gostom kampa.

Že nekaj let je planirana prenova tega kampa, vendar zaenkrat vse ostaja samo pri načrtovanju.

Avtokampi kamping kartica omogoča 10% popusta na kampiranje na ceno osebe v terminih 23.4. - 10.7. & 22.8 - 3.10.

FKK Camping Kanegra - Savudrija

Vsako leto se zmanjšuje število kampov, ki nudijo nudistično kampiranje, zato je še tako bolj pomembno, da imamo blizu kamp Kanegra.

Gre za manjši kamp z okoli 200 urejenimi parcelami, ki ležijo ob kombinaciji prodnate in skalnate plaže. Del plaže je urejen kot pasja plaža, zato so kužki dobrodošli in lahko uživajo z lastniki na kampiranju. Ob robu kampa so urejena športna igrišča, restavracija in trgovina.

Kamp Finida - Umag

V kampu Finida bodo uživali tisti kampisti, ki si ne želijo animacije in mobilnih hišic. Gre za manjši in zelo miren kamp, kjer je del parcel namenjen pavšalistom, drugi del pa prehodnim gostom.

Tako so na levem delu uredili nove kamping parcele, otrokom so na voljo igrala, v kampu pa je tudi restavracija ob morju in trgovina. Plaža v kampu Finida je večinoma skalnata.

imetniki naše kamping kartice imajo v kampu Finida posebno ceno kampiranje 16 € na noč, ki vključje 2 osebi, psa in Superior parcelo z elektriko in vodo v terminih 23.4. - 28.5. & 6.6. - 4.7. & 10.9. - 25.9.

Več informacij o kampiranju v Umagu in Savudriji dobite na www.istracamping.com

Datum objave
Kategorija
Statistika
7841 ogledov