Kampiranje v raznolikih kampih v Savudriji in Umagu

Datum objave
Kategorija
Statistika
1929 ogledov

Kampi v Savudriji in Umagu so tradicionalno zelo dobro obiskani tudi s strani slovenskih kampistov, ki so lani ustvarili kar 180.000 kamping nočitev, kar to regijo po priljubljenosti uvršča na tretje mesto. Na prvem mestu so kampi v okolici Medulina, na drugem pa kampi na Malem Lošinju.

Velika prednost kampov v severozahodni Istri je bližina, raznolikost kampov in dobra dodatna ponudba. Odločite se lahko za kampiranje na senčnih parcelah, v kampu z bazenom in mivkasto plažom FKK kampiranje ali pa najem modernih mobilnih hišic.

Letošnja novost so počitnice v glamping šotorih, ki jih bodo z novostjo omogočili v kampu Park Umag.

Kamping kartica omogoča cenejše kampiranje

V kampih v Savudriji in Umagu (Savudrija, Stella Maris, Finida in Park Umag) imajo imetniki Avtokampi kamping kartice poseben popust na kampiranje - 10% popust na ceno osebe v terminih 18.4 - 12.7. in 25.8 - 28.9. Kamping kartico brezplačno naročite tukaj.

Izberite najbolj primeren kamp v Savudriji in Umagu

Kampi v severozahodni Istri bodo letošnjo kamping sezono odprti od 18. aprila do 28. septembra.

Camping Stella Maris - Umag

Lani popolnoma prenovljen kamp vabi ljubitelje kopanja v bazenih ali na nekaj minut oddaljeni mivkasti plaži. Kamping parcele so sedaj peščene, opremljene z elektriko in vodo ter delno senco borovcev, šotoristom pa je namenjen manjši neparceliran del. Nekaj parcel je namenjenih tudi večjim avtodomom.

Ob robu kampa so postavljene moderne mobilne hišice za 4+2 osebi, ki so opremljene z dvema spalnicama, moderno kuhinjo in prostorno teraso.  V času prvomajski počitnic je cena najema mobilnih hišic 65 € na noč. Ta cena velja v primeru vsaj treh nočitev.

Kamp je dobil velik bazenskih kompleks, ki vključuje plavalni in dva otroška bazena, lokal in prostor za sončenje. Na plaži pa se lahko odločite ali boste uživali na mivki, produ ali pa ob bazenu z otroškimi igrali.

V kampu so psi dobrodošli, kar pomeni, da so dovoljeni tudi v mobilnih hišicah, urejena pa je tudi pasja plaža.

Kamp je priljubljen tudi pri ljubiteljih tenisa, saj je tik ob njem velik teniški center, kjer bo letos med 12. in 21. julijem potekal ATP turnir Plava Laguna Croatia Open. Za ta termin je priporočljivo predhodno urediti rezervacijo parcele ali hišice.

Camping Park Umag

Že vrsto let med najboljšimi kampi na Hrvaškem in Evropi. Gre za velik kamp, ki pa nudi senčne parcele le določenih delih. V prvih vrstah ob morju so urejene premium parcele, ki so opremljene s tendami, žari in tudi tuši.

Kamp Park Umag odlikujejo vrhunsko urejeni sanitarni objekti, odlična animacija prilagojena starosti otrok, velik bazenski del z gusarsko ladjo in dobra ponudba za športnike.

Za udobnejše počitnice lahko najamete mobilno hišico – cenovno ugodneje so klasične hišice, nekoliko dražje pa prostornejše mobilne hiške ob kateri so tudi bazeni.

Preverili smo cene najema mobilnih hipic v času prvomajski počitnic, ko je cena klasičnih mobilnih hišk od 46 do 52 €, hišic z bazenom pa 57 do 75 €.

Letošnja novost je možnost najema velikih glamping šotorov, ki so postavljeni v bližini morja in lahko sprejmejo do 5 osebe. Šotori so opremljeniz dvema spalnicama, kuhinjo, košlanico in dnevnim prostorom povezanim s teraso.

Camping Savudrija – bivši kamp Pineta

Za ljubitelje kampiranja v senci borovcev priporočamo obisk kampa Savudrija, ki ga številni poznajo po imenu kamp Pineta. Urejen je v bližini savudrijskega svetilnika, kjer je na voljo okoli 400 kamping parcel. Sanitarije so lepo urejene, od športnih igrišč pa so urejena teniška igrišča in možnost najema SUP desk in koles.

Plaža v kampu je kombinacija skalnate in dveh prodnatih zalivov, kjer je tudi lažji vstop v morje. V bližini pa je tudi zunanji bazen, ki je brezplačno na voljo gostom kampa.

V naslednjih letih je planirana prenova tega kampa, ko bodo uredili nove bazene, omogočili pa tudi bivanje v mobilnih hiškah in glamping šotorih.

Camping Finida - Umag

V kampu Finida bodo uživali tisti kampisti, ki si ne želijo animacije in mobilnih hišic. Gre za manjši in zelo miren kamp, kjer je del parcel namenjen pavšalistom, drugi del pa prehodnim gostom.

Tako so na levem delu uredili nove kamping parcele, otrokom so na voljo igrala, v kampu pa je tudi restavracija ob morju in trgovina. Plaža v kampu Finida je večinoma skalnata.

FKK Camping Kanegra - Savudrija

Vsako leto se zmanjšuje število kampov, ki nudijo nudistično kampiranje, zato je še tako bolj pomembno, da imamo blizu kamp Kanegra.

Gre za manjši kamp z okoli 200 urejenimi parcelami, ki ležijo ob kombinaciji prodnate in skalnate plaže. Del plaže je urejen kot pasja plaža, zato so kužki dobrodošli in lahko uživajo z lastniki na kampiranju. Ob robu kampa so urejena športna igrišča, restavracija in trgovina.

Več o kampiranju v Umagu in Savuriji izveste tudi na spletni strani - www.istracamping.com

Datum objave
Kategorija
Statistika
1929 ogledov