Kranjska Gora z urejenimi progami za tek na smučeh vabi na sneg

Datum objave
Kategorija
Statistika

Obilen sneg je pripomogel, da so v Kranjski Gori že v začetku decembra uredili skorajda 30 kilometrov prog za tek na smučeh. Letošnja novost bo dnevno urejanje prog na območju Planice in Rateč ter enotna tekaška vstopnica.

Urejenost prog za tek na smučeh v destinaciji Kranjska Gora

Letošnji pričetek zime s snegom resnično ne skopari, že konec novembra je padla zadostna količina snega, da so v Kranjski Gori še pred začetkom decembra pričeli s tekaško sezono.​

Upravljanje tekaških prog od Rateč do Planice in naprej v Tamar je z letošnjo sezono prevzel Nordijski center Planica, ki je že v sredini novembra uredil 2,5 km progo s snegom, ki je bil od pomladi skladiščen na snežni deponiji pod Ciprnikom. Proga na Stadionu Nordijskega centra v Planici je bila prvenstveno namenjena športnikom, ki so se v jesenskem času mudili na pripravah v destinaciji Kranjska Gora. Ob nezasedenih kapacitetah pa je bila proga odprta tudi za rekreativne tekače na smučeh.

Po obilnem sneženju pa je trenutno na območju Planice in Rateč urejenih 20 km prog za klasično in drsalno tehniko. Proge potekajo na trasi Rateče (meja z Italijo) - Ledine – Planica – Tamar. Obratovalni čas tekaških prog na območju Rateče - Planica bo vsak dan med 8.00 in 17.00, na Stadionu Nordijskega centra Planica, kjer je proga osvetljena, pa vse do 20.00.

Letošnja novost je enotna vstopnica za celotno območje prog za smučarski tek v Planici in Ratečah, ki bodo urejene vsak dan. Odrasli bodo za dnevno vstopnico odšteli 6 €, otroci do 12. leta starosti pa bodo lahko tekaške proge uporabljali brezplačno. Dijaki, študenti in seniorji nad 65 let bodo za dnevno vozovnico odšteli 4 €.

Na voljo bodo tudi tedenske in sezonske vstopnice, ki jih lahko kupite tudi s turističnim bonom21, vendar je nakup možen le v osrednjem objektu v Nordijskem centru v Planici. Dnevne vstopnice pa so na razpolago tudi na ostalih prodajnih mestih na vstopnih točkah na tekaške proge in sicer na Ledinah, pri gostilni Ponca v Ratečah in v hotelu Dom Planica.

V Planici in Ratečah izvajajo tudi šolo teka na smučeh, ki jo priporočamo vsem začetnikom, ki se še spoznavajo s tekaško tehniko in opremo. Na voljo so individualni tečaji, za pare ali skupine. Več informacij:

- šola teka na smučeh Planica

- šola teka na smučeh Rateče

V sami Kranjski Gori je urejena 3 km dolga tekaška proga tudi za hotelom Kompas, ki je med 17.00 in 21.00 tudi osvetljena. Proga za smučarski tek je tudi pri gasilskem domu v Gozd Martuljku, kjer je 2 km dolg krog za klasično in drsalno tehniko, in v Mojstrani. Te proge so smučarskim tekačem na voljo brezplačno, se bodo pa urejale dvakrat tedensko oz. po vsakem močnejšem sneženju.

Na spletni strani www.kranjska-gora.si dnevno objavljajo podatke o urejenosti vseh tekaških prog v Kranjski Gori.

Vabljeni na tekaške smučine na destinacijo – želimo vam obilo užitkov na tekaških smučinah!

Tek na smučeh hit letošnje zime >>

Lokacije pozimi odprtih kampov in parkirišč za avtodome:

Kamp Špik - odprt čez celo zimo >>

Kamp Kamne, Dovje - odprt čez celo leto >>

Parkirišče za avtodome kranjska Gora >>

Parkirišče za avtodome Planica >>