Makarska vabi na kampiranje ob najlepše prodnate plaže

Datum objave
Kategorija
Statistika

Makarska Riviera je znana po številnih lepih prodnatih plažah, kjer lahko uživate pod borovci in se kopate v kristalno čistem morju. priporočamo tudi obisk steklene razgledne ploščadi Skywalk Biokovo. Za prenočevanje lahko izberete kamp Riviera ali mobilne hišice Poseidon, ki sta urejena ob robu Makarske.

Najlepše plaže na Makarski rivieri

Vsak ima svojo najlepšo plažo. Najbolje se je kar zapeljati po Jadranski magistrali in tam kjer boste videli parkirana vozila ob cesti je pod njo zagotovo lepa plaža. Za lažje načrtovanje smo pripravili spisek nekaterih najlepših plaž na Makarski rivieri:

  • Plaža Tučepi – 5km naprej od Makarske
  • Punta Rata Beach – 1 km pred krajem Brela
  • Plaža Baška Voda - plaža v samem kraju
  • Plaža Nugal - 3km naprej od Makarske
  • Plaža Solarić - 3km naprej od Makarske
  • Plaža Duba - 3km od kraja Žigovošće
  • Plaža Ramova – Krvavica (7 km pred Makarska)
  • Plaža Makarska – severni del mestne plaže

Steklena razgledna ploščad Skywalk Biokovo

Če boste prišli na počitnice na Makarsko riviero, potem morate še v park Biokovo, kjer so odprli Skywalk. Gre za stekleno razgledno ploščad, ki sega 12 metrov čez skalnati rob in nudi najlepši pogled na ta del Dalmacije in na otoke Hvar, Brač in Korčula.

Ker je v poletnih mesecih kar gneča in ker je cesta ozka, priporočamo za obisk ploščadi Skywalk v jutranjih urah. Izlet lahko nadaljujete vse do najvišje točke Sv. Jure (1.762m), do koder pelje asfaltirana cesta. Je pa cesta zelo priljubljena tudi pri kolesarjih.

Cena obiska Skywalk Biokovo je za odrasle osebe 60 kun, otroci do 7 leta so gratis, kolesarji in planinci (izkaznica Planinske zveze Slovenije) pa imajo 50% popust.

Kamp Riviera – Makarska

Kamp Riviera je edini kamp v Makarski in je urejen na severnem delu mesta oz. tik ob urejeni sprehajalni poti in lepi prodnati plaži, kjer se stalno nekaj dogaja.

Kampistom je na voljo 120 parcel z elektriko in vodo urejenih v borovem gozdičku, do plaže pa je le nekaj korakov. Sanitarni objekt je lepo urejen, je pa v kampu tudi lokal s hitro prehrano.

V okolici je kar nekaj restavracij, do centra Makarske pa je 20 minut peš po urejeni obmorski poti, ki je primerna tudi za otroška kolesa ali skiroje.

Lokacija je zanimiva tako za počitnice kot tudi za postanek na poti proti južni Dalmaciji ali Črni gori.

Več o kampu Riviera in cenik kampiranja >>

Poseidon mobilne hišice – Makarska

Samo nekaj metrov od kampa se nahaja Poseidon Resort, ki omogoča najem modernih mobilnih hišic Adria. Na voljo so raznolike hišice in nekaj apartmajev:

  • Mobilne hišice za 4 osebe - dve spalnici
  • Mobilne hišice za 6 oseb - tri spalnice
  • Apartmaji za 2 osebi - ena spalnica

Vse mobilne hišice Poseidon so klimatizirane, imajo lastno kuhinjo, kopalnico in prostorno teraso, ob hišicah pa je urejen tudi bazen in lokal.

Lokacija nudi veliko športnih aktivnosti, tik ob kampu je velik teniški center, poleti pa je možno najeti tudi vodne skuterje in čolne.

Najem mobilne hišice Poseidon >>