12. september - Mednarodni dan kampiranja

Datum objave
Kategorija
Statistika
4208 ogledov

Vsak dan v letu je posvečen neki temi npr. imamo mednarodni dan voda, svetovni dan čokolade, svetovni dan družine, dan turizma ... Zakaj ne bi tudi ljubitelji kampiranja imeli svojega dne?

Na pobudo avstrijskih in slovenskih kampov se je druga nedelja v septembru določila za Mednarodni dan kampiranja. Letos to pride na 12. septembra in prav je, da ljubitelji kampiranja na ta dan nazdravimo!

Vse najboljše šotoristom, prikoličarjem, avtodomarjem!

Kampiranje je s korona krizo postalo še bolj priljubljeno. Številne družine se odločajo za nakup šotora ali počitniške prikolice, vse večje je povpraševanje po nakupu novega ali rabljenega avtodoma.

Ljudje si želijo prosti čas in dopust preživeti v naravi, nekje ob rekah, jezerih in morju, se odmakniti od vsakodnevne gneče in uživati v aktivnostih, ki jih nudijo kampi oz. njihova okolica.

Posledično je tudi veliko povpraševanje po pohodniški in kolesarski opremi, zelo priljubljeno je veslanje stoje oz. SUP deske, obisk adrenalinskih parkov ipd.

Kamping sezona 2021 v Sloveniji in na Hrvaškem

Zadnji dve turistični sezoni sta bili zelo drugačni od prejšnjih. Spomladi smo bili dobesedno zaprti, tako da se je kamping sezona realno pričela šele junija.

V Sloveniji se je že lani povečal obisk domačih gostovo, kar je tudi posledica covid ukrepov za prehod meje in uvedbe turističnih bonov. Tako je bila lanska sezona glede na razmere odlična, letos do konca julija pa kampi beležijo 10% povišanje števila prihodov in nočitev.

V številkah to pomeni 244.00 prihodov in 721.000 nočitev. Žal podatki za avgust, ki je za kampe "najboljši" mesec, še niso dostopni, glede na podatke, da so bili kampi večinoma zasedeni, lahko pričakujemo še večji porab obiska ljubiteljev kampiranja.

Na Hrvaškem pa so lani imeli zaradi razmer imeli precej slabšo sezono, saj je domačih gostovo, ki obiščejo kampe, še vedno malo. Zato pa imajo letos lahko rečemo rekordne številke tudi glede na leto 2019, saj je še sredi septembra skorajda nemogoče dobiti prosto parcelo v kampih v Istri, na Kvarnerju in v Dalmaciji.

Iz Hrvaške smo že prejeli podatke do konca avgusta in beležijo nekaj več kot 2. milijona prihodov v njihove kampe in kar 14. milijonov nočitev, kar je 72% več kot v lanskem letu.

Gremo na jesensko kampiranje

Letošnja jesen je zelo lepa in izkoristite jo za še kakšnem obisk kampov. Morje ima še 21 do 24 stopinj, tudi nekatere jezer npr. Blejsko so še dovolj topla za skok v vodo.

Številni kampi po Sloveniji in na Hrvaškem sedaj nudijo posebne akcije na Avtokampi kamping kartice, ki jo lahko naročite na naši spletni strani in jo takoj dobite na mail.

Pripravili smo tudi spisek odličnih ponudb jesenskega kampiranja, kjer lahko dve osebi kampirata že od 16 do 20 €:

> Akcije na kamping kartico po Sloveniji

> Akcije na kampiranje v kampih Istri

> Akcije na kamping kartico v kampih na Kvarnerju

#mednarodnidankampiranja
#dayofcamping
#internationalcampingday

Datum objave
Kategorija
Statistika
4208 ogledov