Nagradna igra – smučišče Obertauern podarja smučarske karte

Datum objave
Kategorija
Statistika
3738 ogledov

Smučišče Obertauern vabi ljubitelje smučanja in podarja smučarski dan za 2 osebi. Smučarska sezona se prične že v četrtek, 21. novembra, na progah pa imajo od 50 do 70 cm naravnega snega.

Sodelujte v nagradni igri smučišča Obertauern in odgovorite na spodnje nagradno vprašanje – Obertauern podarja 2 smučarski karti!

Le 2 uri vožnje do smučišča z največ snega!

Obertauern je znan kot smučišče, ki ima največ snežnih padavin v Avstriji. Lani so imeli tudi do 4 m snega, letos pa je že v začetku novembra zapadlo prvih 50 cm snega. Tako da je na tem odličnem smučišču že vse pripravljeno na smučarsko otvoritev, žičniške naprave pa bo letos obratovale od 21. novembra do 3. maja.​

Smučišče je iz Slovenije odlično dostopno, saj večino poti poteka po avtocesti proti Salzburgu, ki jo zapustite pri odcepu St.Michael (med obema predoroma). Nadaljujete po lepo urejeni državni cesti, ki npr. iz Ljubljane do Obertauerna skupno vzame le nekaj minut več kot 2 uri.

Smučišče Obertauern se lahko pohvali s 100 km smučarskih prog primernih za vse smučarje, saj imajo na višini od 1.600 do 2.300 m nad morjem 61 km lahkih, 35 km srednjih in 4 km težavnih prog. 26 modernih žičniških naprav, med njimi tudi štiri 8 sedežnice poskrbijo, da ni čakalnih vrst. Vsak ponedeljek in četrtek imajo tudi nočno smuko, ob sredah pa določene naprave odprejo že ob 8.30.

Posebnost smučišča Obertauerna je, da smučarske proge ležijo tako, da jih lahko prevozite v krogu "Tauernrunde" in se po celem dnevu vrnete na izhodiščno točko. Najboljši smučarji lahko s smučanjem po pograh Super Seven osvojijo 7 najvišjih okoliškov vrhov. Za otroke imajo prilagojeno turo »Bobby Runde«, ki vključuje lažje proge in tudi igrala.

Letošnja novost je otroški Bobby Monsterpark (odprtje 15.12.), kjer je na voljo 200m dolga pokrita proga, proga z valovi, igrala, iglu in dodatno ogrevana soba, če bo koga zeblo. V smučarskih šolah pa brez težave dobite tudi slovenskega smučarskega učitelja.

Cene smučarski kart so od 48 € za odrasle do 24 € za otroke ( 6 – 15 let). Imajo tudi dve posebni soboti – 14. decembra in 18. aprila, ko stanejo smučarske karte za odrasle samo 30 € in za otroke 15 €.

Zabava je na Obertauernu zagotovljena vse dni v tednu

Obertauern je dobro znan po odlični gostinski ponudbi na smučišču in v kraju. Že sredi dneva oživijo koče ob smučarskih progah, po končanem smučanju pa je najbolj priljubljena točka Lürzer Alm, kjer se lahko zabavate v »jurčku« ali preživite noč v njihovi diskoteki v sklopu restavracije.

Vikendi od 29. novembra do 22. decembra bodo adventno obarvani, saj bo sredi kraja urejena adventna tržnica.  7. decembra bodo zvečer glavne zvezde parkeljni, saj bo potekal Krampustparty, že naslednjo soboto, 14. decembra, pa akcijsko smučanje z ugodnimi cenami.

28. marca na smučišče vabijo smučarke na dobrodelni dogodek #SHESKIS, ki bo potekal v sodelovanju z Atomic, ko bodo del izkupička podarili fundacija za boj proti raku dojk. Gamsleiten Kriterium je bo potekal 18. aprila, ko 30 skrinjic z lepimi nagradami, prva je avto BMW, skrijejo na najbolj strm del smučarske proge. Udeleženci dobijo lopatko in poizkušajo najti eno od skrinjic.

Prenočišča in parkiranje avtodomov

Obertauern ima v 150 hotelih in številnih apartmajih, ki so urejena v neposredni bližini smučišča, okoli 9.000 ležišč. Rezervacijo nastanitve lahko opravite kar v njihovem lastnem rezervacijskem sistemu, kjer nudijo najboljše cene.

Najnovejša pridobitev je hotel Valamar Obertauern, ki je v lasti kampistom dobro znanega hrvaškega podjetja Valamar. Gre za 4 zvezdični hotel, ki je od smučarske proge oddaljen le 50m, in je eden redkih z možnostjo polpenziona. Za otroke imajo podobno kot v kampih, organizirano animacijo, ki poteka v igralnici hotela.

Parkiranje avtodomov je ob samem smučišču v zadnjih sezonah prepovedano, tako da lastnikom avtodomov je v sklopu hotela Postgut, ki je od smučišča oddaljen 8km, na voljo urejeno postajališče za avtodome. Možna je oskrba avtodoma in uporaba savn, od PZA do smučišča pa vozi smučarski avtobus.

Več informacij o ponudbi smučišča Obertauern dobite na spletni strani www.obertauern.com

Smučišče Obertauern podarja smučarske karte

Sodelujte v nagradni igri - odgovorite na vprašanje do 9. decembra in sodelujte v nagradnem žrebanju!

  1. Nagrada: 2 smučarski karti za smučanej na smučišču Obertauern

NAGRADNO VPRAŠANJE - Kakšno novost so za otroke pripravili na smučišču Obertauern?

Izpolnite obrazec

Polja označena z rdečo zvezdico (*) so obvezna!

Uporabnik

Kraj bivanja

Kontaktni podatki

Kako največkrat kampirate?

Datum objave
Kategorija
Statistika
3738 ogledov