Naturisti nabolj cenijo kamp Valalta

Datum objave
Kategorija
Statistika

Naturistični kamp Valalta sodi med najboljše evropske FKK kampe. Spoznajte ga!

Če za Rab pravijo, da je otok naturizma, potem lahko za kamp Valalta pri Rovinju napišemo, da je najkakovostnejši naturistični kamp na Hrvaškem. To dokazujejo številen nagrade in pa najboljše ocene, ki jih inšpektorji nemškega kamp Valalta RovinjADAC vsako leto dodelijo temu kampu. Že več let zapored so v Valalti prejeli 23 točk od 25 možnih, kar je največ med vsemi hrvaškimi kampi.

Ob temu je potrebno omeniti tudi posebno filozofijo kampa Valalta, po kateri so vse dodatne storitve v samem kampu oz. turističnem naselju v upravljanju njihovega podjetja. To pomeni, da so vsi gostinski lokali in trgovina v lasti Valalte, zato se vsi zaposleni trudijo, da so gostje zadovoljni in da se radi vračajo v ta kamp tudi po več let zapovrstjo.

Vendar pa Valalta, ki leži ob 5 km dolgi plaži na samem robu Limskega kanala,  ni samo kamp. V turističnem naselju gostom omogočajo bivanje tudi v mobilni hišicah, bungalovih, apartmajih, imajo pa tudi marino in gostje lahko prespijo kar na svojih čolnih.

Kamp ima nekaj več kot 1.300 prostornih parcel, od tega je polovica opremljenih tudi z vodo. Senco po kampu večinoma dajejo drevesa oljk in ostalih mediteranskih rastlin. Letos so dodatno uredili velike parcele (120 m2) v bližini sanitarnega objekta št. 5. Sanitarije po kampu so na vrhunskem nivoju in so prilagojene tako za otroke kot tudi za invalide. Imajo tudi pralnico in za goste z avtodomi tudi oskrbovalno postajo za njihova vokamp Valalta Rovinjzila. Posebnost kampa je tudi možnost najema hladilnika, ki vam ga dostavijo kar na kamping parcelo.

Valalta omogoča tudi najem mobilnih hišic. Nudijo tri različne tipe hišic za 4 oz. 5 oseb, ki so popolnoma opremljene (2 spalnici, dnevni prostor, kuhinja, kopalnica, terasa) in klimatizirane. Dodatno v kuhinjo priložijo še aparat za kavo in mikrovalovno pečico, imajo tudi satelitsko televizijo.

Plaža v Valalti je nekaj posebnega za ta del Istre. Del plaže je namreč popolnoma peščen in zato zelo priljubljen pri družinah z otroki. Preostali del je urejen v prodnatih zalivčkih oz. je kamnit ali deloma betoniran. Otroci obožujejo vodni park s toboganom, starši pa običajno radi uživajo v lokalu ob njem. Za otroke seveda vsakodnevno organizirajo tudi animacijo, imajo pa tudi vrtce, kjer bodo lahko za kakšno urico ali dve popazili na vašega najmlajšega člana družine. Letos so ob marini in otroških igriščih dodatno uredili prostor za družine, kjer so postavili ležalnike in senčnike.

Za športne navdušence je v Valalti dobro poskrbljeno saj imajo igrišča za odbojko, nogomet, košarko, namizni tenis in kar 8 teniških igrišč. Omogočajo tudi najem koles, letošnja novost pa je tudi posebni »adventure«  mini golf igrišče.

Gostinska ponudba v Valalti je izredna, saj imajo restavracijo, picerijo, pivnico in številne lokale na sami plaži. Restavracija Uvala je poznana tako po mednarodni kuhinji kot tudi o istrskih specialitetah, v restavraciji Spacio boste uživali v ribjih specialitetah, v prenovljeni restavraciji Saline, pa boste uživali v mesnih jedeh pripravljenih na žaru ter picah, ob tem pa sprostili svoj pogled ob prekrasnem pogledu na morje. V vseh lokalih pa boste lahko poizkusili eko pivo, ki ga varijo kar v domači« pivovarni sredi turističnega naselja. Gostje, ki bivajo v kampu, bungalovih in apartmajih se lahko naročijo tudi na polpenzion.

Več informacij o ponudbi FKK kampa Valalta dobite tudi na spletni njihovi strani www.valalta.hr, za rezervacije parcel ter mobilnih hišic pa jih pokličite kar na tel. št. +385 (0) 52 804 800.


kamp Valalta rovinj