Nemčija – počitniška in kamping dežela za vse okuse

Datum objave
Kategorija
Statistika

Nemčija je tudi kamping država s številnimi lepimi in kakovostnimi kampi, ki cenovno niso pretirano dragi.

Ste vedeli, da se Nemčija lahko pohvali z več kot 2.500 kampi, kateri so večinoma odprti od meseca aprila do oktobra. Kampi so zelo dobro in sodobno opremljeni, kar pričajo tudi kategorizacije kampov. kampi NemčijaTako je v letu 2012 kar 19 nemških kampov s strani ADAC prejelo naziv "Super Platz", kar pomeni najvišje evropsko priznanje za kakovost kampa. Samo za primerjavo, med vsemi hrvaškimi kampi sta to priznanje letos prejela le dva kampa, v Sloveniji pa žal še nimamo tako odličnega kampa. Ob koncu novice smo dodali spisek desetih najboljših nemških kampov.

Med Slovenci je Nemčija znana predvsem bo dobrih avtocestah, kjer lahko vozniki legalno vozite hitreje od 130 km/h, prav tako pa je vožnja po njih brezplačna. V zadnjih letih je največja cestna novost uvedba nemške ekološke nalepke, ki jo potrebujete, če želite s svojim vozilom zapeljati v središča večjih mest. Ekološke nalepke lahko kupite že v Sloveniji, na vseh poslovnih enotah AMZS, kjer lahko kupite tudi Nemčija kampikamping kartico - CCI, s katero boste imeli popust pri kampiranju v številnih nemških kampih.

Zabaviščni parki
Med pomembnejše nemške atrakcije sodita zabaviščna parka Europark in Legoland, ki vsako leto privabljata številne obiskovalce, predvsem družine z otroki. Legoland letos praznuje svojo 10. letnico, ki jo bodo obeležili s številnimi prireditvami in novostma: 22 metrov visok Ninja vrtiljak in junaki Star Wars. V  obeh parkih imajo tudi urejen avtokamp, kjer lahko po ugodni ceni prenočite in ogled parkov podaljšate še za kakšen dan.

Tematske poti in kolesarjenj po nemških kolesarskih poteh

Če pa ste se namenili po Nemčiji vandrati samo z vozilom, pa se le odpeljite po kakšni tematski poti npr. po Nemški alpski cesti, ki vas popelje po slikoviti južni Bavarski od Berchtesgadna in jezera Königsee mimo jezera Chiemsee in Garmisch-Partenkirchna do cvetličnega otoka Mainau na skrajnem jugu zahodu Nemčije.kampi Nemčija

Če pa vas zanimajo gradovi in ste romantična duša potem le zapeljite po Romantični cesti, ki  je ena najbolj znanih turističnih cest v Nemčiji. Prične se na jugu v Füssnu in konča na severu v Würzburgu. Na 366 kilometrih poti si boste ogledali številne gradove in majhna mesta kot npr. grad Neuschwanstein, kraji Taubertal, Rothenburg ob der Tauber in Augsburg.

Nemčija pa je tudi dežela, ki kolesarjem ponuja številne možnosti aktivnega preživetja dopusta. Skozi državo poteka več kot 200 kolesarskih poti, ki povezujejo prestolnice, edinstvene pokrajine in romantična majhna mesteca daleč stran od avtocest. Na spletni strani Nemške turistične organizacije lahko najdete že pripravljene kolesarske načrte, ki vam bodo v pomoč pri planiranju poti.

Vinska doživetja in narava Nemčije
Nemčija je tudi vinska dežela s 13 vinskimi področji, kjer nemški vinarji nudijo lahke, sadne vinske kapljice ter številne vinske dogodke in festivale. Ob vinskih gričih in rečnih dolinah lahko obiskovalci peš ali s kolesom odkrivate vinograde in vinotoče, pa tudi restavracije, dvorce in gradove. Nemška turistična organizacija v sodelovanju z Nemškim vinskim inštitutom namenja turistično leto 2012 tematiki vinska kultura in narava Nemčije.

Priporočamo tudi obisk vinsko - kulinarične kolesarske ture Tauber Altmühl Radweg, ki vodi med mestoma Wertheim in Kelheim. Privlačno pot po področju Frankovskega spremljajo reke Majna, Tauber, Altmühl in Donava. Pot začnete v Wertheimu in preko vinskih gričev potujete vse do čarobnega mesta Rothenburg na reki Tauber. Fotografije in opis kolesarske poti najdete na strani: www.germany.travel

Spisek najboljših nemških kampov po izboru ADAC za leto 2012: