Nemški ADAC objavil spisek 10 najbolj priljubljenih kampov v Sloveniji

Datum objave
Kategorija
Statistika

Nemški avtoklub ADAC je objavil spisek najbolj priljubljenih kampov v v Sloveniji po izboru uporabnikov njihovega kamping portala PiNCAMP.

ADAC je že vrsto let znan ne samo po pomoči na cesti, testih pnevmatik in otroških sedežev, ampak tudi po odličnih informacijah o kampih in strokovnih ocenah njihovi inšpektorjev.

Letos zaradi znanih razmer s koronavirusom niso opravljali inšpekcijskih ogledov kampov, zato so pripravili spisek najbolj priljubljenih kampov po posameznih državah na podlagi ocen in številu ogledov kampov na njihovem kamping portalu PiNCAMP.

Med nemškimi kampisti Slovenija velja za državo, ki nudi prekrasno naravo in eno najlepših gorskih pokrajin v Evropi. Ponudba kampov zaenkrat še ne dosega najvišje ravni v Evropi, je pa bilo v zadnjih letih predvsem v kampih na Gorenjskem narejen velik korak naprej.

10 najbolj priljubljenih slovenskih kampov na nemškem kamping portalu PiNCAMP by ADAC:

10. mesto: Kamp Danica - Bohinj

Pri ADAC so zapisali, da kamp Danica leži na južnem robu Triglavskega narodnega parka, le nekaj kilometrov stran od Bohinjskega jezera, kar je v tem primeru prednost. Kamp nudi mirno okolico, čudovito gorsko pokrajino in urejene kamping parcele tik ob reki Savi Bohinjki. Takšne okolice zlepa ne boste našli.​

Več o kampu Danica >>

9. mesto – River Camping Bled - Lesce

Kamp River Bled je povsem na novo urejen na pol poti med Lescami in Bledom. Parcele so urejene na bolj sončni legi ob reki Savi Dolinki, nudijo tudi najem mobilnih hišic in prijetnih glamping šotorov. Kamp ima bazen z ogrevano vodo. Bled je blizu, tako da se lahko do njega sprehodite in si ogledate Blejski grad in jezero. V kampu planirajo še nekaj novosti, zato ne bo presenečenje, če bo naslednje leto še višje na lestvici najboljših kampov.

Več o River kampu Bled >>

8. mesto: Kamp Soča - Bovec

Ob reki Soči je veliko kampov, ampak kamp Soča je upravičeno eden najbolj priljubljenih pri ljubiteljih kampiranja. Čudovito urejene parcele na treh terasah in ob najlepših naravnih kopališč na reki Soči. V bližini kampa si gostje lahko ogledajo eno največjih naravnih lepot reke Soče - Velika korita, kjer je reka v dolžini slabega kilometra izdolbla globoka korita.

Več o kampu Soča >>

7. mesto: Kamp Terme 3000 – Moravske Toplice

Kamp Terme 3000 je sanjska lokacija za ljubitelje dobrega počutja. Kamp leži ob prekmurskih termalnih vrelcih in ob številnih bazenih ponuja celoten wellness program. Gostje kampa imajo vstop v bazene vključen v ceno kampiranja, ne manjka zabave za celotno družino, saj na bazenih nudijo tudi številne tobogane.

Več o kampu Terme 3000 >>

6. mesto: Kamp Koren - Kobarid

Kamp Koren je še ena kamping lokacija ob smaragdno zeleni reki Soči. V tem ekološko urejenem kampu boste dopust preživeli obdani s šumenjem reke in pogledom na gore. V bližini kampa je tudi čudovit slap Kozjak. Na kampiranje v Kobarid so vabljeni vsi ljubitelje lepe narave in aktivnih počitnic.

Več o kampu Koren >>

5. mesto: Kamp Špik – Gozd Martuljek, Kranjska Gora

V bližini Kranjska Gore je bil pred nekaj leti povsem na novo urejen kamp Špik. Slikovita pokrajina Triglavskega narodnega parka je raj za vse ljubitelje gora, pohodništva in kolesarjenja. Lepšega pogleda iz kampa na Julijske Alpe ne boste našli.

Več o kampu Špik >>

4. mesto: Kamp Lucija – Portorož

Slovenija je med ljubitelji kampiranja bolj znana po gorah in jezerih, nekaj krajev in kampov pa je tudi ob obali Jadranskega morja. Kamp Lucija omogoča kampiranje tik ob morju, urejen pa je na zelenem delu polotoka Seča. Je eden redkih obmorskih kampov v Sloveniji, zato je pri nemških kampistih tako priljubljen.

Več o kampu Lucija >>

3. mesto: Kamp Šobec - Lesce

Kamp Šobec je še eden slovenski kamp, ki je urejen ob reki, tukaj pa ga voda obdaja še z druge strani, kjer je urejen bajer, ki je poleti primeren za kopanje. Veliko novega je bilo urejeno v zadnjih letih, najbolj pa so priljubljene parcele z lastnim dostopom do plaže in kopališča. Osrednji del kampa je neparceliran, kjer najdejo prostor tudi tisti, ki niso uredili predhodne rezervacije.

Več o kampu Šobec >>

2. mesto: Kamp Bled

Kamp Bled je za las zgrešil prvo mesto. Odlična lokacija v bližini Blejskega jezera, ki je eno najlepših v Sloveniji. Samo nekaj korakov vas loči z urejene kamping parcele do plaže in prekrasnega pogleda na jezero. Če si želite malo bolj razkošnih počitnic, pa priporočajo čudovite glamping hiše z lesenimi kadmi z vročo vodo.

Več o kampu Bled >>

1. mesto: Kamp Adria – Ankaran

Zmagovalec med najbolj priljubljenimi kampi v Sloveniji je po mnenju nemških kampistov kamp Adria iz Ankarana. Nemški ADAC je kamp opisal kot zeleno oazo med Trstom in Piranom, ki ob urejeni plaži nudi tudi zunanji in notranji bazen. Za ljubitelje wellnessa pa imajo še savne in masaže, kjer se gostje lahko sprostijo.

Več o kampu Adria - Ankaran >>